Mødedato: 23.10.2014, kl. 18:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Budget 2015. Udmøntning af budgetmidler til Børne- og Unge-Kulturpiloterne.

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalg skal godkende udmøntning af budgetmidler til Børne- og Unge-Kulturpiloterne 2015.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at der indgås en aftale mellem Børne- og Unge-Kulturpiloterne i Urbanplanen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om anvendelsen af de 300.000 kr. fra budget 2015.

  2. at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter Børne- og Unge-Kulturpiloternes eventuelle rolle i relation til Udviklingsplanen for Urbanplanen.

Problemstilling

Børne- og Unge-Kulturpiloterne i Urbanplanen på Amager er et projekt under kulturforeningen Liv i Sundby i samarbejde med Solvang Bibliotek og den boligsociale indsats. Projektet inddrager børn og unge, som skabere og arrangører af kulturelle tilbud (kunst, musik, film mv.) i deres lokalområde og sikrer, at der findes et lokalt ”gå-til-kultur”-tilbud i Urbanplanen, hvor børn og unge i alderen 10-18 år kan deltage i faste, frivillige aktiviteter. Projektet har kørt siden 2008 med midler fra Nordeafonden, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Disse midler er udløbet.

Løsning

Indsatsen har fra 2014 haft et særligt fokus på de 14-18-årige, og målet er at udvikle forskellige kultur- og kunstforløb, hvor de unge præsenteres for alternative uddannelser og karriereveje indenfor de kreative og håndværksmæssige fag.

Teknik- og Miljøforvaltningen anfører i "Udviklingsplan for Urbanplanen" blandt andet, at den nuværende boligsociale indsats i Urbanplanen kan styrkes yderligere i forbindelse med udviklingsplanen som grundlag for at skabe en positiv udvikling i området. I forbindelse med budget 2015 er der som 1. etape af udviklingsplanen afsat midler til en revitalisering af Remiseparken. Kultur og Fritidsforvaltningen har tidligere foreslået, at Kultur- og Fritidsudvalget først og fremmest prioriterer at give midler til drift af initiativer, som giver relevante muligheder for de unge i Urbanplanen, dernæst prioriterer renoveringen af Solvang bibliotek og sidst, hvis der kan tilvejebringes midler, etablerer et kulturhus.

De nu afsatte midler har som mål at sikre drift af aktiviteter i området - herunder Børne- og Unge-Kulturpiloternes arbejde.

 

Børne- og Unge-Kulturpiloterne har gennem de seneste år fået ad hoc tilskud af Kultur- og Fritidsudvalget: 300.000 kr. i 2012, 160.000 kr. i 2013 og 200.000 kr. i 2014.

Børne- og Unge-Kulturpiloterne havde søgt om driftstilskud på 1.280.000 kr. årligt i perioden 2015-2018. Der er bevilget 300.000 kr. i 2015.

Udmøntningen af midlerne forudsætter et nyt budget fra Børne- og Unge-Kulturpiloterne, som forvaltningen vil indhente i tilfælde af, at denne indstilling følges.

 

Bevillingen er 300.000 kr. i 2015 og ydes som støtte til drift og aktiviteter.

Økonomi

Der anvises dækning for 300.000 kr. på Kultur- og Fritidsudvalgets driftsbevilling.



Carsten Haurum

                                                                                    /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 23. oktober 2014:

Følgende repræsentanter fra børnekulturpiloterne havde inden behandlingen af punktet foretræde for udvalget om sagen:

  • Helmer Støvelbæk
  • Ruth Lerche Christensen

 Indstillingen blev godkendt.

Til top