Mødedato: 17.06.2014, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Intern Høring: Startredegørelse "Gyldenrisvej"

Se alle bilag
Lokaludvalget skal drøfte og vedtage sit svar vedr. intern høring for startredegørelse "Gyldenrisvej".

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller:
1) at Lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar vedr. intern høring om startredegørelsen for "Gyldenrisvej" på baggrund af udkastet fra arbejdsgruppen for fysisk planlægning.

Problemstilling

Forvaltningen har udarbejdet en startredegørelse med henblik på udarbejdelse af et lokalplanforslag med kommuneplantillæg for en rækkehusbebyggelse beliggende Gyldenrisvej 54, 2300 Kbh. S.

Startredegørelsen er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 12. maj 2014 og vedhæftet den mail, som dette høringsbrev er fremsendt med.

Lokalplanen skal muliggøre en omdannelse af manøvrearealet ved transformerstationen Gyldenrisvej 54, fra teknisk anlæg til et boligområde med 38 rækkehuse.

Projektet omfatter en rækkehusbebyggelse med 38 boliger i 3 plan, placeret som 4 stokke arrangeret omkring 2 centrale gaderum, som en nutidig reference til ”Kartoffelrækkerne”. Boligerne har åbne forhaver mod gaderummet og mere private lukkede gårdhaver på bagsiden.

Der skal i den videre planlægning arbejdes med følgende opmærksomhedspunkter:

  • Det er vigtigt at sikre gode friarealer i umiddelbar forbindelse med boligerne.
  • Det er væsentligt at skabe god sammenhæng med de varierede typer af bebyggelser i området, herunder gode forbindelser, der tilgodeser cykler og gående.
  • Der skal sikres god og tryg afvikling af biltrafik og indrettes velintegrerede parkeringsforhold.
  • Der vil være fokus på at skabe grønne rammer for bebyggelsen, med krav om levende hegn og træbeplantning i videst muligt omfang.

Der er høringsfrist den 30. juni 2014.

Løsning

Arbejdsgruppen for Fysisk Planlægning har på sit møde den 27. maj behandlet høringen og udarbejdet et udkast til høringssvar.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Beslutning

Høringen blev drøftet. Følgende tilføjelser kom frem på mødet, som vil blive indarbejdet i høringssvaret:

Lokaludvalget lægger stor vægt på:
 
- at der i planen indarbejdes fælles grønne arealer. I det nuværende skal beboere ud fra planområdet, for at få adgang til grønne fælles arealer.

-at der generelt arbejdes med grønne og/eller permeable overflader og belægning, der tillader nedsivning af regnvand. Dette kunne fx være relevant på p-pladsarealerne.

Med disse tilføjelser blev høringssvaret godkendt.
Til top