Mødedato: 22.10.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Evaluering af storborgermøde om bymidten

Lokaludvalget skal evaluere storborgermødet 5. september 2015.

Der skal ikke under dette punkt træffes beslutning om lokaludvalgets videre arbejde med bymidten.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller;

  1. at lokaludvalget drøfter styrker og svagheder ved den type af borgerinddragelse som storborgermødet er udtryk, for samt diskuterer, hvordan borgermødet levede op til hhv. borgernes og lokaludvalgets ønsker og behov for mødet.
  2. at lokaludvalget træffer beslutning om at lade erfaringerne indgå i sit videre arbejde med borgerinddragelse.

Problemstilling

Baggrund:

Den 5. september holdt lokaludvalget et stort borgermøde, med det formål at drøfte udviklingen og fremtiden for Vanløses bymidte på mange planer. Lokaludvalget og sekretariatet har efter mødet modtaget inputs fra borgerene om arrangementet:

  • Ros for arrangementet og for gode oplægsholdere.
  • Ris for dårlig fremviser.
  • Kritik af borgernes mulighed for at komme til orde fx i workshops – forventning om forbedring ved kommende borgermøde.
  • Ønske om flere lignende borgermøder om private såvel som kommunale initiativer og projekter.
  • På fremtidige møder vil man gerne kunne fordybe sig mere i de enkelte sager.

Afvikling af borgermødet - hvorfor og hvordan gjorde vi?
I forbindelse med borgermødet 5. september blev følgende ting prøvet af:

  1. Man samlede forskellige enkeltinitiativer under én samlet overskrift (bymidten), der virkede vedkommende for borgerne.
  2. Man forsøgte at få børnefamilier til at kunne deltage ved bl.a. at lægge mødet en lørdag formiddag i stedet for en hverdagsaften, og man sørgede for, at der var underholdning til børn på Kulturstationen under mødet.
  3. Man fik oplæg fra forskellige fagpersoner, hvoraf nogle kunne tale mere generelt og løfte diskussionen op fra de enkelte initiativer.
  4. Man forsøgte at have et to-delt program, hvor første del var samlet, og anden del var delt op efter enkeltinteresser, og det var i de enkelte temaer, lokaludvalgsmedlemmer der stod for workshoppen.

Evaluering af borgermødet.
I forbindelse med evalueringen foreslås det, at de ovenstående elementer behandles, og at mødets afvikling drøftes ud fra nedenstående spørgsmål:

1. Hvordan virkede arrangementet for de fremmødte borgere? (Har I indtryk af, at de fik det ud af det, de forventede?)
2. Hvordan virkede arrangementet for de borgere, der ikke mødte op - (Hvem var der ikke, og hvorfor mon de ikke var der)?
3. Hvordan virkede arrangementet for lokaludvalgets medlemmer, der deltog på dagen? (Fik I det ud af det I ønskede, eller hvad kunne have gjort, at I gjorde?)
4. Hvordan virkede arrangementet på lokaludvalgsmedlemmer, der ikke deltog (Var det fx noget ved arrangementet, der gjorde, at I ikke deltog)?

Løsning

Lokaludvalget drøfter og evaluerer storborgermødet og træffer beslutning om at lade erfaringerne indgå i det videre arbejde.
/Bent Christensen

Beslutning

 

  1. Lokaludvalget drøftede styrker og svagheder ved den type af borgerinddragelse, som storborgermødet er udtryk for, samt diskuterede, hvordan borgermødet levede op til hhv. borgernes og lokaludvalgets ønsker og behov for mødet.
  2. Lokaludvalget traf beslutning om at lade erfaringerne indgå i sit videre arbejde med borgerinddragelse.
Til top