Mødedato: 08.05.2014, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Refusion af udgifter til internetforbindelse

Indre By Lokaludvalg skal beslutte niveauet for refusion til lokaludvalgets medlemmer for udgifter til internetforbindelse.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår, 
  1. at Indre by Lokaludvalg beslutter, at refusion til lokaludvalgets medlemmer for udgifter til internetforbindelse fastlægges til maksimalt 175. kr. pr. måned med virkning fra den 1. april 2014. Refusionen betales af sekretariatets budget.

Problemstilling

Økonomiforvaltningen har sendt følgende til sekretariatet:

Grundlag:
Borgerrepræsentationen har vedtaget, at lokaludvalgets medlemmer (men ikke suppleanterne) kan få tilbud om oprettelse og betaling af en internetforbindelse. Forbindelsen betales af sekretariatsmidlerne. Det er lokaludvalget selv, der beslutter, om udvalgets medlemmer skal have tilbud om internetforbindelse. Dette betyder, at betalingen af internetforbindelsen først kan begynde fra det tidspunkt, hvor lokaludvalget har vedtaget dette på et møde. Men lokaludvalget kan godt vedtage at udbetale refusion for internetforbindelse med tilbagevirkende kraft, fra det tidspunkt lokaludvalget er konstitueret. På baggrund af de regler, der indtil 2013 var gældende for medarbejdere i Københavns Kommune og Medlemmer af Borgerrepræsentationen, har den maksimale takst for internet-refusion ligget på 300 kr. pr. måned for bredbåndsforbindelse.

Effektivisering:
Som led i Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi har Borgerrepræsentationen besluttet i budget 2013 at afvikle arbejdsgiverbetalt internet til medarbejderne og til medlemmerne af Borgerrepræsentationen. Taksten for internetrefusion for disse to grupper ligger fra 1. januar 2014 på maksimalt 175 kr. pr. måned. Set i lyset af effektiviseringsstrategien og af at det generelle prisniveau for højhastighedsinternetforbindelser har været faldende, foreslår Økonomiforvaltningen, at niveauet for internetrefusion for lokaludvalgsmedlemmer i 2014 ligeledes fastlægges til maksimalt 175. kr. pr. måned.


I mødet den 10. april 2014 udsatte lokaludvalget sagen.

Løsning

Formanden foreslår, at refusion til lokaludvalgets medlemmer for udgifter til internetforbindelse fastlægges til maksimalt 175. kr. pr. måned med virkning fra den 1. april 2014.

Lokaludvalgets medlemmer skal hvert år sende dokumentation for udgifterne til sekretariatet. I 2014 skal det ske senest den 15. december.

Af hensyn til budgetlægningen vil sekretariatet i lokaludvalgsmødet den 10. april 2014 beder lokaludvalgets medlemmer om at tilkendegive, om de ønsker at benytte sig af muligheden for at få internet-refusion.

De, der modtager Internet-refusion, skal betale multimedieskat. I 2014 er det 2.600 kr..

Økonomi

Internet-refusionen betales af sekretariatets budget.

Videre proces

Lokaludvalgets medlemmer sender sekretariatet dokumentation for deres udgifter til internet senest den 15. december 2014.

Beslutning

Sagen blev udsat.
Til top