Mødedato: 18.05.2016, kl. 19:00
Mødested: Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø

Vedr opstilling af skulpturgave på Østerbro

Se alle bilag
Østerbro Lokaludvalg skal tage stilling til henvendelse om opstilling af skulpturgave i bydelen.

Indstilling

Fagudvalget for kultur og fritid indstiller til Østerbro Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget beslutter at sige ja tak til skulpturen, og foreslår at den kan placeres på en af bænkene på BOPA plads.

Problemstilling

Østerbro Lokaludvalg har modtaget henvendelse fra Teknik og Miljøforvaltningen vedrørende opstilling af skulpturgave i Østerbro bydel.

Den islandske billedkunstner Steinunn Thórarinsdóttir udstillede 22 skulpturer hen over sommeren 2015 i det københavnske byrum. Som en erkendtlighed for at have stillet byrummet til rådighed for hendes kunst vil kunstneren gerne skænke et af værkerne til Københavns Kommune. Det er den siddende figur i aluminium med titlen ”Øjeblik I”, der har været placeret på en bænk på Amager Torv, se bilag. Af forskellige grunde er det ikke muligt at give kunstværket en permanent placering på dette sted, ligesom Indre By Lokaludvalg ikke mener at kunne finde en passende placering inden for bydelen.

Forvaltningen spørger derfor Østerbro Lokaludvalg om der er interesse i at få figuren opstillet i bydelen, og i bekræftende fald, om det har nogle forslag til en placering af samme. Den vil kunne placeres på en allerede eksisterende københavnerbænk.

Løsning

Fagudvalget for Kultur- og Fritid har på sit møde den 10. maj 2016 behandlet opstilling af en kulturgave i Bydelen. I udvalgets behandling af sagen deltog to borgere.

Fagudvalget vedtog enstemmigt at sig ja tak til kulturgaven og pegede på, at figuren kunne placeres på en af bænkene på BOPA-PLADS.

Fagudvalget finder, at Østerbro og resten af København udover at være en grøn by også skal være en kultur-by. Det er derfor vigtigt med kultur i byrummet.

I og med at kunstneren Steinunn Thórarinsdóttir i løbet af sommeren 2015 udstillede 22 skulpturer i det københavnske byrum, har hun opnået kunstnerisk accept. Østerbro skal være glad for at blive beriget med et af hendes værker.

Inger-Marie Dyrholm, som ikke kunne være til stede ved Kultur- og Fritidsudvalgsmødet, har over for undertegnede tidligere givet udtryk for, at vi skulle sige nej til skulpturen, da den efter hendes opfattelse kunstnerisk set ikke er det helt store og i øvrigt er produceret i aluminium, som er et "dødt" materiale.

Økonomi

Alle udgifter til etablering ligger i Teknik og Miljøforvaltningens budget.

Videre proces

 

Beslutning

1. Østerbro Lokaludvalg stemte om man skulle sige ja tak til placering af skulpturen "Øjeblik I" i bydelen

For: 13 stemmer                                       Imod: 2 stemmer                           Undlod: 2 stemmer

Østerbro Lokaludvalg besluttede at takke ja til skulpturgaven, og bemyndigede fagudvalget for kultur og fritid til af finde en passende placering.

Til top