Mødedato: 27.05.2015, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Christianshavn Posthus

Christianshavns Lokaludvalg skal sende en henvendelse til Post Danmark om den forestående lukning af Christianshavn Posthus.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. at Christianshavns Lokaludvalg bemyndiger formanden til at sende en henvendelse til Post Danmark om den forestående lukning af Christianshavn Posthus, jf. afsnittet problemstilling.

Problemstilling

Medlemsforslag fra Mark Winthrop:
"Christianshavns Posthus Overgaden Oven Vandet 40 lukker

Christianshavn er en geografisk afgrænset københavnsk bydel, som også er en bydel i stærk befolkningsmæssig og erhvervsmæssig vækst. Bydelen har bl.a. eget bibliotek, beboerhus, skole, gymnasium og lokaludvalg. I øjeblikket har Christianshavn sit eget posthus, men Post Danmark har besluttet at det lukker til efteråret.

Et Posthus er en nødvendig servicefunktion for en bydel, især en bydel som er fysisk afsondret fra de omkringliggende bydele.

Post Danmark bør enten etablere et nyt posthus et andet sted i bydelen eller, i samarbejde med lokaludvalget, sikre de nødvendige posthusfunktioner et andet sted i bydelen.

En ældre handicappet beboer i Sofiegade blev for nylig henvist til at afhente sin Post Danmark pakke på Fisketorvet. Vi ønsker ikke at dette bliver fremtiden på Christianshavn.

Der besluttes at Lokaludvalget tager kontakt med Post Danmark for at aftale et samarbejde om bydelens fremtidige posthusfunktioner."

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget bemyndiger ham til at sende et brev som foreslået til Post Danmark med kopi til Borgerrepræsentationen.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt henvendelsen, sender sekretariatet den til Post Danmark og Borgerrepræsentationen.

Beslutning

Lokaludvalget bemyndigede formanden til at sende en henvendelse til Post Danmark om den forestående lukning af Christianshavn Posthus, jf. afsnittet problemstilling.
Til top