Mødedato: 23.08.2012, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Frigivelse af anlægsbevilling til renovering af boldbaner i parker

Borgerrepræsentationen skal tages stilling til frigivelse af en anlægsbevilling til fortsat fornyelse og forbedring af boldbaner i byens parker.

Indstilling

Indstilling om,

  1. at der frigives en anlægsbevilling på 1,528 mio. kr. (2012 p/l) i 2012 til et bredt kvalitetsløft af boldbaner i parker jf. løsningsafsnittet. Anlægsbevillingen gives på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær anlæg, funktion 0.28.20.3.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

Mange boldbaner i byens parker og naturområder slides meget og er derfor i en dårlig stand med ujævne overflader, mudrede og med et usammenhængende græstæppe.

Årsagen er overbelastninger med for mange årlige spilletimer og ikke optimale jordbundsforhold.

Løsning

Renovering og fornyelse af de nævnte boldbaner fortsætter efter de principper Borger-repræsentationen besluttede på mødet den 6. juni 2010 om at flere baner får et kvalitetsløft, frem for at enkelte baner ombygges fra grunden..

Tidligere brugte Teknik- og Miljøforvaltningen anlægsmidler til en ombygning af en enkelt bane med ny dræning og ny jord. Det koster typisk over 1 mio. kr. pr. bane, hvilket betød, at kun én bane kunne renoveres hvert år. Teknik- og Miljøforvaltningen ønsker, at fortsætte med de ændrede renoveringsmetoder, så der i stedet gennemføres mange renoveringer på overfladerne af mange baner, i stedet for én stor omfattende omlægning af kun én bane.

Renoveringerne skal primært rette sig mod problemer i de øvre jordlag og græstæppets kvalitet. Det vil betyde, at mange boldspillere vil opleve markant bedre baner i løbet af projektets løbetid. Det er også den tilbagemelding Teknik- og Miljøforvaltningen har fået de seneste år, hvor de ændrede renoveringsprocesser har været gennemført.

Gennem projektet vil Teknik- og Miljøforvaltningen bl.a. løsne overfladen, gøre banerne mere jævne, sikre et mere ensartet græstæppe og reparation af drænsystemer. Ingen af de processer eller materialer, der anvendes i projektet, anvendes i den almindelige græspleje. Derfor kræver renoveringerne ekstraordinære midler for at kunne gennemføres.

Forvaltningen foreslår, at kvalitetsløftet gennemføres på alle græsboldbaner i byens parker og naturområder.

Der findes parkboldbaner i følgende parker og naturområder:

  • Amager Fælled, ved Lossepladsvej, 2 lokaliteter med fire 11-mandsbaner
  • Damhusengen med seks 11-mandsbaner
  • Fælledparken, 2 lokaliteter med otte 11-mandsbaner
  • Husumparken med tre 11-mandsbaner
  • Lersøparken med to 11-mandsbaner
  • Keldsøvej / Bredelandsvej med to 11-mandsbaner
  • Utterslev Mose, 3 lokaliteter med syv 11-mandsbaner
  • Vigerslevparken, 2 lokaliteter med fire 11-mandsbaner
  • Valbyparken med en 11-mandsbane

I de fleste parker findes desuden en række 7-mands- og 5-mandsbaner, hvor især børn og unge spillere træner og spiller kampe.

Økonomi

Med denne indstilling foreslås 1,528 mio. kr. (2012 p/l) frigivet i 2012 til et kvalitetsløft af de, i løsningsafsnittets, nævnte boldbaner. Midlerne er afsat på Teknik- og Miljøudvalgets ordinære anlægsramme, funktion 0.28.20.3 til græsboldbaner jf. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 12. marts 2012 (pkt. 7).

Videre proces

Når midlerne er frigivet, vil Teknik- og Miljøforvaltningen straks iværksættearbejderne, som i udstrakt grad forventes udført af forvaltningens eget personale.

 

Hjalte Aaberg                                                                

                                                                                       /Jon Pape

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at der frigives en anlægsbevilling på 1,528 mio. kr. (2012 p/l) i 2012 til et bredt kvalitetsløft af boldbaner i parker jf. løsningsafsnittet. Anlægsbevillingen gives på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær anlæg, funktion 0.28.20.3,

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 4. juni 2012

Indstillingen blev anbefalet.



 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 14. august 2012
Indstillingen blev anbefalet.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 23. august 2012


Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top