Mødedato: 19.03.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Godkendelse af regnskab for Vanløse Lokaludvalgs puljemidler 2014.

Se alle bilag
Vanløse Lokaludvalg skal godkende regnskab for brug af puljemidler 2014.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,
  1. at Vanløse Lokaludvalg drøfter og tager evaluering af egne projekter til efterretning.
  2. at Vanløse Lokaludvalg godkender regnskab for puljemidler 2014.

Problemstilling

Vanløse Lokaludvalg har fra Københavns Borgerrepræsentation fået til opgave at udmønte en pulje til tværgående, bydelsrelaterede, dialogskabende og netværksdannende aktiviteter for borgere og brugere i lokalområdet - lokaludvalgets puljemidler. Puljemidlerne tildeles byens 12 lokaludvalget efter en fordelingsnøgle baseret på de aktuelle indbyggertal, og justeres løbende.
 
Evaluering af egne projekter 2014.
Lokaludvalget traf i 2014 beslutning om at gennemføre 21 egne projekter. Alle disse er godkendt i lokaludvalget med projektbeskrivelser og budgetter, i større eller mindre detaljeringsgrad. Alle projekter er efterfølgende evalueret af de aktive medlemmer, som stod for gennemførslen af de konkrete projekter. Projektbeskrivelser fra 2014 er tilgængelige via lokaludvalgets hjemmeside - se mere her: http://www.vanloeselokaludvalg.kk.dk/temaer/

Vedlagt dagsordnen er en sammenskrivning af evalueringerne for alle lokaludvalgets projekter i 2014. Enkelte af projekterne blev ikke gennemført, hvilke det konkret drejer sig om fremgår af både vedlagte sammenskirvning, og af oversigten over det endelige regnskab for samtlige projekter.

Godkendelse af regnskab for lokaludvalgets puljemidler.
Vanløse Lokaludvalg havde i 2014 et puljebudget  på 1.496.000 kr., derudover blev der i 2014 tilført 44.850 kr. til lokaludvalgets puljebudget, fra et overskud på projektet "Bogen om Vanløse", som lokaludvalget støttede i 2013. I alt har lokaludvalget i 2014 derfor haft 1.540.850 kr. til rådighed. Lokaludvalget har samlet anvendt 1.520.723 kr., med et mindreforbrug på 1,3%.

Lokaludvalget har i 2014 anvendt en del af puljemidlerne til egne arrangementer, tryksager m.v. Den resterende del af puljemidlerne er blevet administreret som en Vanløsepulje, som borgere, foreninger mv. har kunnet søge om midler til projekter, der gavnede bydelen. Lokaludvalget er løbende blevet orienteret om puljedisponeringen for både interne og eksterne projekter. 

Vedlagt denne dagsorden er 3 dokumenter, der viser forbruget af puljemidler i 2014; en oversigt over fordelingen af puljemidler i hhv. Vanløsepuljen og til lokaludvalgets egne projekter, en oversigt over budget og endelig forbrug for alle lokaludvalgets 21 egne projekter, samt en oversigt over ansøgninger, der fik bevilget støtte fra Vanløsepuljen i 2014, bevilget beløb og endeligt forbrug for disse.

Sekretariatets løbende økonomistyring.
Når lokaludvalget godkender en projektbeskrivelse og afsætter midler til et projekt i regi af udvalget har sekretariatet, med mindre andet eksplicit er aftalt, ansvar for løbende at holde styr på at det godkendte budget overholdes, og at alle regninger betales. Der aflægges ikke direkte regnskaber til lokaludvalget for de enkelte projekter, men typisk bliver det endelige forbrug på det enkelte projekt drøftet med den relevante projekt/arbejdsgruppe i forbindelse med en evaluering. I forbindelse med godkendelse af regnskabet for puljemidler fremlægges en oversigt over budget og endeligt forbrug for alle lokaludvalget projekter i 2014 i én samlet oversigt.

København Kommunes godkendelse af regnskabet, og krav til løbende økonomistyring.
Som en del af Københavns Kommune er lokaludvalgets puljemidler underlagt kommunens revision.

Økonomiforvaltningen stiller desuden en række løbende krav til sekretariatets kontrol og arbejde med puljemidlerne, herunder skal minimum 10 % af de projekter, der får bevilliget midler fra Vanløsepuljen, indkaldes til stikprøvekontrol. Derudover stilles der, ifm. indkøb til interne projekter, krav til at Lokaludvalget overholder KK's forpligtende indkøbsaftaler på områder hvor disse er indgået.

Som bilag til dette punkt ligger redegørelse til økonomiforvaltningen for den løbende kontrol af puljemidler, en redegørelse for stikprøvekontrol 2014, samt sekretariatets redegørelse for behandlingsprocedure og anvendelse af puljemidler.

Løsning

Lokaludvalget drøfter evalueringerne af egne projekter 2014. Konkrete ændringer til teksten kan med fordel fremlægges skriftligt på mødet.

Lokaludvalget godkender regnskab for Vanløse Lokaludvalgs puljemidler 2014, og tager øvrige bilag til efterretning.

Økonomi

Se problemstilling.

Regnskabet for Vanløse Lokaludvalgs brug af puljemidler indgår som en del af Københavns Kommunes samlede regnskab, og overskydende midler indgår i Borgerrepræsentationens forhandlinger om fordeling af overskydende midler for 2004 ("overførselssagen").

Videre proces

Evalueringer af lokaludvalgets egne projekter i 2014 kan med fordel indgå i drøftelserne på lokaludvalgets fremtidsseminar 11. april.
/ Bent Christensen.

Beslutning

  1. Lokaludvalget tog evalueringer af egne projekter til efterretning. Lokaludvalget drøftede, om man fremadrettet skal evaluere projekter, der ikke gennemføres.
  2. Lokaludvalget godkendte regnskab for puljemidler 2014.
Til top