Mødedato: 04.09.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Ansøgning: Beachsoccer-bane i Ryparkens Idrætsanlæg

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til en ansøgning fra foreningen Denmark Beach Soccer om anlæg af en beachsoccer-bane i Ryparkens Idrætsanlæg. Anlægsudgiften er 0,55 mio. kr.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Kultur- og Fritidsudvalget afslår ansøgningen fra foreningen Denmark Beach Soccer om anlæg af en beachsoccer-bane i Ryparkens Idrætsanlæg.

Problemstilling

Foreningen Denmark Beach Soccer har rettet henvendelse til Kultur- og Fritidsforvaltningen, idet man ønsker, at der anlægges en beachsoccer-bane i Ryparkens Idrætsanlæg. Aktuelt findes der kun beachsoccer-baner i Amager Strandpark, men disse er offentligt tilgængelige og kan ikke bookes til organiseret idræt. Anlægsudgiften er 0,55 mio. kr.  Foreningen vil selv afholde driftsudgifterne.

Løsning

Denmark Beach Soccer er en folkeoplysende forening, som ønsker, at der i Københavns Kommune etableres en beachsoccer-bane til foreningsbrug.

Foreningen oplyser, at beachsoccer er blevet meget populært både i Danmark og udlandet, og DBU arrangerer stævner i sportsgrenen med deltagelse af over 1.000 spillere, både børn og voksne.

Først i maj i år blev de første beachsoccer-baner i København åbnet i Amager Strandpark. Da disse baner er offentligt tilgængelige og ikke kan bookes, kan de ikke anvendes til egentlig træning i foreningsregi. Oprindeligt har foreningen ansøgt om, at der anlægges fire baner, men på grund af pladsforholdene i Ryparkens Idrætsanlæg har foreningen skåret sin ansøgning til, således at man i første omgang ønsker anlæg af én bane i håbet om, at der med tiden kan komme flere til.

Selve banen, som måler 30 x 40 m, koster 0,25 mio. kr. (sand, baneudstyr, rådgivning mv.), hvortil kommer yderligere 0,3 mio. kr. til klargøring af arealet (udgravning, dræning mv.), i alt 0,55 mio. kr. Banen ville kunne stå klar til sommeren 2015.

Denmark Beach Soccer vil selv afholde driftsomkostningerne ved banen, som således vil være Kultur- og Fritidsforvaltningen uvedkommende. Foreningens indtægter vil bestå af medlemskontingenter, sponsorer mv.

Det bemærkes, at foreningen ikke ville opnå eksklusiv brugsret til banen, og at andre foreninger ville kunne få anvist træningstider.

Da der ikke er afsat midler til anlægsopgaven på budgettet, indstiller forvaltningen, at der meddeles afslag på ansøgningen. Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at gå videre med ansøgningen, foreslås det, at ansøgningen henvises til forhandlingerne om Budget 2015.

Økonomi

Indstillingen har ikke økonomiske konsekvenser, men anlægsudgiften på 0,5 mio. kr. kan eventuelt indgå i budgetforhandlingerne.

Videre proces

Beløbet på 0,55 mio. kr. til anlæg af en beachsoccer-bane vil indgå i forhandlingerne om Budget 2015, såfremt KFU beslutter dette.


Carsten Haurum

                                                                                       /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 4. september 2014:

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at lade et beløb på 0,55 mio. kr. indgå i budgetforhandlingerne.
Til top