Mødedato: 08.05.2014, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forlængelse af uopsigelighed for Incos lejemål i Kødbyen

Økonomiforvaltningen indstiller, at der indgås aftale om 15 års uopsigelighed i Incos lejemål i Den Hvide Kødby. Borgerrepræsentationen skal godkende uopsigelighed, når denne overstiger 10 år.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at Økonomiforvaltningen indgår aftale med Inco om 15 års uopsigelighed for Incos lejemål i Kødbyen.

(Økonomiudvalget)

Problemstilling

Engrossupermarkedet Inco har i mange år været en væsentlig del af Den Hvide Kødby. Virksomheden servicerer restaurationer og små fødevarevirksomheder, der efterspørger bynære muligheder for indkøb. I dagtimerne er mange af Kødbyens aktiviteter centreret omkring Inco.

Inco lejer ca. 13.165 m2 på Flæsketorvet 62-84 m.fl. svarende til ca. 15 % af det samlede udlejningsareal i Den Hvide Kødby. Hertil kommer, at Inco aftager ca. 30 % af den samlede leverance af kulde fra det centrale køleanlæg i Kødbyen. Virksomheden ønsker at modernisere sit lejemål i Kødbyen, herunder investere i nye interne kølefaciliteter i lejemålet for et to-cifret millionbeløb. På den baggrund ønsker Inco sikkerhed for at kunne forblive i Kødbyen, mens investeringerne afskrives. Økonomiforvaltningen ønsker at skabe gode forudsætninger for, at Inco fortsætter i Kødbyen som lejer og aftager af kulde fra det centrale køleanlæg.

På den baggrund indgik parterne i december 2013 en aftale om 10 års uopsigelighed fra Økonomiforvaltningen og 5 års uopsigelighed fra Inco regnet fra den 1. januar 2014. Uopsigeligheden betyder, at Incos lejemål ikke kan opsiges i den aftalte periode. Henset til størrelsen af Incos investeringer i lejemålet i Kødbyen har Inco bedt Økonomiforvaltningen om op til 15 års uopsigelighed regnet fra en evt. godkendelse af Borgerrepræsentationen. Samtidig påtager Inco sig 7½ års uopsigelighed overfor Økonomiforvaltningen.

Efter gældende praksis skal Borgerrepræsentationen godkende Økonomiforvaltningens lejeaftaler om uopsigelighed ud over 10 år.

Løsning

Borgerrepræsentationens godkendelse af 15 års uopsigelighed gør det muligt for Inco at afskrive sine investeringer i lejemålet i Kødbyen. Økonomiforvaltningen får samtidig sikkerhed for, at Inco forbliver i Kødbyen i en længere årrække, hvilket er til gavn for begge parter og udviklingen af Kødbyen.

Økonomiforvaltningen anbefaler, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen imødekommer anmodningen om 15 års uopsigelighed til Inco. Såfremt det ikke er muligt, henstiller Økonomiforvaltningen til en godkendelse af uopsigelighed, der ligger så tæt på 15 år som muligt.

Økonomi

En forlængelse af Incos uopsigelighed fra de nuværende 10 til 15 år, sikrer Økonomiforvaltningen indtægt fra Inco i mindst yderligere 2½ år, dvs. fra 5 til 7½ års uopsigelighed. Den årlige leje udgør p.t. ca. 8 mio. kr. Hertil kommer årlig omsætning på ca. 4,3 mio. kr. for leverance af kulde fra det centrale køleanlæg.

Videre proces

Økonomiforvaltningen udarbejder et lejetillæg til Inco med den uopsigelighedsperiode, som kan godkendes af Borgerrepræsentationen.




Claus Juhl                                         / Gyrithe Saltorp

Oversigt over politisk behandling

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at Økonomiforvaltningen indgår aftale med Inco om 15 års uopsigelighed for Incos lejemål i Kødbyen.

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 29. april 2014

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 8. maj 2014

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top