Mødedato: 04.09.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Ansøgning: 100% København

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til ansøgning vedrørende projektet 100% København.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag på ansøgningen om 100.000 kr. til projektet 100% København, da der ikke er afsat midler til formålet på budget 2014.

Problemstilling

Maja Nydal Eriksen søger, i samarbejde med Københavns Internationale Teater (KIT) og Københavns Museum, Kultur- og Fritidsudvalget om 100.000 kr. til afvikling af projektet "100% København" i perioden 15. november til 15. december 2014 i Københavns 10 bydele (bilag 1.)

Der er ikke afsat midler til formålet på budget 2014.

Løsning

100% København er et samarbejdsprojekt mellem fotograf og producent Maja Nydal Eriksen, Københavns Internationale Teater (KIT) og Københavns Museum. Projektet er tænkt som et bydelsprojekt i Københavns 10 bydele, hvor der med afsæt i udstillingsprojektet "100% København" over en måned projekteres 100 portrætter og citater op på 10 udvalgte husmure i bydelene.
De 100 portrætter repræsenterer de enkelte bydeles borgere og byens befolkningsstatistik og sætter samtidig, ifølge ansøger, fokus på aktuelle sociale og politiske forhold.

Samtidig med de udendørs visninger, vil der blive produceret en storformat-udstilling, som efterfølgende vil kunne blive vist i bydelens kulturinstitutioner.

Samarbejdspartnerne ser projektet som et pilotprojekt for en række markante, fremtidige kunstprojekter, der møder københavnerne i øjenhøjde og sætter fokus på forskellige dele af Københavns identitet og demografi.

Projektet 100% København blev først skabt som en teaterforestilling og præsenteret i Skuespilhuset i august 2013, som en del af Metropolis Biennale, arrangeret af KIT. Ifølge ansøger, afledte succesen fra forestillingen et samarbejde med Københavns Museum med henblik på at videreudvikle konceptet. Udstillingen indgik herefter i Københavns Museums udstilling "At Blive Københavner", som blev lanceret 20. juni 2014.

Det nye projekt i 100% København, åbner den 15. november og kører en måned frem. Samtidig afholdes der løbende en række debatarrangementer på Københavns Museum med afsæt i de socialpolitiske temaer, portrætterne belyser.

Projektets koncept er at kortlægge, hvad københavns identitet er, og det sammenholder det statistiske og det personlige.

Ansøger fremhæver, at projektet falder uden for begge institutioners planlagte aktiviteter/budgetter, hvorfor der søges om støtte hos udvalget til denne del af projektet, som er rettet mod bydelene.


Budget:
Budgettet er på i alt 290.000 kr. Københavns Internationale Teater bidrager med i alt 85.000 kr. og Københavns Museum med 105.000 kr.
Tilskudsbehovet er herefter 100.000 kr., som søges dækket af forvaltningen.

Det fremgår ikke af budgettet, at man påtænker at søge de enkelt lokaludvalg om støtte til projektet.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes vil forvaltningen, i dialog med ansøger, udarbejde en tilskudsaftale, som indeholder forudsætninger for tilskuddet og målbare succeskriterier.




Carsten Haurum            

                                                                                /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 4. september 2014:

Der blev begæret afstemning om et forslag om, at der ydes et tilskud på 100.000 kr.; kassemæssig dækning anvises på konto 3.35.64.1.

Et flertal (Peter Thiele, Rune Dybvad, Yildiz Akdogan, Simon Strange, Rikke Lauritzen, Carl Christian Ebbesen og Andreas Pourkamali) stemte for forslaget.

Et mindretal (Michael Gatten, Jens-Kristian Lütken og Lilian Parker Kaule) stemte imod.

Forslaget blev dermed godkendt.

Til top