Mødedato: 17.03.2016, kl. 18:30
Mødested: EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj

Ansøgning om støtte til "Dansk Børne Hjælp"

Indstilling

Formanden indstiller,

1. At lokaludvalget bevilger 30.000 kr. til projektet "Dansk Børne Hjælp".

Problemstilling

Hassan Staytie søger støtte til at afholde en række workshops og aktiviteter for børn og unge i maj ved Tingbjerg Heldagsskole.

Hassan Staytie, der selv er opvokset i Tingbjerg, har oprettet en forening, hvis hovedformål er at styrke det sociale fællesskab i Brønshøj-Husum med integration som sidefokus, bl.a. ved at de frivillige i foreningen fungerer som rollemodeller for bydelens børn og unge.

Der søges støtte til en række workshops og aktiviteter, hvis formål er at aktivere børn og unge mellem 8-16 år. Der vil bl.a. være kreative workshops, hvor der laves ting til børn på asylcentrene for at lære børnene at bidrage med omsorg og næstekærlighed i en tidlig alder. Herudover vil der f.eks. være fodboldstævne og workshops med musikværksted, smykkeværksted, bagning (endnu ikke fastlagt).

Arrangementet afholdes over én dag og ansøger forventer 200 deltagere.

Ansøgt beløb: 30.000 kr.

Forventede udgifter: 39.000 kr.

Forventede indtægter: 9.000 kr. (De forventede indtægter består af 1.000 kr. fra salg i boder samt 8.000 i egenfinansiering.)

Projektet laves i samarbejde med Frede & Vester’s, Områdesekreteriatet, Tingbjerg heldagsskole, Biblioteket, SSP, Street soccer Kbh.

Ansøgningen har været behandlet i Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget, der indstiller til afslag, da udvalget vurderer, at projektet har et velgørende formål og dermed retter sig ud af bydelen.

Forretningsudvalget manglede information om projektets samarbejdsaftaler for at kunne behandle ansøgningen. Har ansøger tilstrækkelige, lokale samarbejdsaftaler, indstiller forretningsudvalget, at projektet støttes med det ansøgte beløb på kr. 30.000. Er der derimod ikke tilstrækkelig lokal forankring i projektet i form af konkrete samarbejdsaftaler, indstiller forretningsudvalget, at der gives afslag på støtte med den begrundelse, der er nævnt under "Løsning A".

Sekretariatet har efterfølgende været i dialog med ansøger, der oplyser, at der er indgået samarbejdsaftale med Frede og Vester's, der skal levere forplejning til indkøbspris (der arbejdes på at få det endnu billigere). Der er ikke indgået nedskrevne aftaler med Tingbjerg Heldagsskole og SSP, men ansøger har været i dialog med parterne, der er positivt stemte overfor projektet. Skolen udlåner en boldbane til arrangementet og SSP kan være med til at nå ud til de børn og unge, som arrangement er tiltænkt. Ansøger vil herudover inddrage Biblioteket og Områdesekretariatet for at nå bredt ud med annoncering af arrangementet.

Løsning

Der er en delt indstilling. Lokaludvalget beslutter enten:

A. At give afslag på ansøgningen. Begrundelsen er, at projektet mangler lokal forankring i form af konkrete samarbejdsaftaler.

eller

B. At lokaludvalget bevilger den ansøgte støtte på kr. 30.000.

Beslutning

Der gives i første omgang afslag på ansøgning om støtte. Det er Lokaludvalgets vurdering, at projektet, som det er beskrevet nu, mangler lokal forankring i form af konkrete samarbejdsaftaler med lokale aktører i Tingbjerg. Lokaludvalget er dog åbne for en genbehandling af ansøgningen, hvis det lokale samarbejde kan uddybes og dokumenteres.
Til top