Mødedato: 15.09.2015, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Drøftelse af Facadepris 2015

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1) at lokaludvalget drøfter uddeling Årets Facadepris i 2015,
2) at lokaludvalget - hvis udvalget beslutter at uddele Facadeprisen som de øvrige år - afsætter kr. 15.000 og udpeger et medlem til bedømmelseskomiteen

Problemstilling

Prisen Årets Butiksfacade på Amagerbrogade blev stiftet i 2010 af ad-hoc gruppen "Amagerbrogade som strøg- og handelsgade" og vedtaget på LU-mødet den 16.11.2010. Formålet var at skabe positiv opmærksomhed omkring erhvervsdrivende, der gennem facadeskiltning og - udsmykning beriger Amagerbrogade og således øge butiksindehavernes opmærksomheden omkring retningslinjer og lovgivning for indretning/skiltning af facader.
Desuden har facadeprisen været en del af Amagerbrogadegruppens arbejde for at øge det offentlige fokus på Amagerbrogade som strøg- og handelsgade.

Prisen har nu været uddelt fem gange. Bedømmelseskomitéen har bestået af:
-Københavns Kommunes stadsarkitekt
-En repræsentant for Amager Vest Lokaludvalg
-En repræsentant for Amager Øst Lokaludvalg
-En repræsentant for Ama'r Butikkerne
-En repræsentant for Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse.

"Årets Butiksfacade" har fra start været gennemført som et samarbejde mellem AØLU og AVLU, hvor de to lokaludvalg hver har finansieret halvdelen af udgifterne og de to sekretariater på skift har været tovholder for uddelingen. Dette samarbejde forventes at fortsætte. I 2015 er det Amager Vest Lokaludvalgs sekretariats tur til at være tovholder for uddelingen af prisen.

Prisen udgøres af en check på 15.000 kr. samt en bronzeplakette til ophængning i butikken. Der er i 2013 udarbejdet plaketter for 2014 og 2015.

I 2014 havde Amager Vest Lokaludvalg disse kommentarer til den nuværende prisuddeling:
- Det bør overvejes om Facadeprisen fortsat kun skal være knyttet til Amagerbrogade. Projektet bør tages op til revision når renoveringen af Amagerbrogade igangsættes.
- Når renoveringen går i gang, kunne prisen evt. bredes ud til de to bydele, så alle butikker i bydelene kan nomineres. En større konkurrence kunne gøre plads til en 1., 2. og 3. plads.
- Det ville endvidere således være oplagt, at der fremover nedsættes en særskilt Facadeprisarbejdsgruppe/ kommité.

Det er pt. forventet at renoveringen tidligst igangsættes i efteråret 2016.

På lokaludvalgsmødet den 18. august blev det besluttet at udskyde behandlingen af Årets Butiksfacade og åbne for en drøftelse om konceptet for prisen og det fysiske konkurrenceområde, overfor Amager Øst Lokaludvalg.

Løsning

Lokaludvalget drøfter uddeling af Facadepris 2015.

Økonomi

Såfremt der afsættes midler til uddeling af Facadepris, bevilges beløbet som underskudsgaranti fra lokaludvalgets puljemidler, område 3707.   

Beslutning

ad. 1: Amager Vest Lokaludvalg drøftede Årets Facadepris i 2015. Prisen fortsættes i 2015. Fra 2016 arbejdes med nyt koncept.
ad. 2: Indstillingen blev godkendt. Robert Nielsen deltager i bedømmelsesgruppen i 2015.

Robert Nielsen og Peter Howalt Andersen meldte sig til arbejdsgruppe om facadeprisen i fremtiden.
Til top