Mødedato: 16.09.2015, kl. 18:00
Mødested: Lyrskovsgade 4, 3. sal, lokale 5

Meddelelser

Se alle bilag
1. Tove Ditlevsens Skole - pladsrenovering og skulptur
Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser at indstilling om opstilling af en Tove Ditlevesen-skulptur blev godkendt på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 1. december 2014. Først når finansieringen er faldet på plads, kan kunstneren gå i gang med at udføre skulpturen. Skolen er i gang med at søge fonde.

2.  Notat til lokaludvalgene vedr. håndtering af inhabilitetsreglerne
Økonomiforvaltningen, Borgerrepræsentationens Sekretariat, har udarbejdet et notat over inhabilitetsreglerne og hvordan lokaludvalgene bør forholde sig til disse. Notatet er vedlagt dagsordnen.

3. Høringssvar Værnedamsvej
Jesper Møller Petersen og Bruno Schwede har udarbejdet et svar på vegne af lokaludvalget. Høringssvaret omdeles på mødet.

4. Lokalstival 
Den 6. september stod lokaludvalget for årets Lokalstival. En evaluering af arragementet kommer på den næste dagsorden til lokaludvalget. Alle lokaludvalgsmedlemmer og suppleanter, der deltog opfordres til allerede nu at skrive evt. kommentarer ned, og sende dem til Katja på mail katja.lange@okf.kk.dk 

5. Nyt fra Mødeforum.
Tirsdag den 3. september blev der holdt Mødeforum for lokaludvalgsformænd. På dagsordne var  bl.a. status på effektiviseringer af lokaludvalg, Budget 16 for Københavns Kommune og projekt Sammen om Byen. Thomas Warburg orienterer mundtligt på mødet.

7. Sydhavnsmetro - VVM, borgermøde.
Den 21. september er der borgermøde om VVM-redegørelsen af Metro til Sydhavnen, der nu er i høring. Mødet holdes den 21. september 2015 klokken 19-21.00 hos Aalborg Universitet, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV. Bruno Schwede deltager på vegne af Vesterbro Lokaludvalg. Høringsmateriale kan findes på Bliv Hørt: http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/metro-til-sydhavnen-vvm-redeg-relse 

8. Opslag på døre/ borgerhenvendelse
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltning, har modtaget en klage fra en borger vedr. opslag på døre i forbindelse med årets Lokalstival. Borgeren klager over at opslag ødelægger antigrafittibelægning på dørene. TMF har besvaret klagen, og svaret er sendt til lokaludvalgets sekretariatet til orientering. TMF oplyser at de har ændret praksis, så forvaltningens opslag ikke opsættes på døre til etageejendomme, uden at der er givet tilladelse hertil. Det anbefales at lokaludvalget følger samme praksis.

9. Modtagecenter i Bavnehøjhallen.
Københavns Kommune har, på anmodning fra Københavns Politi, oprettet Bavnehøjhallen som modtagecenter for flygtninge. Hallen bliver indrettet til at kunne modtage 300 personer. Det er Københavns Politi, der står for driften af modtagecentret.
Læs mere om lukningen af Bavnehøjhallen på www.kk.dk eller følg Københavns Politi på Twitter for flere oplysninger.

10. Høringssvar Sundevedsgade
Lokaludvalgsmedlem Bruno Schwede har udarbejdet høringssvar i forbindelse med intern høring om startredegørelse for Sundevedsgadekarreen. Høringssvaret er vedlagt dagsordnen.


mundtlige meddelelser på mødet:
11. Kort om Budget 16

For Vesterbro er der afsat midler til en hurtigere bus 3a på Enghavevej, ny kunstgræsbane ved Bavnehøj hallen, renovering af Engskolen, Tove DItlevsens Skole, Oehlenslægergade skole, op til 250 p-pladser i Kødbyen gøres tilgængelige for beboerlicenser.

Fixelancen er ikke længere finansieret.
Der er sat penge af til et udefineret projekt ved siden Halmtorvet 17.
Fisken har ikke fået finansiering.

12. Bænke på Enghave Plads
Der er opsæt to ekstra bænke langs hegnet på Enghave Plads ved Skaterbanen

13. Kulturanstalten kan ikke længere stå for udlån af ladcykler
Grundet at den bemandede åbningstid er reduceret, kan Kulturanstalten ikke længere stå for udlejning. Gode ideer til, hvordan cyklerne kan komme ud i bydelen, er velkomne og sendes til Katja, men sekretariatet kan ikke stå for udlejning.

14. Orientering om at lokaludvalget er positive overfor forslaget til strategi for omverdensinddragelse i forbindelse med klimatilpasningsprojekter,
der har været drøftet på lokaludvalgets møde den 17/6 og på FU møde den 24/6. Udvalget har indmeldt, at de er positive overfor processen og ser frem til at blive inddrager i forbindelse med konkrete projekter på Vesterbro.

15. 3. års jubilæum for Vesterbros stofindtagelsesrum

16. Vinduer må ikke sættes på den store krog

17. Malene Mørkbak Bruun bemærkede at erstatning vedr. metrobyggeriet er ved forventet og ikke reel larm.

18. Bruno Schwede bemærkede, at letbaneredegørelsen er sat i bero.

19. Bruno Schwede bemærkede, at der er nogle arkitekter, der gerne vil lave et skitseforslag omkr. Dybbølsbro.

20. Thomas Egholm bemærkede, at der er mulighed for at gennemføre små projekter i områdefornyelsesregi - gode ideer er velkomne og sendes til Thomas Egholm.

21. Ole Rindtoft bemærkede at Kulturanstalten er en del af en omstrukturering på Kultur- og Fritidsområdet, så forskellige enheder slås sammen m.v.
Til top