Mødedato: 18.12.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Eventuelle foretræder

Lokaludvalget får besøg af Martin Andersen, medlem af forældrebestyrelses på Bellahøj Fritidscenter, som vil give sine synspunkter på kommunens forslag til ny fritidsstruktur. Martin Andersen er med i et netværk af bestyrelser fra selvejende institutioner på tværs af Brønshøj-Husum og Vanløse, som er bekymret over forslaget.

'Fremtidens Fritidstilbud' er Københavns Kommunes forslag om en ny fritidsstruktur. Forslaget sendes i høring i januar 2015. Med Fremtidens Fritidstilbud foreslås to typer fritidstilbud: Fritidsinstitutioner til de yngste elever og fritidscentre til de ældre elever. Efter høringen træffes beslutning om en ny fritidsstruktur og
konkret organisering omkring de enkelte skoler.

Se mere på: http://www.kk.dk/da/om-kommunen/indsatsomraader-og-politikker/pasning-s…


Beslutning

Mille Kofod, medlem af forældrebestyrelsen på Bellahøj Fritidscenter, fortalte, hvorfor forældrene er utilfredse med kommunens forslag 'Fremtidens Fritidstilbud', som vil medføre at fritidshjemmene Rødkilden og Bellahøj Fritidscenter skal slås sammen og fremover rumme 450 børn.

Forældrene er bekymret for, at det vil medføre øget søgning til privatskoler, at det vil forhindre forældrenes frie valg af fritidshjem og at store enheder vil blive for kaotiske for børnene. Derudover mener forældrene, at et sådant tiltag kommer med en dårlig timing, da den nye folkeskolereform endnu ikke er ordentligt implementeret.

Morten Andersen inviterede forældrebestyrelsen til en drøftelse i Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget på deres møde i januar, hvor høringen behandles.  

Lars N. Andersen nævnte, at Lokaludvalget netop har modtaget en henvendelse fra forældre fra Storegårdsvej med lignende synspunkter.

Høringen om Fremtidens Fritidstilbud er modtaget i lokaludvalgssekretariatet den 19. december og bliver behandlet af lokaludvalget i januar. Hans S. Christensen afsluttede foretrædet med at sige at Lokaludvalget har hørt forældrenes synspunkt og vil tage det med i betragtning, når der laves et høringssvar.
Til top