Mødedato: 10.12.2015, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: Fysiske forbedringer i Værkstedshuset

Værkstedshuset søger støtte til fysiske forbedringer af deres faciliteter.

Indstilling og beslutning

BIFUK-arbejdsgruppen indstiller,

1) At Amager Øst Lokaludvalg undlader at støtte projektet.

Problemstilling

På vegne af Værkstedshuset i Hannovergade har Niels Balling søgt om kr. 65.000 til fysiske forbedringer af Værkstedshuset. Der søges om følgende forbedringer:
  • At flytte et tekøkken således, at husets tekstilværksted kan udvides med 50%. Ansøger ønsker i stedet at etablere nyt tekøkken i fælleslokalet ”salen”. Etableringsudgift kr. 20.000.
  • At ombygge stedets gårdskur til fuld bredde, således at der skabes bedre adgangsforhold til skur, mere plads til materialer samt mulighed for opbevaring af større enheder under tag. Etableringsudgift kr. 25.000.
  • At indkøbe en keramikovn. Dette vil åbner for nye muligheder for medlemmerne og gøre det muligt at tiltrække medlemmer, der arbejder i keramik og glas. Etableringsudgift kr. 20.000.
Der har været søgt støtte til de nævnte forbedringstiltag i foreningspuljen i Københavns Kommune, hvor de desværre ikke fik støtte. Det er op til Amager Øst Lokaludvalg, hvor mange og hvilke dele af projektet der støttes. V-huset vil påskønne ethvert bidrag til forbedringer.

Om ansøger: Formålet med Værkstedshuset er at give grupper, foreninger og enkeltpersoner med tilknytning til Holmbladsgade-kvarteret værkstedsfaciliteter til kreativ udfoldelse. Huset drives af Foreningen Værkstedshuset. Hensigten at skabe et kreativt miljø med et fællesskab, der giver grobund for samarbejde mellem Værkstedshusets brugere og lokalsamfundet i kvarteret. Man skal være medlem af foreningen for at benytte værkstederne. Information om foreningen, herunder vedtægter kan findes på www.v-hus.dk.

Sekretariatets bemærkninger: 
Det kan overvejes, om udgifterne til flytning af tekøkken og udbygning af skur hører under foreningens "eksisterende drift og/eller normale anlægsområde" jf. puljemiddelkriterierne pkt. 3 under "Det støtter vi ikke".

Løsning

BIFUK-arbejdsgruppen har drøftet ansøgningen og indstiller, at lokaludvalget undlader at støtte projektet. Arbejdsgruppen finder, at der i forbindelse med flytning af thekøkken og etablering af skurfaciliteter er tale om anlægsudgifter, der hører ind under Amagerbro Kultur / Københavns Ejendomme. I der ikke er tale om et åbent tilbud vil arbejdsgruppen ej heller at støtte indkøb af keramikovn jf. puljemiddelkriterierne, der angiver, at der ikke kan gives tilskud til aktiviteter, der alene vedrører foreningens medlemmer.

Økonomi

Der er søgt om op til kr. 65.000 af 2015-puljemidlerne.

Arbejdsgruppen har indstillet, at projektet ikke støttes

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar 2016.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der ydes ikke støtte til projektet.
Til top