Mødedato: 24.11.2011, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Kvartalsrapport (3. prognose) 2011

Se alle bilag

Kultur- og Fritidsudvalget skal godkende 3. regnskabsprognose, tidlige overførsler fra 2011 til 2012, forholde sig til forsinkede projekter og risikoområder og anvise finansiering af Københavneraktiviteter under VM i landevejscykling.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender udvalgets 3. regnskabsprognose jf. bilag 1
  2. at Kultur- og Fritidsudvalget tager oversigt over forsinkede projekter til efterretning jf. bilag 3
  3. at Kultur- og Fritidsudvalget tager opfølgning på risikoområder til efterretning
  4. at Kultur- og Fritidsudvalget flytter budget på 0,9 mio. kr. fra bevillingen Kultur- og Fritid funktion 0.32.31.1 (Stadion og idrætsanlæg) til bevillingen Kultur- og Fritid funktion 3.35.64.1 (Andre kulturelle opgaver) til finansiering af udvalgets udgifter til Københavneraktiviteter under VM i landevejscykling.
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller videre, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 
5.      at der overføres i alt 121,3 mio. kr. i anlægsmidler fra 2011 til 2012 jf. bilag 2 
 

Problemstilling

En række anlægsprojekter bliver ikke færdige i år som planlagt, og der er derfor behov for at overføre anlægsmidler til næste år. Når anlægsmidlerne er overført forventes der at være balance i det endelige regnskab 2011.

Der er udarbejdet en oversigt til udvalget over forsinkede projekter.

Der er endvidere udarbejdet en opfølgning på risikoområder, hvor der er grund til at være særlig opmærksom.

Der er ikke taget endelig stilling til, hvordan Københavneraktiviteter under VM i landevejscykling skal finansieres.  

Løsning

3. regnskabsprognose

Alle Kultur- og Fritidsudvalgets bevillinger forventes at balancere ved årets udgang, under forudsætning af, at anmodningen om tidlige overførsler af anlægsmidler bliver godkendt.

Der er dog en vis usikkerhed knyttet til forventningerne. Det skyldes især sommerens skybrud. Vandskader betyder driftstab i institutioner og på idrætsanlæg og især ekstra udgifter til selvrisiko på Københavns Ejendommes vedligeholdelsesbudget. Omfanget er endnu ikke fuldt afdækket.

  • Institutioner og idrætsanlæg har driftstab på 2-3 mio. kr., som ikke er forsikret, men sandsynligvis kan håndteres inden for deres rammer.
  • Københavns Ejendomme skal finde ca. 20 mio. kr. ekstra til dækning af selvrisiko:
    • 5,5 mio. kr. findes ved at omprioritere vedligeholdelsesbudgettet.
    • 14,5 mio. kr. findes på Københavns Ejendomme øvrige driftsbudget.
      Det kan lade sig gøre gennem økonomisk tilbageholdenhed og ekstraordinære engangsindtægter i 2011.

Andre faktorer kan imidlertid også påvirke det endelige driftsresultat i Københavns Ejendomme:

  • Der er usikkerhed om opkrævningsbeløbs størrelse i relation til enkeltstående større sager.
  • Der er usikkerhed i relation til opkrævningen vedr. forbrugs- og driftsregnskaber
  • Generelt er det store budget for især lejeadministrationen følsomt over for selv små udsving bl.a. som følge af tomgang.

Det er dog stadig forventningen, at der er balance i alle bevillinger ved årets udgang.

Se i bilag 1 for en uddybet beskrivelse af forventningerne til regnskab 2011.

Tidlig overførsel af anlægsmidler fra 2011 til 2012

Der søges overført i alt 121,3 mio. kr. til 2012; 7,0 mio. kr. fra anlægsbevillingen Kultur og Fritid og 114,3 mio. kr. fra anlægsbevillingen Københavns Ejendomme.

Baggrunden for overførslerne er oftest forsinket myndighedsbehandling eller ændrede bestillinger fra fagforvaltningerne. De berørte anlægsprojekter og baggrunden for forsinkelserne er nærmere beskrevet i bilag 2.

Forsinkede projekter

Der er pt. 15 politiske projekter/beslutninger, der endnu ikke er gennemført af den ene eller anden årsag. For hver enkelt beslutning er der lagt en plan for at få beslutningen gennemført eller få skabt en afklaring snarest muligt.

Se i bilag 3 for en samlet oversigt og beskrivelse.

Opfølgning på risikoområder

En række uheldige omstændigheder betyder markante ekstraomkostninger for anlægsprojektet Ørestad Skole, der ikke kan afholdes inden for den nuværende anlægsbevilling. Sagen forelægges udvalget i en selvstændig indstilling.

Dækning af udgifter til VM i landevejscykling

Uforbrugte tilskudsmidler til Club Danmark Hallen anvendes til dækning af udgifter på 0,9 mio. kr. til Københavneraktiviteter under VM i landevejscykling.

Udvalget har den 17. marts 2011 anvist dækning på funktion 3.35.64.1 (Andre kulturelle opgaver), men her er der imidlertid ikke frie midler til formålet. Til gengæld er der på funktion 0.32.31 (Stadion og Idrætsanlæg) 0,9 mio. kr. i tilskudsmidler, der ikke er kommet til udbetaling pga. Club Danmark Hallens sammenbrud.

Udgifterne kan derfor dækkes ved at overføre budget på 0,9 mio. kr. i 2011 fra bevillingen Kultur og Fritid funktion 0.32.31 (Stadion og Idrætsanlæg) til funktion 3.35.64.1 (Andre kulturelle opgaver).

Økonomi

Indstillingens at-punkter 1-4 har ingen selvstændige økonomiske konsekvenser.

0,9 mio. kr. i budget overføres fra bevillingen Kultur- og Fritid funktion 0.32.31 (Stadion og Idrætsanlæg) til bevillingen Kultur og Fritid funktion 3.35.64.1 (Andre kulturelle opgaver) i 2011.

Videre proces

Kultur- og Fritidsudvalgets prognose indgår i en samlet prognoseindstilling for kommunen, der behandles af Økonomiudvalget den 6. december.

Kultur- og Fritidsudvalgets anmodning om tidlige overførsler indgår i en samlet overførselssag for kommunen, der behandles af Økonomiudvalget den 6. december og Borgerrepræsentationen den 15. december.


Carsten Haurum

                            /Per Nikolaj Schrøder

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 24. november 2011:

Indstillingen blev godkendt, idet Kultur- og Fritidsudvalget i overensstemmelse med beslutningen i dagsordenens punkt 8 ("Outgames") supplerende indstillede følgende til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen:

6. at Kultur- og Fritidsudvalget gives en tillægsbevilling i 2012 på 1,34 mio. kr. (2011 P/L) på Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid, funktion 3.35.64.1 – Andre kulturelle opgaver samt tilhørende servicemåltal med henblik på Kultur- og Fritidsudvalgets udmøntning af beløbet til relevante aktiviteter i LGBT-miljøet

 

 

7. at der anvises finansiering for de 1,34 mio. kr. (2011 P/L) på Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid, funktion 3.35.64.1 – Andre kulturelle opgaver med modpost på Økonomiudvalgets bevilling finansposter, funktion 8.22.05.5 (kassen).

Til top