Mødedato: 19.05.2016, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 86

De ikke-udpegede regionale spillesteder i København

Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til den videre proces og de fremtidige muligheder for de københavnske regionale spillesteder, der ikke er blevet udpeget for perioden 2017-2020.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at de afsatte midler på 1,9 mio. kr. til de ikke-udpegede regionale spillesteder forbliver på Kultur- og Fritidsudvalgets (KFU) budget 03.35.63 for Musikarrangementer og stadig anvendes på musikområdet

  2. at forvaltningen på KFU’s møde den 25. juni 2016 fremlægger et forslag til en ny finansieringsmodel for spillestederne Culture Box og Loppen

  3. at forvaltningen på KFU’s møde den 25. juni 2016 fremlægger et forslag til en ny finansieringsmodel for Strøm i samarbejde med andre interessenter

  4. at udvalget godkender procesplanen for det videre arbejde

Problemstilling

På et møde den 2. maj 2016 besluttede Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, hvilke spillesteder der udpeges som regionale spillesteder for perioden 2017 – 2020.

I København blev VEGA og Copenhagen JazzHouse/Global Copenhagen udpeget som de eneste regionale spillesteder.

Spillestederne Culture Box og Loppen blev ikke genudpeget trods indstilling fra KFU.

Strøm blev ligeledes heller ikke udpeget.

Løsning

1. Afsatte midler på KFU´s budget

KFU har en årlig økonomisk ramme på 6,4 mio. kr. (2016 P/L) til de nuværende fem regionale spillesteder: VEGA, Copenhagen Jazzhouse, Global Copenhagen, Culture Box og Loppen.

På mødet den 21. januar 2016 indstillede KFU til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, at de nuværende regionale spillesteder genudpeges som regionale spillesteder.

Herudover besluttede KFU, at såfremt alle de nuværende spillesteder blev genudpeget, skulle også Strøm indstilles som regionalt spillested.

Tilskuddene blev bevilget under forudsætning af, at stederne blev udpeget som regionale spillesteder.

Culture Box og Loppen var hver indstillet til 0,95 mio. kr. i 2017-2020, hvorfor der således er 1,9 mio. kr. tilbage på KFU´s budget til musik.

Såfremt Strøm var blevet udpeget, skulle bevillingen på årligt 1 mio. kr. anvises fra Kultur- og Fritidsudvalgets festivalpulje og de ikke-prioriterede midler.

På KFU´s møde den 28. april 2016 blev der afsat 0,85 mio. kr. af festivalpuljen i 2017 til Strøm.

2. Culture Box og Loppen

Forvaltningen har drøftet de fremtidige muligheder for Culture Box og Loppen med sekretariatet for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Projektstøtteudvalget ser positivt på de to spillesteders koncertformidling og vil gerne i dialog med Københavns Kommune om substantiel støtte efter honorarstøtteordningen til de to spillesteder – evt. efter samme finansieringsmodel som for spillestedet Stengade.

3. Strøm

Projektstøtteudvalget ser ligeledes positivt på at gå i dialog om en tværkommunal bredere støtte til Strøm.

Andre finansieringsmodeller for spillesteder støttet af Københavns Kommune

Stengade har i perioden 2013 – 2016 modtaget et årligt tilskud til musikdrift. Beløbet udbetales dels som kvartalsvis udbetalt tilskud, dels i form af honorarstøtte.

Tilskuddet i 2016 er fordelt med 0,92 mio. kr. i driftsstøtte og 0,34 mio. kr.  i honorarstøtteklip fra Københavns Kommune og 0,34 mio. kr. i honorarstøtteklip fra Projektstøtteudvalget. 

Pumpehuset har modtaget et driftstilskud i perioden 2013-2015. I forbindelse med Budget 2016 blev der ikke afsat midler til drift af Pumpehuset.

I 2016 har Pumpehuset modtaget 1,2 mio. kr. fra Kultur- og Fritidsudvalgets udisponerede midler. Herudover har de modtaget 0,19 mio. kr. i honorarstøtte fra Københavns Kommune og 0,17 mio. kr. i honorarstøtteklip fra Projektstøtteudvalget.    

Herudover er der fra de udisponerede midler bevilget 0,6 mio. kr. i 2017 med henblik på at give Pumpehuset sikkerhed for afvikling af driften, såfremt der ikke i forbindelse med budgetforhandlingerne bevilges et driftstilskud i 2017. 

4. Procesplan

Dato

Udvalgsbehandling

8. juni 2016

Statens Kunstfonds

Projektstøtteudvalg for Musik inviteres til dialogmøde med Københavns

Kommunes Musikudvalg om

udpegede og ikke udpegede regionale spillesteder med henblik på at afgive

et høringssvar til KFU.

23. juni 2016

Forvaltningen fremlægger forslag til

fremtidige finansieringsmodeller for

Culture Box, Loppen samt Strøm.

25. august 2016

Udkast til rammeaftaler for VEGA og

Jazzhouse/Global forelægges KFU til godkendelse.

Økonomi

Indstillingen har ikke økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Hvis indstillingen godkendes, vil forvaltningen gå i dialog med de involverede parter samt invitere Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik til Musikudvalgets møde den 8. juni 2016.

 

Carsten Haurum

                                                                     /Merete Evers Dewilde

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 19. maj 2016:

Der blev begæret afstemning om indstillingen.

Et flertal (Trine Schaltz, Rune Dybvad, Tue Hækkerup, Simon Strange, Rikke Lauritzen, Jens Kjær Christensen, Carl Christian Ebbesen, Jens-Kristian Lütken, Andreas Pourkamali og Michael Gatten) stemte for indstillingen.

Ingen stemte imod.

Heidi Wang undlod at stemme.

Indstillingen blev således godkendt.

Til top