Mødedato: 23.04.2015, kl. 19:00
Mødested: ABC Lokalet, Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 3. sal, 2450 København SV

Høring: Udviklingsplan Sydhavnen

Se alle bilag
Kgs. Enghave Lokaludvalg drøfter Udviklingsplan Sydhavnen 2015 og udarbejder forslag til høringssvar

Indstilling og beslutning

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget drøfter det forslag til udviklingsplan for Sydhavnen, som er modtaget fra Teknik- og Miljøforvaltningen

Problemstilling

Sekretariatet har fra Teknik- og Miljøforvaltningen fået tilsendt forslag til Udviklingsplan Sydhavnen 2015 med anmodning om, at lokaludvalget afgiver udtalelse snarest muligt.

Udviklingsplanen er meget kortfattet og indeholder i det væsentligste en opsummering af de igangværende tiltag i Sydhavnen på Teknik- og Miljøforvaltningens område. Der er dog også en oversigt over nyere tiltag. De væsentligste er:

- Bro over Sydhavnsgade
- Aktivitetspark i Scandiagade
- Frederiksholmparken
- Grøn forbindelse i Sydhavnen (Borgmester Christiansens Gade)

Da nogle af disse forslag ikke umiddelbart stemmer overens med planerne for Metro til Sydhavnen, foreslå Forretningsudvalget, at Kgs. Enghave Lokaludvalg drøfter udviklingsplanen og udarbejder et forslag til høringssvar på selve mødet. Udviklingsplanen er modtaget så sent, at den ikke har kunnet behandles i udvalgene.

Løsning

Lokaludvalget udarbejder forslag til høringssvar vedrørende Udviklingsplan for Sydhavnen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Beslutning

Lokaludvalget drøftede udviklingsplanen for Sydhavnen og besluttede uden afstemning sekretariatet til at afsende følgende udtalelse:


Lokaludvalget er glad for udviklingsplanen, der indeholder projekter af stor betydning for Sydhavnen. Det virker dog som om, at flere af projekterne ikke tager højde for, at byggeriet af metroen til Sydhavnen sættes i gang i løbet af 2017. Dette vil i særlig grad påvirke området omkring Mozarts Plads. Derfor vil planen om at omdanne det grønne anlæg mellem Ellebjerg Skole og Frederiksholms Kirke til en park nok blive umulig at gennemføre på dette tidspunkt som beskrevet i udviklingsplanen. Lokaludvalget arbejder sammen med Metroselskabet, Københavns Kommune og Områdefornyelsen for Sydhavnen på, at det grønne anlæg skal bruges som erstatningsplads for nogle af de aktiviteter på Mozarts Plads, der skal flyttes under metrobyggeriet.

Den Grønne Forbindelse i Sydhavnen ved Borgmester Christiansens Gade kommer sandsynligvis til at fungere som kørevej for tunge køretøjer til og fra Metrobyggeriet. Lokaludvalget forventer derfor, at indretningen af Den Grønne Forbindelse må vente til metrobyggeriet er afsluttet. Lokaludvalget ser meget gerne, at indretningen af den Grønne Forbindelse koordineres og samkøres med nyindretningen af Mozarts Plads, og lokaludvalget forventer at blive inddraget i planlægningen.

 Endelig bemærker lokaludvalget, at der ikke er sat penge af til støjreducerende asfaltbelægning på P. Knudsens Gade, som er en af områdets mest trafikbelastede veje. De midler, der i budgetforliget for 2015 blev afsat til dette formål blev i stedet brugt  i Vasbygade, hvor der ikke findes boliger, til Borgbjersvej og  til reparation af andre veje, der ikke er så trafikbelastede som P. Knudsens Gade. Lokaludvalget ønsker derfor, at der afsættes midler til støjreducerende asfalt på P. Knudsens Gade.

Til top