Mødedato: 23.02.2015, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Frigivelse af anlægsmidler til Mjølnerparkens Kvarterhus

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at der frigives en anlægsbevilling på 0,9 mio. kr. til etablering af midlertidige omklædningsfaciliteter ved kunstgræsbanerne i Mimersparken i forbindelse med opførelse af Mjølnerparken Kvarterhus. Anlægsbevillingen er finansieret af anlægsprojektet ”Partnerskab om Mimersgadekvarteret” på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær anlæg i 2015 jf. Økonomiafsnittet.

Problemstilling

Lejerbo forbereder en helhedsplan for Mjølnerparken, og som et element i helhedsplanen erstattes det eksisterende kvarterhus med et nyt kvarterhus placeret mellem Mjølnerparken og Mimersparken. Kvarterhuset forventes klar til brug primo 2017, men på grund af et stort behov for lokaler til den bemandede legeplads og omklædningsfaciliteter til brugerne af kunstgræsbanerne i Mimersparken, har Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen besluttet at etablere disse midlertidigt. Omkostninger til etablering af de midlertidige faciliteter er steget på grund af uforudsete udgifter (se under Løsning), og der udestår finansiering på 0,9 mio. kr. Lokalerne til den bemandede legeplads er etableret og taget i brug, men omklædningsfaciliteterne ved kunstgræsbanen er ikke etableret endnu.

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til, hvorvidt etableringen af faciliteterne skal tilføres de manglende midler.

Løsning

De involverede parter tillægger det stor vægt, at kvarterhuset opføres som én samlet bebyggelse, frem for tre separate bygninger i parken, da det er med til at skabe aktivitet og byliv og dermed tryghed omkring det kommende torv ved Mimersparken. Beslutningen om etablering af midlertidige faciliteter indfrier et aktuelt behov for henholdsvis lokaler til den bemandede legeplads og for omklædningsfaciliteter ved kunstgræsbanerne, samtidig med at disse funktioner på sigt kan samles. Som led i Teknik- og Miljøforvaltningens prioritering af den samlede udvikling i Mjølnerparken er der indgået aftale mellem parterne om, at Teknik- og Miljøforvaltningen varetager etablering af de midlertidige faciliteter.

Etablering af de midlertidige faciliteter er blevet mere omkostningstung end forventet, på grund af bl.a. hærværkssikring, omkostninger til tilslutning og opsætning, krav som følger af bygningsreglementet mv. samt afværgeforanstaltninger pga. jordforurening. Den påtænkte model for finansiering af omklædningsfaciliteterne, der var baseret på en reduktion af den samlede byggesag, har vist sig ikke at være brugbar. Der er efterfølgende afsøgt en række alternative finansieringsformer, ligesom alternative omklædningsmuligheder i nærområdet er undersøgt. Der har dog ikke vist sig gangbare løsninger.

På den baggrund indstiller Teknik- og Miljøforvaltningen, at der tilvejebringes finansiering fra anlægsprojektet ”Partnerskab om Mimersgadekvarteret” (BR 14. september 2006), som der
forventes et mindreforbrug på. I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af ét samlet kvarterhus, har etablering af midlertidige faciliteter været en forudsætning mellem aftaleparterne. Såfremt midlerne ikke afsættes, må aftalen derfor revideres. Kultur- og Fritidsforvaltningens brugere forventede etablering af omklædningsfaciliteter i januar 2015, hvilket også tidligere har været Teknik- og Miljøforvaltningens estimat, og det er derfor vigtigt, at omklædningsfaciliteterne kan forankres i parken snarest muligt. 

Økonomi

Med denne indstilling skal der frigives en anlægsbevilling på 0,9 mio. kr. til etablering af midlertidige omklædningsfaciliteter ved kunstgræsbanerne i Mimersparken. Anlægsbevillingen er finansieret af anlægsprojektet ”Partnerskab om Mimersgadekvarteret”, se også tabellen nedenfor:

Tabel 1. Bevillingsmæssige konsekvenser

At-punkt

Ud-valg

Bevilling

(nr. og navn)

Funk-tion

Indtægt(I)/Udgift(U)

Beløb i 1.000 kr.*

(2015 p/l)

Varig?
ja/nej

2015

1.

TMU

3400 - Ordinær anlæg (Mjølnerparkens Kvarterhus)

0.28.20.3

U

900

Nej

1.

TMU

3400 - Ordinær anlæg (Partnerskab om Mimergadekvarteret)

2.28.23.3

U

-900

Nej

I alt

-

-

-

-

0

-

*Øgede indtægter er indikeret med negativt fortegn, mens reducerede indtægter er indikeret med positivt fortegn. Øgede udgifter er indikeret med positivt fortegn, mens reducerede udgifter er indikeret med negativt fortegn.

Anlægsmidlerne til anlægsprojektet ”Partnerskab om Mimersgadekvarteret” blev overført til Teknik- og Miljøudvalget på Borgerrepræsentationens møde den 29. april 2010.

De 0,9 mio. kr. til etablering af omklædningsfaciliteterne skal frigives på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling Ordinær anlæg i 2015, se også tabellen nedenfor:

Tabel 2. Anlægsbevillinger – frigivelse af anlægsmidler

Udvalg

Aktivitet/projekt

Bevilling

(nr. og navn)

Funktion

Beløb i 1.000 kr.

(2015 p/l)

År 2015

I alt

TMU

Mjølnerparkens Kvarterhus (etablering af midlertidige omklædningsfaciliteter ved kunstgræsbanerne i Mimersparken)

3400 - Ordinær anlæg

0.28.20.3

900

900

I alt

-

-

-

900

900

 

Alle de 0,9 mio. kr. forventes anvendt på anlæg. Der forventes således ingen udgifter til ekstern rådgivning og interne udgifter i Teknik- og Miljøforvaltningen. Teknik- og Miljøforvaltningen bidrager desuden med 0,25 mio. kr. (eksisterende anlægsfinansiering øremærket Mjølnerparken fra byfornyelsespuljen) til etablering af omklædningsfaciliteterne. Denne andel anvendes tillige udelukkende til anlægsudgifter.

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 23. februar 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.
Til top