Mødedato: 12.03.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Dialogmøde om følgeanlæg til den kommende cykel- og gangbro ved Langebro

Se alle bilag
Indre By Lokaludvalg skal beslutte at stå for et offentligt dialogmøde med Teknik- og Miljøforvaltningen om behovet for anlæg i tilknytning til den kommende cykel- og gangbro ved Langebro.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller, 

  1. at Indre By Lokaludvalg står for et offentligt dialogmøde med Teknik- og Miljøforvaltningen om behovet for anlæg i tilknytning til den kommende cykel- og gangbro ved Langebro jf. løsningsafsnittet.
  2. at Indre By Lokaludvalg inviterer Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd til at være medarrangør af mødet.
  3. at Indre By Lokaludvalg udpeger to tovholdere til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre dialogmødet sammen med repræsentanter for Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd.
  4. at Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 5.000 kr. af puljen "Borgerdialogaktiviteter" til leje af lokale, mødeforplejning og annoncering, idet det forudsættes, at Christianshavns Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg selv står for annoncering af mødet i deres respektive bydele, samt at de tre lokaludvalg deles om udgifterne til lokaleleje og mødeforplejning. 

 

Problemstilling

Byudviklingsgruppen har drøftet trafiksikkerhed i krydset Vester Voldgade / Christians Brygge, når cykel- og gangbroen til Langebrogade står færdig og tages i anvendelse.

En repræsentant for Islands Brygge Lokalråd inviterede i januar til møde om afledte effekter af cykel- og gangbroen og havde i februar et møde med en repræsentant for Christianshavns lokaludvalg om dette. I bilaget ses høringssvaret fra Islands Brygge Lokalråd til Teknik- og Miljøforvaltningen angående "Udarbejdelse af lokalplanforslag "Bro ved Vester Voldgade"". Både på Islands Brygge og på Christianshavn er der fokus på behovet for anlæg i de to bydele tilknytning til den kommende cykel- og gangbro, der kan håndtere den øgede cykeltrafik i kvartererne rundt om broen.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget står for et offentligt dialogmøde med Teknik- og Miljøforvaltningen om behovet for anlæg i tilknytning til den kommende cykel- og gangbro ved Langebro og at Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd inviteres til at være medarrangør af mødet.

Hensigten med dialogmødet er at få drøftet med Teknik- og Miljøforvaltningen, hvordan den øgede cykeltrafik i kvartererne omkring den kommende cykel- og gangbro kan og skal håndteres. I mødet vil beboere i kvartererne samt repræsentanter fra lokaludvalgene og Islands Brygge Lokalråd få mulighed for at komme med deres bekymringer og løsningsforslag, som forvaltningen kan forholde sig til.

Lokaludvalget skal udpege to tovholdere til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre dialogmødet sammen med repræsentanter for Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd.

Økonomi

Der afsættes 5.000 kr. af puljen "Borgerdialogaktiviteter" til leje af lokale, mødeforplejning og annoncering, idet det forudsættes, at Christianshavns Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg selv står for annoncering af mødet i deres respektive bydele, samt at de tre lokaludvalg deles om udgifterne til lokaleleje og mødeforplejning.

Videre proces

I samarbejde med sekretariatet og repræsentanter for Christianshavns Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg planlægger og gennemfører tovholderne dialogmødet. Det finder formentlig sted ultimo april.

Beslutning

  1. Lokaludvalget besluttede at stå for et offentligt dialogmøde med Teknik- og Miljøforvaltningen om behovet for anlæg i tilknytning til den kommende cykel- og gangbro ved Langebro jf. løsningsafsnittet.
     
  2. Lokaludvalget besluttede at invitere Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd til at være medarrangør af mødet.
     
  3. Lokaludvalget udpegede Kjeld A. Larsen og Anton Ørnbo Skovle til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre dialogmødet sammen med repræsentanter for Christianshavns Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygge Lokalråd.
     
  4. Lokaludvalget afsatte en ramme på 5.000 kr. af puljen "Borgerdialogaktiviteter" til leje af lokale, mødeforplejning og annoncering, idet det forudsættes, at Christianshavns Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg selv står for annoncering af mødet i deres respektive bydele, samt at de tre lokaludvalg deles om udgifterne til lokaleleje og mødeforplejning. 
Til top