Mødedato: 15.03.2016, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Ansøgninger til Bydelspuljen i marts 2016

Lokaludvalget har modtaget 12 ansøgninger til Bydelspuljen til behandling i marts. Alle ansøgninger er blevet behandlet i de relevante arbejdsgrupper.

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.
 
Arbejdsgrupperne indstiller:

A: at træffe afgørelse vedr. Dansens Dag 2016 Amager, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling

B: at give afslag til Nordic Connections: et verdens- og folkemusikprojekt med koncerter, showcases og workshops på Amager, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling

C: at træffe afgørelse vedr. Åbent Hus på FABRIKKEN for Kunst & Design, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling

D: at give delvis støtte til Bryggens Fødselsdag, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling

E: træffe afgørelse vedr. Silent Concert for unge på Ørestad Bibliotek, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids og arbejdsgruppen for børn og unges indstilling

F: at give støtte til Små kugler kan sætte gang i Urbanplanen, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids og arbejdsgruppen for børn og unges indstilling

G: at give støtte til Peace, Love and Lokumspoesi, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids og arbejdsgruppen for børn og unges indstilling

H: at træffe afgørelse vedr. En Landsby på Højkant, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling

I: at give støtte til SK8 4 ALL AMAGER, arbejdsgruppen for børn og unges indstilling

J: at give støtte til Netværksskabende aktiviteter for pressede småbørnsfamilier og frivillige familievenner, arbejdsgruppen SOS' indstilling

K: at give støtte til Netværksmøder i Foreningen Madskolen Jorden Rundt, arbejdsgruppen SOS' indstilling

L: at give støtte til Amager Vest er med til at hjælpe udsatte mennesker med at få god mad samt mindske madspild, arbejdsgruppen SOS' indstilling  

 

 

Problemstilling

A: Dansens Dag 2016 Amager. Ansøgt beløb: 37.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056655

120 dansere skal optræde og undervise fem forskellige steder på Amager for at give Amagers borgere mulighed for at lære forskellige dansearter at kende og opleve spændvidden i dansens verden.

Ansøger: Dance Amager/Marianna Minasova
Afholdelsesperiode: Den 29. og 30. april 2016 
Sted: Prismen, Musiktorvet, Amagerbro Station, Ørestad og Solvang Bibliotek
Samlet budget: 67.500 kr.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid:
Arbejdsgruppen har stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. samlet antal events og antallet af events i Amager Vest. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.

 
 
 

 

B: Nordic Connections: et verdens- og folkemusikprojekt med koncerter, showcases og workshops på Amager. Ansøgt beløb: 40.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056664

Nordic Connections er et toårigt verdens- og folkemusikprojekt med koncerter, showcases og workshops. Nordiske organisationer og festivaler samarbejder om projektet, der skal finde sted i Amager Kulturpunkt i september 2016 og 2017.

 

Ansøger: Copenhagen World Music Festival/Annette Bellaoui
Afholdelsesperiode: September 2016 og 2017 
Sted: Amager Kulturpunkt
Samlet budget: 1.304.000 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag. Arbejdsgruppen finder, at projektet ikke i tilstrækkelig grad er lokalt forankret eller netværksskabende.

 

 

C: Åbent Hus på FABRIKKEN for Kunst & Design. Ansøgt beløb: 30.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056809

Fabrikken for Kunst og Design holder en gang om året Åbent Hus for alle, der er interesserede i at se og opleve hvad Fabrikken er for et sted og se, hvad der foregår inde bag de normalt lukkede døre. Fabrikken ønsker at tiltrække borgere fra lokalområdet, folk fra den københavnske kunstscene og kunstnernes eget netværk.

 

Ansøger: FABRIKKEN for Kunst & Design/ Marie Louise Helveg Bøgh
Afholdelsesperiode: Den 28. maj 2016 
Sted: FABRIKKEN for Kunst & Design, Sundholmsvej 46
Samlet budget: 50.000 kr.


Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid:
Arbejdsgruppen har stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. det samlede budget og hvordan Fabrikken vil sikre sig, at målgrupper, der ikke plejer at besøge gallerier, deltager i arrangementet. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.

 

 

D: Bryggens Fødselsdag – Byfest med favnende og borgerinddragende formål. Ansøgt beløb 50.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056926

Bryggens Fødselsdag skal være samlende for hele Bryggens befolkning og præsentere mulighederne for lokal handel og foreningsdeltagelse samt sætte nye lokalpolitiske fokusområder på dagsordenen.

 

Ansøger: Islands Brygges Lokalråd, Islands Brygges Handelsstandsforening og KIB/Laila Mortensen
Afholdelsesperiode: Den 3. september 2016 
Sted: Leifsgade og Gunløgsgade
Samlet budget: 124.400 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgrupperne for kultur og fritid og fysisk planlægning:
Arbejdsgruppen indstiller en delvis bevilling på 30.000 kr. Der er tale om et interessant og traditionsrigt arrangement. Det ansøgte beløb er 20.000 kr. højere end sidste år, samtidig med at de øvrige bidragsyderes støttebeløb er uforandrede eller let nedsatte. Arbejdsgrupperne finder, at støtteniveauet sidste år er passende, og indstiller derfor at støtte med 30.000 kr.  
 

 

 

E: Silent Concert for unge på Ørestad Bibliotek. Ansøgt beløb: 12.500 kr. Sagsnummer: 2016-0056689

Ansøger ønsker at spille koncert på biblioteket, som kun kan høres gennem høretelefoner, der udlånes til unge deltagere. Formålet med aktiviteten er at introducere de unge for en ny måde at bruge bibliotekerne på samt bidrage til at udvikle dialogen mellem biblioteket og denne målgruppe.

Ansøger: Euzen/Maria Franz
Afholdelsesperiode: Den 23. maj 2016 
Sted: Ørestad Bibliotek
Samlet budget: 135.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgrupperne for kultur og fritid og børn og unge:
Arbejdsgrupperne har stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. budgettet og formålet med arrangementet. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.

 

 

 F: Små kugler kan sætte gang i Urbanplanen. Ansøgt beløb: 30.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056809
Omdrejningspunktet er kulturarrangementer udviklet for, med og af børn og unge. Målgruppen er selv med til at arrangere og planlægge arrangementer for andre børn og unge. Børne- og Unge-Kulturpiloterne søger midler til tre projekter: Storm P maskine og interaktiv vægudsmykning, Mini Columbus på Teaterøen og Genopbygning af scenografi til ”Det levende demokratispil 3-2-1 Stem”.

 

Ansøger: Børne- og Unge-Kulturpiloterne/Bente Vedel 
Afholdelsesperiode: Fra den 29. marts til og med maj 2016 
Sted: Urbanplanen og Teaterøen
Samlet budget: 106.500 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgrupperne for kultur og fritid og børn og unge:
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Der er tale om spændende og lokalt forankrede aktiviteter, som inddrager lokale børn. Arbejdsgrupperne finder endvidere, at budgettet for de tre aktiviteter er meget rimeligt. 

 

 

G: Peace, Love and Lokumspoesi. Ansøgt beløb: 20.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056617

Institut for Kunst og Kulturvidenskab afholder en musical, der skal vise de studerendes evner, og åbne universitetsmurene, så universitetet kan blive en del af kulturlivet på Amager.

Ansøger: IKK-MU/Katja Lotsberg Nilsen
Afholdelsesperiode: Fra den 20. - 23. april 2016 
Sted: KUA, Karen Blixens Vej 1
Samlet budget: 66.500 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgrupperne for kultur og fritid og børn og unge:
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Musicalen er et nyt og interessant projekt, og arbejdsgrupperne ser positivt på at åbne universitetets murer for lokale borgere. Arbejdsgruppen for kultur og fritid har desuden stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. budgettet.  

 

 

H: En Landsby på Højkant.  Ansøgt beløb: 30.000 kr. Sagsnummer: 2016-0056731

Teateropførslen En Landsby på Højkant skal være et interaktivt kursus i fællesskab . Publikum går med en guide for at deltage i Landsbyen på Højkants forskellige aktiviteter: Der er fælles madlavning, tøjbytte i Byttecentralen, lapning af huller i nettet over Urtehaven og en bartjans på Rød Stue.

Ansøger: Familien/René Kruse
Afholdelsesperiode: 1. marts til 1. oktober 2016 
Sted: Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 61
Samlet budget: 886.500 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid:
Arbejdsgruppen har stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. samarbejdet med Højhusets nuværende beboere. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.

 

 

 

I: SK8 4 ALL AMAGER. Ansøgt beløb: 25.000 kr. Sagnummer: 2016-0056677

Ansøger ønsker at invitere unge på Amager med anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i skater-camps og blive introduceret for skatermiljøet med aktivitetsdage og events. Målet er at understøtte en rummelig kultur, som kan give de unge lysten og evnerne til at påbegynde en interesse udenfor hjemmet og skolen.

Ansøger: SK8 4 ALL/Nadia Horsted-Narejo
Afholdelsesperiode: Den 30. april og 28 maj 2016 
Sted: Refshalevej 169K
Samlet budget: 49.600 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Der er tale om et godt tilbud til børn og unge, og arbejdsgruppen ser positivt på, at der inddrages frivillige.

 

 

J: Netværksskabende aktiviteter for pressede småbørnsfamilier og frivillige familievenner. Ansøgt beløb: 26.100 kr. Sagsnummer: 2016-0056878

Formålet med arrangementerne er, at pressede familier bliver en del af et fællesskab, hvor de oplever at de både kan deltage og bidrage. Det er målet, at familierne bliver bedre til at lave spiseaftaler, legeaftaler med børn eller kaffeaftaler for de voksne og dermed kan bryde den isolation, som mange af familierne oplever.

Ansøger: Home-Start København/Mette Krab
Afholdelsesperiode: Fra april til december 2016 
Sted: Holmbladsgade 10, 1. th. og Sundholmsvej 8
Samlet budget: 52.200 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen SOS:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Arrangementerne er dialogfremmende og netværksskabende for resursesvage familier.

 

 

K: Netværksmøder i Foreningen Madskolen Jorden Rundt.  Ansøgt beløb: 14.750 kr. Sagsnummer: 2016-0056705

Madskolen Jorden Rundt er en almennyttig forening som har til formål at skabe et sted der samler en gruppe kvinder fra forskellige kulturer, der har lyst til at give deres viden og madkundskaber videre og skabe platform for kulturmøder, læring og dialog.Netværksmøderne skal styrke de frivillige kvinders kvalifikationer inden for madlavning og undervisning samt udvikle aktiviteter og undervisningskoncepter.

Ansøger: Irene von Folsach og Benjamin Marcher Carlsen
Afholdelsesperiode: Fra marts til april 2016 
Sted: Sundholmsvej 8
Samlet budget: 18.650 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgrupperne SOS og fysisk planlægning:
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Arrangementerne opkvalificerer deltagernes viden og skaber netværk på tværs af befolkningsgrupper. Samtidig vil arbejdsgruppen SOS understrege over for ansøger, at lokaludvalget ikke kan give støtte til aktiviteter, der har fundet sted.

 

 

L: Amager Vest er med til at hjælpe udsatte mennesker med at få god mad samt mindske madspild.  Ansøgt beløb: 11.806,48 kr. Sagsnummer: 2016-0056724

Foreningen Overskudsmad samarbejder med de to hjælpeorganisationer Drys Ind og Natcafeen Sundholm om at hjælpe udsatte, ensomme og socialt truede mennesker i svære livssituationer ved at give dem akutte sovepladser og mad.Foreningen koordinerer og bringer madvarer mellem fødevaredonorer og organisationerne.

 

Ansøger: Overskudsmad/Thomas Fremming
Afholdelsesperiode: Fra marts til december 2016 
Sted: Englandsvej 2 og Sundholmsvej 36
Samlet budget: 11.806,48 kr.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen SOS:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et godt initiativ, der sørger for, at madvarer ikke går til spilde og at udsatte borgere hjælpes.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Løsning

Amager Vest Lokaludvalg drøfter og vedtager sine svar på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger for de enkelte ansøgninger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen, område 3707.

Videre proces

 

Beslutning

A: Ansøgningen "Dansens Dag" fik bevilget støtte på 37.000 kr. uden afsteming.

B: Ansøgningen "Nordic Connection" fik afslag på ansøgning om støtte på 40.000 kr., da projektet ikke i tilstrækkelig grad er lokalt forankret. 

C: Under behandlingen af dette punkt erklærede Lars Rimfalk Jensen sig inhabil og forlader lokalet. Ansøgningen "Åbent hus på Fabrikken" tildeles 20.000 kr. i støtte.

Under afsteming om tildeling af støtte på 30.000 kr. stemte følgende
For: Ulla Støvelbæk, Berit Bro, André Vedgren, Marianne Orby, Kresten Thomsen.
Imod: Pia Saaek, Erhardt Franzen, Margit Larsen, Anders Bo Nielsen, Peter Hess, Peter Howalt, Robert Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Niels Balling. 
Undlod: Jann Kuusisaari.

Unders afstemning om tildeling af støtte på 20.000 kr. stemte følgende:
For: Ulla Støvelbæk, Berit Bro, André Vedgren, Marianne Orby, Kresten Thomsen, Pia Saaek, Erhardt Franzen, Margit Larsen, Anders Bo Nielsen, Peter Hess, Robert Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Niels Balling, Jann Kuusisaari. 
Imod: ingen
Undlod: Peter Howalt 

Begrundelsen for det reducerede beløb var, at udvalget ikke ønsker at støtte med midler til betaling af løn til de kunstnere, der er en del af huset og som har mulighed for at sælge deres produkter på dagen.

D: Under behandling af dette punkt erklærede Pia Saaek sig inhabil og forlader rummet. Ansøgningen "Bryggens Fødselsdag" tildeles støtte på 30.000 kr. uden afsteming jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne kultur og fritid og fysisk planlægning. 

E: Ansøgningen "Silent Concert" blev under afsteming tildelt støtte på 12.500 kr.
For: Berit Bro, André Vedgren, Marianne Orby, Margit Larsen, Anders Bo Nielsen, Peter Howalt, Robert Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Jann Kuusisaari. 
Imod: Ulla Støvelbæk, Pia Saaek, Erhardt Franzen, Peter Hess, Kresten Thomsen, Niels Balling.
Undlod: Lars Rimfalk Jensen 

F: Under dette punkt erklærer Niels Balling sig inhabil og forlader lokalet. I stedet indtræder suppleant Inge Rasmussen.
Ansøgningen "Små kugler" tildeles støtte på 30.000 kr. uden afstemning. Dog kunne udvalget ikke tilslutte sig følgende formulering i indstillingen "...at budgettet for de tre aktiviteter er meget rimeligt"

G: Ansøgningen "Peace, Love and Lokumspoisi" blev tildelt det ansøgte beløb på 20.000 kr. uden afstemning

H: Ansøgningen "En landsby på højkant" blev tildelt støtte på 30.000 kr.

I: Ansøgningen "SK8 4 all Amager" blev tildelt støtte på 25.000 kr. under afstemning.
For: Ulla Støvelbæk, Pia Saaek, Berit Bro, André Vedgren, Marianne Orby, Peter Hess, Kresten Thomsen, Niels Balling.
Imod: Erhardt Franzen, Anders Bo Nielsen, Peter Howalt, Robert Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Lars Rimfalk Jensen. 
Undlod: Jann Kuusisaari, Margit Larsen.

Lokaludvalget kunne dog ikke tilslutte sig følgende bemærkning i indstillingen "...arbejdsgruppen ser positivt på, at der inddrages frivillige"

Under behandlingen af dette punkt ønskede Robert Nielsen at få følgende kommentar føjet til referatet:

"Med baggrund i vedtagelsen af tilskud til skaterarrangementet SK8 4 ALL Amager, som afholdes på Refshalevej 169K, København S. vil undertegnede (Robert Nielsen) med baggrund i Lokaludvalgets kommisorium §1 om, at lokaludvalget kan støtte bydelsrelaterede aktiviteter henlede opmærksomheden på, at den pågældende aktivitet foregår i Christianshavns lokaludvalgsområde, og hvis der skal ydes støtte, skal det foregå i samarbejde med det pågældende lokaludvalg. En skærpende omstændighed er, at de pågældende ansvarlige for aktiviteten end ikke har søgt deres eget lokaludvalg. Jeg vil derfor betragte tilskuddet som udenfor vores kompetence og kan derfor ikke godkende"

J: Ansøgningen "Netværksskabende aktiviteter for pressede småbørnsfamilier" fik tildelt støtte på 26.100 kr. uden afstemning.

K: Ansøgningen "Netværksmøder i foreningen madskolen jorden rundt" blev tildelt støtte på 14.750 kr. uden afsteming.

L: Ansøgningen "Amager Vest er med til at hjælpe udsatte mennesker med at få god mad" blev tildelt støtte på 11.806,48 kr. uden afstemning.

Til top