Mødedato: 23.10.2014, kl. 19:00
Mødested: Øbro-Jagtvej Bibliotek, Jagtvej 227, 2100 Kbh. Ø

Meddelelser

Se alle bilag
Udkast til Idékatalog for de indre søer
Karsten Strunge-Ruuskanen har repræsenteret Østerbro Lokaludvalg i parkbrugerrådet for de indre søer. Teknik og Miljøforvaltningen har på baggrund af parkbrugerrådets møder og borgerdialog aktiviteter langs søerne udarbejdet et udkast til idékatalog for brug af søerne, som vedhæftes den elektroniske udgave af dagsordenen.

Bindeled og Netværk
Lokaludvalgenes sekretariaters kursus den 22. september for lokaludvalgsmedlemmer ”Bindeled og Netværk” var vellykket og adskillige lokaludvalgsmedlemmer ønskede flere kurser.

Forhold på Plejehjemmene
Borgermødet den 23. september om forhold på Plejehjemmene havde stor tilslutning. Her mødte borgmester Ninna Thomsen mange kritiske spørgsmål fra tilstedeværende pårørende.

Det årlige inspirationsmøde mellem Center for Miljø, lokaludvalg og miljøpunkter
Mødet fandt sted den 2. oktober. Der var pænt besøgt og Center for miljø havde kort før mødet udsendt det årlige notat om påtænkte initiativer hos Centret det kommende år. Mødets gennemførelse savnede stringens.

Østre Gasværkspjecen
Efter det afsluttende stormøde i Østre gasværkskvarteret mødtes Axel Thrige Laursen, formand for Østerbro Lokaludvalg og Julie Fischer-Nielsen, sekretariatet den 3. oktober med landskabsarkitekten for at se, om en fodboldbane efter DBU-mål kan indpasses på Østre Gasværksgrunden. Der er siden indkaldt til ekstra møde den 22. oktober med de institutioner og B93, der havde tilsluttet sig B93’s ønske om en sådan boldbane.

Øbro Motion
Axel Thrige Laursen, formand for Østerbro Lokaludvalg holdt oplæg den 7. oktober et oplæg om lokaludvalgets aktiviteter og projekter på et planlægningsmøde hos Øbro motion.

Besøg hos Frie Fugle
Efter invitation besøgte tre medlemmer fra lokaludvalget den 8. oktober De frie Fugles nye sted i Middelfartsgade. Det var hyggeligt og lærerigt.

Sundhedshuset på Østerbro åbner i december 2015
Der er nu lavet en tidsplan og skitsering for det nye sundhedshus på Østerbro, der skal dække de 3 bydelsområder: Østerbro, Indre by og Christianshavn. Formand Axel Thrige Laursen deltog den 8. oktober i et møde om husets kommende indretning. Der er stadig afsat en etage til bl.a. lægeklinik og andre fagdiscipliner. Når forvaltningen har forhandlet huslejen med ejerselskabet, vil man gå videre med at få etagen belagt og indrettet. Se bilag vedrørende planerne for det kommende sundhedshus.

Borgermødet om kommuneplanstrategi
Lokaludvalgets borgermøde fandt sted den 8. oktober hos ungdomshuset KW3 på Krausesvej. Programmet var sammensat og forberedt af sekretariatet. Fremmødet var godt, og diskussionerne gode. Afslutningsvis blev konklusionerne samlet og den 10. oktober som aftalt indsendt til kommunen som bilag til lokaludvalgets høringssvar.

Fodgængerforbundets åbne møde
Axel Thrige Laursen, formand for Østerbro Lokaludvalg lagde den 19. oktober op til borgermødet med et indlæg om det tidligere lokaludvalgs projekt om Fodgængerruter på Østerbro samt andre projekter af betydning for fodgængernes vilkår i gaderne. Oplægget tog udgangspunkt i bl.a. de to rapporter, som Miljøpunkt Østerbro tidligere har udarbejdet for lokaludvalget samt fodgængerprojektet i Bydelsplanen. 

Lokaludvalgsmødet i november
Finder sted den 20. november.

Information fra tværgående møde vedr. børne- og ungeinddragelse
Lokaludvalgsmedlem Mette Mertz og Julie Fischer-Nielsen fra sekretariatet deltog den 9. oktober i et møde om et fremtidigt muligt samarbejde på tværs af lokaludvalgene i København. Mødet omhandlede hvordan lokaludvalgene sammen kan udvikle metoder og skabe basis for at inddrage af byens børn og unge i bydelenes udvikling med afsæt i den nye folkeskolereform. 
Initiativtager til mødet var Brønshøj-Husum lokaludvalg og sekretariat. 5-6 lokaludvalg har i forbindelse med dette og et tidligere møde vist deres interesse i et tværgående samarbejde om børn og unge.
På dette møde blev der især talt om behovet for at styrke børnene og de unges stemme i byudviklingen i København og lokaludvalgenes rolle i forhold til dette. Mere konkret blev der talt om mulighederne for sammen at fundraise til et eller flere projekter. Et projekt kunne eksempelvis være indgå et samarbejde med bydelenes folkeskoler og at etablere et "bydelsvalgfag", hvor fokus vil være på byudvikling, medborgerskab og lokal demokrati. Et kort skriv fra Brønshøj-Husum lokaludvalgssekretariat om et muligt samarbejdsprojekt vil blive omdelt på lokaludvalgsmødet d.23.okt. til orientering.

Orientering om foretræde om Kulturcenter ved Kildevældsskolen, skolens helhedsrenovering og omlægning af skolegård m.v.
Axel Thrige Laursen, formand for Østerbro Lokaludvalg og Allan Marouf, 2. næstformand for lokaludvalget havde den 23. oktober 2014 foretræde for Kultur og Fritidsudvalget. Begge deltager i projektstyregruppen for lokaludvalget.
Lokaludvalget har jo i mange år argumenteret først for et kulturhus nord for Jagtvejlinjen, så for det kulturcenter, der blev givet financiering til af overgangsmidlerne 2013-2014. I budget 2015 blev der så afsat midler til en helhedsrenovering af den store skole og til en omlægnings af skolegåren m.v., så bl.a. voldsomme regnskyl så vidt muligt kan håndteres. Det er sammenlagt et omfattende projekt. Planlægningen af kuturhusbyggeriet er nået langt, mens helhedsrenovering og skolegård er nye og meget velkommne projekter. I foretrædet talte vi for, at projekterne ses i sammenhæng i selve planlægningsperioden, men at man derfra arbejder på at kulturcentret kan åbnes delvist eller helt på et tidligt tidspunkt, så vidt muligt uden forsinkelse. Borgmesteren stillede et usædvanligt spørgsmål, om lokaludvalget står bag denne holdning i foretrædet, hvad vi svarede ja til med baggrund i lokaludvalgets mangeårige virke for et kulturhus. På aftenens lokaludvalgsmøde efter foretrædet blev dette da også bekræftet enstemmigt af lokaludvalget. 
 
Kultur og Fritidsudvalget besluttede senere på aftenen om dette punkt:
   "- Projektet for sammenbygning af Kildevældsskolen og Kulturcenter Kildevæld slås sammen med helhedsrenoveringen af skolen og etableringen af en EAT-bod med henblik på at reducere generne for brugerne og for at sikre mest mulig kultur for midlerne - Københavns Ejendomme anmodes om at fremrykke helhedsrenoveringen af skolen - Den lokale styregruppe skal involveres mest muligt - Der skal være fokus på, at kulturcentret forsinkes mindst muligt." 
Til top