Mødedato: 14.02.2017, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal

Fortætning i villaområder - brev til Teknik- og Miljøudvalget

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager brev til Teknik- og Miljøudvalget vedr. dispensationer til fortættet byggeri i villaområder

2) at Valby Lokaludvalg tager orientering om møde med grundejerforeninger den 23. februar til efterretning.

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har flere gange drøftet den problemstilling, at der er en urdbredt praksis for at give dispensationer for grundstørrelser og bebyggelsesprocenter i villaområder. Konkret sælges en grund ofte, hvorefter et enfamilieshus rives ned og der bygges et dobbelthus. Der befæstes med fliser, bygges terrasser m.v., hvilket giver et mindre grønt præg, end kvarterne ellers er præget af.

Der kører i øjeblikket også en del artikler i lokalpressen vedr. dette og lokaludvalget får henvendelser fra borgere, der er berørt af dette.

By&Trafik gruppen har i en konkret sag rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen og bedt om, at en sag udsættes, til der kan tages politisk beslutning om, om det skal være praksis at give dispensationer i disse sager. I den konkrete sag vil der gives tilladelse til grunde, der er væsentligt mindre end den størrelse, der officielt er ønsket i København.

By&Trafik gruppen foreslår, at Valby Lokaludvalg sender vedlagte brev til Teknik- og Miljøudvalget. Brevet opfordrer til, at der tages politisk beslutning om sagen.

Miljøgruppen arrangerer den 23. februar kl. 19,  et møde med grundejerforeningerne i Valby. På mødet drøftes problematikken om fortætning i villaområderne. Desuden vil der være et oplæg om træpolitikker. Mødet afholdes i Valby Kulturhus.

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager brev til Teknik- og Miljøudvalget.

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt
Til top