Mødedato: 24.06.2015, kl. 18:30
Mødested: Hal C, Arsenalvej 6

Puljeansøgninger, juni 2015

Christianshavns Lokaludvalg skal tage stilling til syv puljeansøgninger.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. At Christianshavns Lokaludvalg giver Foreningen Kulturbroen tilsagn om 2.000 kr. til to danse- og sangarrangementer i forbindelse med hhv. Copenhagen Jazzfestival og CPH World Music Festival, kaldet "Jungletromme danse og sang for børn og alle danseglade". Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 6.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til at søge de to festivaller om støtte.
  2. At Christianshavns Lokaludvalg giver afslag til bevægelsesfestivalen Move Copenhagen på ansøgningen om 25.000 kr. til to nye bevægelsesarealer på Refshaleøen - et parkourområde og et slacklineområde - som præsenteres i forbindelse med festivalen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ikke yder støtte til anlæg.
     
  3. At Christianshavns Lokaludvalg giver Christianias Kulturforening tilsagn om 5.000 kr. til arrangementet "Free Cultural Spaces Symposium". Støtten øremærkes til lokal annoncering af arrangementet. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 50.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  4. At Christianshavns Lokaludvalg giver afslag til Copenhagen Watersports på ansøgningen om 25.000 kr. til indkøb af slalom-kajakker, pagajer og spraydecks til opstart af et nybegynderhold i slalom-kajak på Holmen/Arsenaløen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget  ikke yderstøtte til drift og anlæg, hvilket anskaffelse af kajakudstyr kan sidestilles med.
  5. At Christianshavns Lokaludvalg giver tilsagn om 7.000 kr. til arrangementet "Bowl Days". Støtten øremærkes til leje af skateboards og sikkerhedsudstyr, til transport, til annoncering og til instruktører. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  6. At Christianshavns Lokaludvalg giver CSR/Nanok tilsagn om 7.000 kr. til afholdelse af pokalfinale i DIF rugby. Støtten må ikke anvendes til forplejning på dagen. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 
  7. At Christianshavns Lokaludvalg giver Christianshavns Beboerhus tilsagn om 10.000 kr. til afholdelse af Skt. Hans-arrangement. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 19.920 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget syv puljeansøgninger.

Løsning

1. Foreningen Kulturbroen: Jungletromme danse og sang for børn og alle danseglade
Foreningen Kulturbroen søger om 6.000 kr. til to danse- og sangarrangementer d. 9. juli under Jazzfestivalen og d. 3. september i forbindelse med CPH World Music Festival. Arrangementerne bliver afholdt på Papirøen. Arrangementerne er særlig henvendt til børn, men også åbne for andre danselystne folk. Det ansøgte beløb påtænkes anvendt til honorering af to personer.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Arbejdsgruppens anbefaling
Projektet anses for støtteværdigt, men foreslås støttet med 2000 kr. og ikke de ansøgte 6000 kr. Der henvises til at søge midler hos de to arrangører, hvis arrangementer jungletrommerne skal være en del af.

Formandens indstilling
At Christianshavns Lokaludvalg giver Foreningen Kulturbroen tilsagn om 2.000 kr. til to danse- og sangarrangementer i forbindelse med hhv. Copenhagen Jazzfestival og CPH World Music Festival, kaldet "Jungletromme danse og sang for børn og alle danseglade". Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 6.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til at søge de to festivaller om støtte.


2. Move Copenhagen 2015
En borger søger om 25.000 kr. til bevægelsesfestivallen Move Copenhagen, som skal præsentere børn og voksne for nye tilgange til idræt og sundhed, d. 26.-28. juni 2015 på Refshaleøen. De søgte midler vil arrangøren øremærke til to nye bevægelsesarealer på Refshaleøen - et parkourområde og et slacklineområde, som også vil kunne blive stående efter festivallen til brug for borgere på Christianshavn.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Arrangementet er offentligt tilgængelig, dog med entré. Derudover indeholder budgettet udgifter til arrangørløn/honorar. Ansøgeren oplyser, at støtten fra lokaludvalget skal anvendes til to nye bevægelsesarealer på Refshaleøen – et parkourområde og et slacklineområde. Områderne vil blive benyttet under festivalen og derefter stå fremme til fri afbenyttelse året rundt. I henhold til retningslinjerne yder lokaludvalget ikke støtte til drift og anlæg. Det er en politisk vurdering om etablering af de to områder falder inden for dette. Med disse forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Arbejdsgruppens anbefaling
De foreslåede "øremærkninger" af en eventuel støtte fra lokaludvalget - ønsket 25.000 kr., kan ikke imødekommes, da "øremærkningerne" begge har karakter af anlæg. Derfor afslag på ansøgningen.

Formandens indstilling

At lokaludvalget giver afslag til bevægelsesfestivalen Move Copenhagen på ansøgningen om 25.000 kr. til to nye bevægelsesarealer på Refshaleøen - et parkourområde og et slacklineområde - som præsenteres i forbindelse med festivalen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ikke yder støtte til anlæg. 


3. Christianias Kulturforening: Free Cultural Spaces Symposium
Christiansias Kulturforening søger om 50.000 kr. til en del af arrangementet Free Cultural Spaces Symposium, hvor en række alternative miljøer og grupperinger mødes på Christiania d. 23.-26. september 2015 for at dele erfaringer og skabe inspiration i spørgsmål om udvikling af kulturelle fristeder. Arrangementet er åbent for alle christianshavnere og har til formål at styrke bydelen som et kulturmødested.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Arbejdsgruppens anbefaling
Inspirations-og erfaringsmødet falder inden for rammerne af projekter, lokaludvalget kan bevilge støtte til, men da lokaludvalget ønsker at sprede sine midler, gives 5000 kr. (og ikke de ansøgte 50.000kr.) øremærket til støtte for lokal annoncering af arrangementet.

Formandens indstilling
At lokaludvalget giver Christianias Kulturforening tilsagn om 5.000 kr. til arrangementet "Free Cultural Spaces Symposium". Støtten øremærkes til lokal annoncering af arrangementet. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 50.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.


4. Copenhagen Watersports: Slalom-kajak på Holmen
Copenhagen Watersports søger om 25.000 kr. til indkøb af slalom-kajakker, pagajer og spraydecks til opstart af et nybegynderhold i slalom-kajak på Holmen/Arsenaløen med opstart 1. august 2015. Målet med aktiviteten er at give foreningen mulighed for at optage nye medlemmer og at kunne give dem en god introduktion til sporten.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. I henhold til retningslinjerne yder lokaludvalget ikke støtte til drift og anlæg. Det er en politisk vurdering om anskaffelse af kajakudstyr falder inden for dette. Med det forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.

Arbejdsgruppens anbefaling
Da de ansøgte midler (25.000kr) alle drejer sig om indkøb, anlæg og drift, kan der ikke ydes støtte. Der henvises til Folkeoplysningspulje og idræts ditto.

Formandens indstilling
At lokaludvalget giver afslag til Copenhagen Watersports på ansøgningen om 25.000 kr. til indkøb af slalom-kajakker, pagajer og spraydecks til opstart af et nybegynderhold i slalom-kajak på Holmen/Arsenaløen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget  ikke yderstøtte til drift og anlæg, hvilket anskaffelse af kajakudstyr kan sidestilles med.


5. Bowl Days: Gratis skateboard-undervisning, workshops og konkurrencer
En borger søger om 9.000 kr. til arrangementet Bowl Days fredag d. 26. juni 2015 på Christianias skateboard-rampe. Arrangementet er målrettet alle børn og unge, som inviteres til en aktivitetsdag med fokus på bevægelse på skateboard. Der vil blandt andet være gratis skateboard-undervisning, gratis udlån af skateboards og sikkerhedsudstyr, skateboard-konkurrence og opvisning. Målet er at skabe aktivitet og netværk for børn og unge.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Arbejdsgruppens anbefaling
Da lokaludvalget finder, at det er vigtigt at støtte børn og unges aktiviteter og ser rekrutteringen i dette tilfælde som væsentlig, foreslås en bevilling på 7000 kr. til leje af skateboards og sikkerhedsudstyr, til transport, til annoncering og til instruktører. Der støttes ikke med det fulde beløb på 9000 kr. Lokaludvalget ønsker at sprede sine midler.

Formandens indstilling

At Christianshavns Lokaludvalg giver tilsagn om 7.000 kr. til arrangementet "Bowl Days". Støtten øremærkes til leje af skateboards og sikkerhedsudstyr, til transport, til annoncering og til instruktører. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.

6. CSR/Nanok: Pokalfinale i DIF rugby
CSR/Nanok søger om 9.000 kr. til afholdelse af pokalfinale i DIF rugby lørdag d. 27. juni 2015 på Arsenalvej. Beløbet søges specifikt til en tribune og to musikhonorarer. Formålet er at skabe en festlig ramme omkring pokalfinalen, hvor alle christianshavnere inviteres til at deltage. Arrangementet indebærer blandt andet livemusik, opvisningskamp med ungdomshold og fælles grillfest.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Arbejdsgruppens anbefaling
Lokaludvalget ønsker at støtte denne Christianshavnerbegivenhed, men da vore midler er begrænsede, ydes 7000 kr.og ikke de ansøgte 9000 kr. Støtte til forplejning på dagen kan f.eks. skaffes på anden vis.
 
Formandens indstilling
At lokaludvalget giver CSR/Nanok tilsagn om 7.000 kr. til afholdelse af pokalfinale i DIF rugby. Støtten må ikke anvendes til forplejning på dagen. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 

7. Christianshavns Beboerhus: Skt. Hans
Christianshavns Beboerhus søger om 19.920 kr. til afholdelse af Skt. Hans-arrangement d. 23. juni ved Elefantens Bastion, Torvegade. Arrangementet er for alle, men primært rettet mod borgere på Christianshavn, og har til formål at øge det lokale fællesskab og synliggøre bydelens kulturelle tilbud. Der vil være musik, taler og bål.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at aktiviteten er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, identitetsudviklende og lokalkulturelt udviklende. Endvidere, at den styrker Christianshavns sociale og kulturelle ressourcer og samler borgerne på tværs af sociale forskelle. Sekretariatet gør opmærksom på, at lokaludvalget behandler sagen efter, at arrangementet har fundet sted, og anbefaler derfor, at lokaludvalget afviser ansøgningen.

Arbejdsgruppens anbefaling
Det er med beklagelse, at vi ser, at ansøgningen er indkommet så sent, at Skt. Hans er afholdt før lokaludvalgets møde i juni, så med forbehold for lokaludvalgets afgørelse i sagen, indstiller vi, at der tildeles 10.000 kr. (og ikke det fulde beløb) i støtte til Skt. Hans, som er en af de årlige begivenheder, der samler flest christianshavnere.

Formandens indstilling
At lokaludvalget giver Christianshavns Beboerhus tilsagn om 10.000 kr. til afholdelse af Skt. Hans-arrangement. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 19.920 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 

Økonomi

Christianshavns Lokaludvalg har i 2015 afsat 230.000 kr. til puljeansøgninger. Heraf er 142.415,84 kr. disponeret. Hvis indstillingerne følges, vil der være disponeret for yderligere 31.000 kr. af 2015-puljemidlerne.

Videre proces

Sekretariatet meddeler ansøgerne lokaludvalgets beslutning og varetager den videre sagsbehandling med ansøgningerne.

Beslutning

Poul Cohrt var inhabil vedrørende sag nr. 7 og forlod mødet, da lokaludvalget behandlede den.

  1. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give Foreningen Kulturbroen tilsagn om 2.000 kr. til to danse- og sangarrangementer i forbindelse med hhv. Copenhagen Jazzfestival og CPH World Music Festival, kaldet "Jungletromme danse og sang for børn og alle danseglade". Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 6.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til at søge de to festivaller om støtte.
  2. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag til bevægelsesfestivalen Move Copenhagen på ansøgningen om 25.000 kr. til to nye bevægelsesarealer på Refshaleøen - et parkourområde og et slacklineområde - som præsenteres i forbindelse med festivalen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ikke yder støtte til anlæg.
     
  3. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give Christianias Kulturforening tilsagn om 5.000 kr. til arrangementet "Free Cultural Spaces Symposium". Støtten øremærkes til lokal annoncering af arrangementet. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 50.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  4. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag til Copenhagen Watersports på ansøgningen om 25.000 kr. til indkøb af slalom-kajakker, pagajer og spraydecks til opstart af et nybegynderhold i slalom-kajak på Holmen/Arsenaløen. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget  ikke yder støtte til drift og anlæg, hvilket anskaffelse af kajakudstyr kan sidestilles med. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til at søge private eller offentlige puljer rettet mod foreningslivet, fx Folkeoplysningspuljen. Lokaludvalget henviser til oversigten på Københavns Kommunes hjemmeside http://www.kk.dk/artikel/puljer-rettet-mod-foreningslivet.
  5. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give tilsagn om 7.000 kr. til arrangementet "Bowl Days". Støtten øremærkes til leje af skateboards og sikkerhedsudstyr, til transport, til annoncering og til instruktører. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  6. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give CSR/Nanok tilsagn om 7.000 kr. til afholdelse af pokalfinale i DIF rugby. Støtten må ikke anvendes til forplejning på dagen. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 9.000 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 
  7. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give Christianshavns Beboerhus tilsagn om 10.000 kr. til afholdelse af Skt. Hans-arrangement. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb, 19.920 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
Til top