Mødedato: 30.04.2015, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Lejekontrakter til skøjtehal i Ørestad

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til indgåelse af to kontrakter om tredjemandslejemål i forbindelse med opførelse og drift af skøjtehallen i Ørestad Syd.

Indstilling og beslutning

Indstilling om, 

  1. at Københavns Ejendomme bemyndiges til at indgå to lejeaftaler, en byggepladskontrakt samt en areallejekontrakt (begge tredjemandslejemål), til grunden, hvor skøjtehallen i Ørestad skal opføres.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme.

(Kultur- og Fritidsudvalget)

Problemstilling

Med budget 2011 besluttede Borgerrepræsentationen (BR), at den finansierede, permanente skøjtehal i Ryparken skulle flyttes til Ørestad og opføres i Ørestad Syd i ”Arenakvarteret”. Københavns Ejendomme er ved at indgå de nødvendige kontrakter om hhv. byggeplads og efterfølgende areallejekontrakt med det forbehold, at disse skal godkendes af Borgerrepræsentationen.

Løsning

Der skal opføres en skøjtehal i Ørestad, og Københavns Ejendomme er efter udbud tæt på at underskrive kontrakt med en entreprenør. Projektet rummer en traditionel skøjtebane på 30x60m samt en mindre tumlebane. Projektet indeholder desuden samlingslokaler til det nystartede foreningsliv i Ørestad.

Skøjtehallen kommer til at ligge centralt i Arena-kvarteret umiddelbart ved siden af Royal Arena.

Når Københavns Ejendomme underskriver kontrakter på tredjemandslejemål, er det en forudsætning, at de efterfølgende godkendes politisk. Kontrakterne omfatter en byggepladskontrakt, mens byggeriet står på, og en areallejekontrakt, når byggeriet står færdigt.

Det skal bemærkes, at der ikke skal ske deponering, da Økonomi- og Indenrigsministeriet i et brev til Københavns Kommune har oplyst, at de er tilbøjelige til at mene, at der ikke skal ske deponering, da grunden stilles vederlagsfrit til rådighed.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Godkendes indstillingen, indgår Københavns Ejendomme endelig lejekontrakt med udlejer, hvorefter Kultur- og Fritidsforvaltningen indgår et fremlejemål med Københavns Ejendomme. Skøjtehallen forventes at stå færdig primo 2016.



Carsten Haurum                                                 /Mads Kamp Hansen

Oversigt over politisk behandling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at Københavns Ejendomme bemyndiges til at indgå to lejeaftaler, en byggepladskontrakt samt en areallejekontrakt (begge tredjemandslejemål), til grunden, hvor skøjtehallen i Ørestad skal opføres.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 26. marts 2015

Punktet blev behandlet umiddelbart efter dagsordenens punkt 1 (Godkendelse af dagsorden).
Indstillingen blev godkendt.



Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring: 

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme.



 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 21. april 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 30. april 2015

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

Til top