Mødedato: 11.04.2015, kl. 13:00
Mødested: Magleås

Udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler

Se alle bilag
Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra Aftenskolernes Samråd.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Folkeoplysningsudvalget bevilger 256.000 kr. til fase 2 af Aftenskolernes Samråds projekt "Boost aftenskolen" (bilag 1)

Problemstilling

Aftenskolernes Samråd søger om tilskud til andet år af projektet "Boost aftenskolen - et udviklingsprojekt for aftenskolerne i København". Indholdet er blevet justeret ud fra erfaringerne fra projektets første år og fremgår af bilag 1. Delmål, mål og hovedpunkterne i budgettet er de samme og følger ansøgningen, der er godkendt for de tre år på Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. marts 2014.

Løsning

Aftenskolernes Samråd søger tilskud til 2. fase af projektet "Boost aftenskolen", der på vegne af det samlede aftenskoleområde i København skal markedsføre aftenskolerne og deres tilbud. Alle tilskudsberettigede aftenskoler bliver tilbudt inddragelse og dermed synlighed. Det overordnede formål er at fremme antallet af deltagere på aftenskolernes kurser, så deltagelsen minimum er proportional med befolkningstilgangen til Københavns Kommune.

Projektet består af tre faser. Den første fase er brugt til at udvikle forskellige kommunikationsredskaber, hvor en ny IT-portal, som præsenterer alle aftenskoler, er helt central.

Projektets anden fase (år 2), som der her søges til, er centreret omkring en bredere synliggørelse af aftenskolerne. Projektholder vil gennemføre events og aktiviteter i nye geografiske områder og på steder, hvor skolerne ikke er i dag. Derudover vil projektholder indsamle viden og ideer til nye aktiviteter.

I projektets tredje og sidste fase (år 3) vil projektholder sammen med de deltagende aftenskoler omsætte de indsamlede ideer og forslag til konkrete aktiviteter.

Det er Samrådets målsætning, at projektet skal resultere i en moderne it-portal med en tredobling af antallet af besøgende, mindst 50 nye kursus- og oplysningsaktiviteter, mindst tre nye partnerskaber, og endelig at antallet af kursusdeltagere ved projektafslutning forholdsmæssigt svarer til befolkningstilgangen i kommunen i perioden.

Projektet skal løftes i et fællesskab mellem Aftenskolernes Samråd og de deltagende aftenskoler.

Der er på Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. marts 2014 bevilget 261.562 kr. til fase 1. Der søges nu om 256.000 kr. til fase 2.

Projektet ligger inden for Udviklings- og aktivitetspuljens formål om synliggørelse af aftenskoleområdet. Projektets overordnede formål er at markedsføre aftenskoleområdet i sin helhed.

Økonomi

Udviklings- og aktivitetspuljen har et budget på 800.000 kr. i 2015.

Der er administrativt bevilget 91.670 kr. fra puljen i 2015 til udviklingsprojekt i aftenskolen SingIn Body.

Hvis ansøgningen fra Aftenskolernes Samråd imødekommes vil restbeløbet i puljen herefter være på 452.330 kr.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen meddeler Aftenskolernes Samråd Folkeoplysningsudvalgets beslutning.


Mads Kamp Hansen

                                            /Marianne Kruckow

Beslutning

Ole Sørensen forlod mødet under dette punkt grundet inhabilitet.

Indstillingen blev godkendt.
Til top