Mødedato: 25.06.2014, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset Dronningensgade 34

Nye almene boliger på Christianshavn

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter, hvilke muligheder der er for at placere nye almene boliger på Christianshavn.
  2. at Christianshavns Lokaludvalg bemyndiger formanden til i en henvendelse til overborgmesteren at gøre opmærksom på disse muligheder. Dette som opfølgning på overborgmesteresn kronik i Information den 30. april 2014 om behovet for at modvirke, at almene boliger placeres i de forvejen dårlige kvarterer og private boliger i de gode. Se bilaget.

Problemstilling

Overborgmester Frank Jensen har i en kronik i Information den 30. april 2014 skrevet om behovet for at ændre boligpolitikken i Danmark, så de almene boliger ikke samles i klumper på de mindst attraktive grunde. Se bilaget.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter, hvilke muligheder der er for at placere nye almene boliger på Christianshavn og bemyndiger ham til i en henvendelse til overborgmesteren at gøre opmærksom på disse muligheder. Dette som opfølgning på overborgmesterens kronik i Information den 30. april 2014 om behovet for at modvirke, at almene boliger placeres i de forvejen dårlige kvarterer og private boliger i de gode. 

Økonomi

Intet.

Videre proces

På baggrund af lokaludvalgets drøftelse skriver formanden til overborgmesteren om mulighederne for nye almene boliger på Christianshavn.
BILAG
Læs overborgmesterens kronik her:
http://www.information.dk/495713

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede, hvilke muligheder der er for at placere nye almene boliger på Christianshavn.
  2. Lokaludvalget besluttede at bemyndige formanden til i en henvendelse til overborgmesteren at gøre opmærksom på, at lokaludvalget undersøger muligheden for at placere almene boliger på Christianshavn. Dette som opfølgning på overborgmesterens kronik i Information den 30. april 2014 om behovet for at modvirke, at almene boliger placeres i de forvejen dårlige kvarterer og private boliger i de gode.
  3. Lokaludvalget bad arbejdsgruppen Teknik, Miljø og Havnen om forslag til, hvor almene boliger kan placeres, som lokaludvalget kan tage stilling til i lokaludvalgets møde den 27. august 2014. Dette med henblik på en opfølgende henvendelse til overborgmesteren. 

Protokolbemærkning fra Poul Nielsen: "Jeg mener, at løsningen på behovet for almene boliger er at begrænse tilgangen af nye indbyggere til Københavns Kommune."

Til top