Mødedato: 03.09.2014, kl. 14:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Ændring af Udsatterådets sammensætning

Se alle bilag

Landsforeningen Lænken har meddelt, at deres repræsentant ønsker at udtræde af Udsatterådet i Københavns Kommune, samt at Lænken ikke har mulighed for at opstille ny kandidat. Derudover er Redens repræsentant desværre afgået ved døden. Reden ønsker fortsat at være repræsenteret, men afventer at ansættelse af ny leder falder på plads.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen godkendte 27. marts 2014 Socialudvalgets indstilling om udpegning af medlemmer til kommunens Udsatteråd. Der blev udpeget 15 medlemmer inkl. en formand. Landsforeningen Lænken har netop meddelt, at deres repræsentant af personlige årsager ikke ønsker at fortsætte i Udsatterådet. Derudover er Redens repræsentant desværre afgået ved døden, men Reden ønsker fortsat at være repræsenteret i Udsatterådet.

Løsning

Procedurer for udpegning

Rådets medlemmer og formand udpeges af Borgerrepræsentationen efter indstilling fra Socialudvalget. Rådets næstformand udpeges af Udsatterådet selv. Medlemmerne udpeges blandt kandidater indstillet af lokale organisationer mv. med særlig viden og erfaring om de fem målgruppeområder samt om tværgående udsatteproblematikker. Der kan som udgangspunkt kun udpeges medlemmer fra organisationer, der er blevet inviteret til at opstille kandidater.

Socialforvaltningen orienterer samtidig om, at Redens repræsentant er gået bort, hvilket betyder, at pågældendes suppleant indtræder. Socialudvalget og Borgerrepræsentationen får på senere møde forelagt indstilling om udpegelse af ny suppleant.

Landsforeningen Lænken er en organisation, der hjælper og rådgiver alkoholafhængige og deres pårørende. I de lokale Lænkeambulatorier gives medicinsk og terapeutisk behandling kombineret med en frivillig indsats båret af tidligere alkoholafhængige og/eller pårørende. 

Lænken har oplyst, at organisationen ikke længere har et ambulatorium i København, og at deres frivillige indsats på Vesterbro ligeledes er blevet nedlagt medio 2014, hvorfor de ikke kan indstille et nyt medlem.

Jf. Udsatterådets forretningsorden (se bilag) skal der ved sammensætningen af Rådet lægges vægt på, at de repræsenterede organisationer er stærkt forankret i København. Socialforvaltningen forslår derfor, at Lænken ikke længere er repræsenteret i Rådet.

Lænken repræsenterede målgruppen alkoholafhængige i Rådet. Det vurderes, at denne målgruppe stadig er repræsenteret i Udsatterådet via bl.a. medlemmerne fra Kirkens Korshær og Brugernes Akademi.  

Socialforvaltningen vurderer således, at det ikke vil have betydning for repræsentationen af målgruppen, hvis et 15. medlem ikke udpeges. Fremadrettet vil der således være 14 medlemmer af Udsatterådet.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt Socialudvalget godkender indstillingen, vil indstillingen blive forelagt Borgerrepræsentationen.

Socialudvalget og Borgerrepræsentationen får forelagt indstilling om udpegelse af ny suppleant for Redens repræsentant på kommende møde. 


                Anette Laigaard              
                        
                                                                               /Gitte Bylov Larsen

Beslutning

Indstillingen blev anbefalet overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.
Til top