Mødedato: 08.10.2015, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

To borgere fortalte, at det kom bag på dem, at der var planer om at flytte hundeluftearealet til arealet i Gernersgade bag Sankt Pauls Kirke. De ville godt have vidst det, inden de købte bolig i Gernersgade. De gav udtryk for, at der ikke er plads til hundeluftning på dette areal og at hundeluftearealer ikke hører hjemme i beboelsesområder. Det bør hellere placeres i Østre Anlæg. De mente ikke, at der var behov for hundelufteareal i området, når der er parker i nærheden.

En tredje borger gav udtryk for, at flytningen af hundeluftearealet til arealet i Gernersgade bag Sankt Pauls Kirke er en fantastisk idé. Hun så Sankt Pauls Plads som en slags have for beboerne i området, da deres gårdmiljøer ikke er gode. Men der lugter på Sankt Pauls Plads. Når hun benytter pladsen, sidder hun enten på kirketrappen eller er på legepladsen. Hun foreslog, at man skaber et sted for beboerne.

En fjerde borger foreslog, at hundeluftearealet placeres på Amalienborg Slotsplads, så kongehuset også har glæde af det.

Birgitte Amdisen svarede, at Sankt Pauls Plads er en dejlig plads, men at hun sjældent har set et menneske der. Hun undrede sig over, at den nuværende hundelufteareal er et alvorligt problem, men bifaldt hvis Sankt Pauls Plads bliver en pæn plads. Hun oplyste, at hundeluftearealet blev etableret for 8 år siden, fordi der var nogle borgere, der ønskede det.Hun foreslog at flytte hundeluftearealet til trekantsarealet ved Nyboder Skole. Østre Anlæg er ikke en mulighed pga. fredningen.

Bent Lohmann svarede, at der har været en lang debat om hundeluftearealet, men at udgangspunktet er, at man ikke flytter problemet rundt,

Ingolf Ibus svarede, at det er Kulturarvsstyrelsen, som pga. af fredningen har fået fjernet hundeluftearealet i Østre Anlæg. Da hunde skal motionere, kan det tænkes, at de vil blive luftet i Østre Anlæg uden snor, hvis hundeluftearealet på Sankt Pauls Plads fjernes.

Jan B. Sørensen svarede, at der er noget bekymrende, hvis problemet skubbes rundt i kvarteret. Nye beboere skal ikke ændre på kvarteret.

Anton Ørnbo Skovle svarede, at selv om han ikke var for ideen om et hundelufteareal, er det nok nødvendigt.

Ellen Lütken svarede, at der sker en udskiftning af beboere i området og at unge med børn flytter ind. Derfor er der behov for at få forskønnet Sankt Pauls Plads.
Til top