Mødedato: 18.09.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Beslutning om indsats vedr. Tryghed i Vanløse

Se alle bilag
Lokaludvalget skal drøfte og træffe beslutning om projekt Tryghed i Vanløse.

Tidligere beslutninger

Vanløse Lokaludvalg har tidligere arbejdet med utryghed i forbindelse med Sikker By i 2011. Her blev særligt Klingseystien fremhævet som et sted, hvor man kunne gøre noget for at skabe mere tryghed.

Indstilling og beslutning

Fomanden indstiller,
  1. at lokaludvalget tager de indstillede projekter, i forbindelse med fase I af den forventede pulje fra budget 2015, til efterretning.
  2. at lokaludvalget drøfter og godkender projektbeskrivelsen vedr. "Tryghed i Vanløse", og træffer beslutning om at afsætte kr. 7500,- til projektet jv. budget i projektbeskrivelsen.

Problemstilling

Økonomiudvalget har bedt lokaludvalgene om at deltage i identificeringen af en række steder, hvor man med få midler (max kr. 50.000,- pr. indsats) kan udføre mindre anlægsarbejder, der kan øge trygheden. Lokaludvalgene blev i første omgang bedt om at sende en foreløbig besvarelse med forslag til lokale projekter, med udgangspunkt i lokaludvalgets tidligere arbejde. Efter mødet 21. august har formanden på vegne af lokaludvalget indsendt vedlagte bilag. 

Det forventes, at der med budgetforhandlingerne for 2015 vedtages en pulje til mindre anlægprojekter der øge trygheden, og at dette vil være afklaret inden lokaludvalgets møde 18.9 2014.

Vedtages puljen, forventes det, at der vil komme en fase II, hvor Økonomiforvaltningen opfordrer lokaludvalget til at stå for en borgerinddragelsesproces. Da der er lagt op til tilbagemeldning efter borgerinddragelsesfase ultimo november, har Børn og Unge arbejdsgruppen iværksat en høring af elevrådene allerede nu, for at tage hensyn til deres mødedatoer.

Udover høring af elevrådene, påtænkes det at afholde en tryghedsvandring for alle vanløseborgere.

Skulle puljen til mindre anlægsprojekter ikke gå igennem i Budget 2015, vil det stadig være relevant at vide, om der er nogen steder, lokaludvalget skal arbejde for at gøre tryggere.

Løsning

  1. Lokaludvalget tager de indmeldte projekter til efterretning
  2. Lokaludvalget drøfter og godkender projektbeskrivelsen og træffer beslutning om økonomi.

Økonomi

Lokaludvalget afsætter kr. 7500,- til projektet Tryghed i Vanløse jv. projektbeskrivelse.

For en oversigt over lokaludvalgets puljemidler henvises til dagsordenspunkt 3.

Videre proces

Såfremt lokaludvalget godkender projektet, vil Børn og unge arbejdsgruppen samle elevernes tilkendegivelser og tilkendegivelser afgivet ved tryghedsvandring og formulere et forslag til indsendelse til Økonomiudvalget, som kan behandles på lokaludvalgsmødet 20. november 2014.
/ Bent Christensen

Beslutning

1. Lokaludvalget  tog de indstillede projekter, i forbindelse med fase I af puljen for mindre anlægprojekter der skaber tryghed fra budget 2015, til efterretning.
2. Lokaludvalget godkende projektbeskrivelsen vedr. "Tryghed i Vanløse", og traf beslutning om at afsætte kr. 7500,- til projektet jf. budget i projektbeskrivelsen.
Til top