Mødedato: 23.10.2014, kl. 18:30
Mødested: EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj. Foreningslokale 204, 2. sal

Statusorientering om Lokaludvalgets egne projekter

Se alle bilag

Under dette punkt vil tovholdere for Lokaludvalgets egne projekter på mødet orientere om status

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning.

Problemstilling

Der er indkommet følgende meddelelser på skrift fra fagudvalg og tovholdere på projekter:

Områdefornyelse Husum
Områdefornyelse Husum deltager i Kulturnatten den 10. oktober kl. 18 – 23 som en del af Ministeriet for by, bolig og landdistrikters aktiviteter.

EnergiCenter Voldparken
EnergiCenter Voldparken var sammen med Københavns Kommune i spil til en pris som Årets Partnerskab på Frivillighedens Dag den 26.september 2014. Prisen gik desværre ikke til EnergiCenter Voldparken, men i stedet til FødevareBanken og BRFkredit.

Belysning/tryghed
Belysningsplan
Lokaludvalgets liste over mørke steder i bydelen er opdateret med resultatet af en byvandring (med cykel/bil), som Freddy Ingvorsen arrangerede tirsdag den 2. september fra kl. 21.00 til 22.30. Listen er med som bilag til dette punkt.

Udskiftning af lysarmaturer
Københavns Kommune går i løbet af efteråret i gang med at erstatte de eksisterende lysarmaturer på private fællesveje med nye. I første omgang gælder det Husum. I Brønshøj sker det nok først til næste år. Byudviklingsudvalget følger processen og er i dialog med relevante personer fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Udpegning af utrygge steder
På mødet den 18. september besluttede Lokaludvalget at afsætte en beløbsramme til en borgerinddragelsesproces omkring udpegning af utrygge steder i bydelen. Sagen har været drøftet i Byudviklingsudvalget, som gerne vil foreslå borgerinddragelse med brug af Lokaludvalgets klumme i lokalavisen. Byudviklingsudvalget vil desuden deltage i Handelsforeningens By Night-arrangement den 31. oktober og opfordrer bydelens borgere til at udpege steder, som kan gøres tryggere. Resten af Lokaludvalget opfordres også til at deltage. Tilmelding sker til sekretariatet eller ved at skrive sig på listen der går rundt på dette møde.

Nyt fra Kulturudvalget
Kulturudvalget arbejder på at konkretisere idéerne fra Kulturplanen ved at lave 3-4 større årlige arrangementer, der skal samle mange af bydelens kulturaktører. Planen er at udvikle et forårsarrangement, fastholde og videreudvikle Kulturdagen, udvide Lokaludvalgets Æbledag til en større høstfest og slutteligt afholde et julearrangement i vandtårnet og ved Rytterskolen.

Kulturudvalget har afholdt møde med Pilegården om, hvordan Lokaludvalget bedst kan understøtte Pilegårdens arbejde og samarbejde med kulturhuset om bl.a. at sætte mere gang i Rytterskolen.

Nyt fra Miljøudvalget
Workshop på Vestvolden
Den 22. september afholdt Lokaludvalget en succesfuld workshop på volden i Husum med det formål at samle forslag til den kommende pleje- og anlægsplan for Vestvolden. Sekretariatet samler de indkomne forslag og arbejder på at kvalificere dem i samarbejde med ansatte i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Æblefest 2014
Æbledagen blev afholdt den 27. september med masser af besøgende. Miljøudvalget overvejer Kulturudvalgets forslag om at udvide dagen med et egentligt høsttema.

Idéoplæg Utterslev Mose
Miljøudvalget følger processen i forbindelse med projektering af en helhedsplan for Mosen og den halve million, som Borgerrepræsentationen har afsat til et Utterslev Mose-ideoplæg. Opgaven er landet i Teknik- og Miljøforvaltningen i Byens Fysik – Udvikling af Anlægsprojekter. 

Naturcenter på ECV
Arbejdet med at udarbejde et prospekt for naturcenteret er på vej ind i slutfasen. Det næstsidste styregruppe-møde afholdes den 29. oktober, hvor der også gennemføres en mini-workshop om naturcenterets navn og visuelle identitet. 

Lokaludvalgets deltagelse i lokale arrangementer
Medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget har den seneste måned deltaget i følgende arrangementer:

  • Ældredagen den 2. oktober, afholdt i Forebyggelsescenter Vanløse-Brønshøj-Husum. Chefpsykolog Svend Aage Madsen holdt foredrag om mænd og sundhed.
  • Spring for livet. Motion og samvær for seniorer 65+ Roning og bordtennis og mange andre forskellige aktiviteter. Afholdt den 25. september kl. 9-14 Nørrebrohallen.
  • Foredag om faktorer, der har betydning for henvisning til og gennem­førelse af forløb på Forebyggelsescenter Vanløse-Brønshøj-Husum.

Kirsten Møller deltog og holdt tale på vegne af Lokaludvalget ved indvielsen af galvmaleri i den almene boligforening Rolandsgården, Frederikssundsvej 208-210, som Lokaludvalget har støttet. Indvielsen fandt sted lørdag den 4. oktober.

Hans S. Christensen deltog og holdt tale på vegne af Lokaludvalget ved indvielsen af multibanerne i Husumparken, som Lokaludvalget har været med til at finansiere. Indvielsen fandt sted fredag den 10. oktober.

Skolearbejdet
Janni Nielsen har med hjælp fra sekretariatet etableret et netværk på tværs af lokaludvalg med medlemmer, som interesserer sig for børn og unge og Åben-Skole arbejdet. Der har været afholdt to tværgående møder for at afdække fælles interesser og muligheder for samarbejde (den 25. september og den 9. oktober).

Bydelsguide Lokalt Liv
Bydelsavisen bliver i 2015 til en bydelsguide. Redaktionsgruppen har med hjælp fra et idébureau lagt sig fast på et nyt koncept for publikationen, som skal øge Lokaludvalgets synlighed overfor bydelens borgere.

Der arbejdes med et smalt, højt format med flere sider og et bagsidekort, som kan foldes ud. Guiden har en kvalitativ og langtidsholdbar karakter, frem for nyhedsavispræget. Den har et format, som man gider gemme, og som kan stå i en holder hos butikker og ejendomsmæglere. Guiden skal have Lokaludvalget som klar afsender.

Indholdet skal fortsat være information om bydelen, hvad der rør sig, hvad får jeg ud af at bo i Brønshøj-Husum. Dertil kommer et antal faktasider med praktisk information, som især kan være nyttigt for tilflyttere.

Økonomi

(ingenting)

Beslutning

Freddy Ingvorsen kunne fortælle fra Områdefornyelse Husum, at Husumparkens græsplæne og belysningsanlæg endelig er godkendt i naturklagenævnet.

Janni Nielsen orienterede om bydelsambassadørprojektet, som ruller fra fredag den 24. oktober. Dertil fortalte Janni om et nyt skoleprojekt, som er under udarbejdelse på tværs af lokaludvalg, hvor børne-ungerepræsentanter arbejder på et projekt om et åben-skole-valgfag 'Lokalt medborgerskab' om lokaldemokrati, byudvikling og inddragelse. Lokaludvalget vil få forelagt et projektforslag på novembermødet, hvor der muligvis vil indgå noget medfinansiering af et større projekt, hvortil der søges ekstern finansiering.
Til top