Mødedato: 22.05.2014, kl. 19:00
Mødested: ABC, Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 1. sal, 2450 København SV

Ansøgninger til Kgs. Enghavepuljen

Kgs. Enghave Lokaludvalg har modtaget seks ansøgninger til Kgs. Enghavepuljen d. 22. maj 2014.

Alle ansøgninger har været forbehandlet i Lokaludvalgets kulturudvalg. Der er efter ansøgningsfristen kommet reviderede eller udspecificerede budgetter til tre af ansøgningerne i tide til alle at blive medtaget i Kulturudvalgets indstillinger.

Indstilling og beslutning

Kulturudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg

1. ikke at støtte Gratis Gadeteater for institutioner og børnefamilier, jf. Kulturudvalgets indstilling.

2. ikke at støtte Aktiviteter og andre erkendelser under vand, jf. Kulturudvalgets indstilling.

3. ikke at støtte AFUK Festivitas, jf. Kulturudvalgets indstilling.

4. ikke at støtte AFUK Natcaberet, jf. Kulturudvalgets indstilling.  

5. at støtte Skt. Hans Arrangement i Sydhavnen med en underskudsgaranti på 15.000 kr., jf. Kulturudvalgets indstilling. Ansøger har søgt 28.000 kr. 

6. at støtte STRØM i Dansepavillonen med en underskudsgaranti på 15.000 kr., jf. Kulturudvalgets indstilling. Ansøger har søgt 28.000 kr.


Problemstilling

1. Gratis Gadeteater for institutioner og børnefamilier (2014-0083012), ansøgt beløb 32.000 kr.
Campingteatret har et ønske om at spille fire forestillinger, som et gratis tilbud til instititioner og børnefamilier I Kongens Enghave. En forestilling om dagen, to dage i juli og to dage i august 2014. Forestillingen 2014 vil handle om det lille omrejsende cirkus ”Cirkus Mustacio”. Karaktererne i forestillingen taler hovedsageligt volapyk, og forestillingen er opbygget omkring cirkus med blandt andet klovnenumre og optrædende hunde og der bliver lagt vægt på det fysiske kropsprog, så det er muligt for alle nationaliteter at forstå handlingen. Derfor er det en god mulighed for alle de forskellige etniske familier i området til at få en fælles oplevelse. Campingteatret beriger sit publikum med en teateroplevelse under åben himmel, som appellerer til hele familien. Det Campingteatret kan og vil, er at samle folk på tværs af etnisk og kulturel forskellighed og bruge byens rum sammen.

Afholdelsesperiode 01.07-20.08.14
Sted Karens minde Kulturhus
Samlet budget 32.000 kr.  

Indstilling fra Kulturudvalget
Kulturudvalget indstiller, at der ikke bevilges penge til projektet. Dels finder udvalget ikke, at projektet har en tilstrækkelig lokal forankring og dels har Lokaludvalget en begrænset pulje til rådighed.

2. Aktiviteter og andre erkendelser under vand (2014-0082987), ansøgt beløb 20.000 kr.
Klara Hobzas udstilling “Aktiviteter og andre erkendelser under vand” vil bestå en af en todelt installation, som tager udgangspunkt i Sydhavn Stations særlige placering og udformning. Det er således en udstilling som handler om det at rejse som et bevægelse fra et punkt til et andet, men hvor målet – det at nå frem – er underordnet selve rejsen og de oplevelser og erkendelser den bringer. Installationen vil bygge på nyt materiale fra Hobzas projekt om at dykke gennem Europas floder – fra Rotterdam til Donuas udmunding i Sortehavet – på 30 år. Et projekt hun er tre år henne i. På de fire ”plakatruder” lige
ved indgangen vil der være et grafisk billede, der forklarer projektet i et poetisk billedligt sprog suppleret med fakta omkring hendes træning. På de elleve ruder der sidder på langsiden af udstillingsrummets inden i selve forhallen vil der blive vist fotografisk dokumentation af forskellige stadier af træningen, blandt andet øvelser i at spise under vand.

Afholdelsesperiode 08.08-31.08.14
Sted Sydhavn Station udstillingsrum
Samlet budget 20.000 kr.

Indstilling fra Kulturudvalget
Lokaludvalget har helt eller delvist støttet projekter på udstillingsstedet Sydhavn Station flere gange indenfor de ca. halvandet år, det har eksisteret. Da projektet er knyttet til udstillingsstedet Sydhavnen Station, synes Kulturudvalget derfor ikke at projektet skal indstilles til støtte denne gang, bl.a. med henvisning til begrænsede midler i puljen. Derimod foreslår Kulturudvalget at besøge udstillingsstedet med henblik på at støtte op i forhold til en eventuel ansøgning om driftstilskud fra kommunen.

3. AFUK Festivitas (2014-0083160), ansøgt beløb 50.000 kr.  
I et festfyrværkeri af teater, musik, kunst, gastronomi, film, forkælelse, nycirkus, nærvær, nysgerrighed og ikke mindst mod, præsenterer AFUKs elever, deres arbejde fra de 7 forskellige værksteder. Herudover deltager og bidrager AFUK foreningerne Ørkenfortet, Innercirq og PAK med workshops og forestillinger, ligesom Copenhagen Skatepark integreres ifbm. det samarbejde de også til dagligt har med AFUKs Skateværksted. Endelig har AFUK i år, som noget helt særligt, fornøjelsen af at kunne præsentere DOHCs (University of Dance and Cirkus, Stockholm) afgangsforestilling.

Afholdelsesperiode 19.06-20.06.14
Sted AFUK Produktionsskole, Enghavevej 82 B
Samlet budget 50.000 kr.
Bemærkning Se vedhæftede reviderede budget

Indstilling fra Kulturudvalget
Grundet begrænsede midler i puljen og grundet størrelsen på det ansøgte beløb, indstiller Kulturudvalget til ikke at bevilge støtte. Kulturudvalget vil dog opfordre til at hjælpe med at opreklamere for arrangementet på Lokaludvalgets platforme.

4. AFUK Natcaberet (2014-0083228), ansøgt beløb 55.000 k.r
AFUK Natcarbaret har siden 2007 ligget i forlængelse af AFUKs årlige sommerafslutning AFUK Festivitas. Til Natcarbaret optræder udelukkende professionelle nycirkusartister (hvorimod der til Festivitas er et samspil mellem amatører og professionelle). Natcarbaret er et møde mellem ca. 25 professionelle nycirkusartister fra hele Europa, der sammen skaber en fælles forestilling bestående af hver deres individuelle gallanumre eller
fragmenter fra deres kompagniers forestillinger. Natcarbaret består på denne måde af to søjler: 1) International netværksdannelse og samarbejde mellem de professionelle nycirkusartister i udarbejdelsen af selve forestillingen, konstitueret af de forskellige artisters solonumre og individuelle kunnen. 2) visning af selve forestillingen for et større publikum samme aften. Med Natcarbaret ønsker AFUK at opnå en unik kunstnerisk oplevelse for publikum samt en kærkommen mulighed for netværk, gensidig inspiration, erfaringsudveksling og samarbejde artisterne imellem, indenfor et i forvejen spirende felt, nemlig Nycirkus, der i disse år vinder popularitet og anerkendelse flere steder herhjemme og internationalt.

Afholdelsesperiode 21.06.14 
Sted AFUK Produktionsskole, Enghavevej 82 B
Samlet budget 55.000 kr.
Bemærkning Se vedhæftede reviderede budget

Indstilling fra Kulturudvalget
Grundet begrænsede midler i puljen og grundet størrelsen på det ansøgte beløb, indstiller Kulturudvalget til ikke at bevilge støtte. Kulturudvalget vil dog opfordre til at hjælpe med at opreklamere for arrangementet på Lokaludvalgets platforme.

5. Skt. Hans Arrangement i Sydhavnen (2014-0083265), ansøgt beløb 28.000 kr.
SydhavnsCompagniet og Kulturhusforeningen Karens Minde ønsker igen i år at afholde Sydhavnens Sankt Hans arrangement på Karens Mindegrunden. Det er begivenhed som har bred opbakning blandt borgerne, som en Sydhavnstradition. Der er tale om et gratis familiearrangement. Deltagerne kan vælge selv at medbringe mad og drikkevarer, og de kan medbringe råvarer, som de kan grille over fællesgrillen og herudover bliver det muligt at købe grillmad, hvor vi bl.a. påtænker at sælge lam (lam fra Tippen). Musikerne vil modtage et honorar, ligesom der gives et mindre honorar til båltalerne. Arrangementet indledes med grillhygge. Derefter synges der et par sange, der efterfølges af båltale. Kl. 21.00 tændes bålet under
midsommervisen. Musikken fortsætter, mens bålet brænder ned. Det officielle Sankt Hans arrangement slutter klokken 23.00. Arrangørerne sørger for de nødvendige tilladelser. Bålet består af naturtræ og medfører derfor ikke miljøgener.

Afholdelsesperiode 23.06.14
Sted Karens Minde Kulturhus
Samlet budget 28.000 kr.

Indstilling fra Kulturudvalget
Det er et godt årligt tilbagevendende arrangement, der bør støttes, men dog ikke med det fulde beløb på 28.000 kr. men med 15.000 kr. som underskudsgaranti. Kulturudvalget syntes, at der mangler oplysninger om, hvorfor der er søgt betydeligt mere end sidste år og henstiller til, at nogle af udgifterne muligvis kan dækkes på anden måde. Fx har Børnenes Dyremark masser af brænde, som de kan få, og Vildrosen kan udlåne en grill.

6. STRØM i Dansepavillonen (2014-0083277), ansøgt beløb 28.000 kr.
Festivalen har siden 2011 arbejdet ud fra interne målsætninger med fokus på publikumsinddragelse, læring, inklusion og videndeling, herunder undervisningsforløbet Strøm School. Strøm tilbyder unikke koncerter, der bidrager til en ny måde at interagere med Københavns byrum og historie. Rundt omkring i København findes autentiske steder, som emmer af historie og sjæl. En af Strøms vigtigste visioner er således at genopfinde og skabe forbindelse mellem den musikalske oplevelse og disse til tider glemte steder. Denne vision har ført til koncerter i nogle af byens mest spændende lokationer. Dansepavillonen på Karens Minde er et sådan sted. I 2014 planlægger vi en musikalsk oplevelse i Dansepavillonen. Vores mål er at lave en
moderne fortolkning af den historiske pavillon og bringe nyt liv til den smukke bygning fra 1890. Det gør vi ved at invitere Laid Back til at fremføre en koncert, og lader de historiske omgivelser og de moderne lydbølger kollidere i en ekstraordinær oplevelse. Ved at integrere musik, lys og det arkitektoniske værk kan vi ikke blot nytænke en koncertoplevelse, men også give publikum en langt mere dybdegående oplevelse, som efterlader dem æstetisk berigede.

Afholdelsesperiode 17.08.14
Sted Dansepavillonen, Karens Minde Kulturhus
Samlet budget 28.000 kr.
Bemærkning Se vedhæftede tillæg til budget

Indstilling fra Kulturudvalget
Kulturudvalget vil gerne støtte, at der kommer elektronisk musik i Sydhavnen, men ikke med det fulde beløb på 28.000 kr., da Kgs. Enghavepuljen har begrænsede midler. Derfor indstiller Kulturudvalget til at støtte med 15.000 kr. til projektet.

Løsning

Kgs. Enghave Lokaludvalg beslutter, om det vil følge kulturudvalgets indstillinger for de enkelte ansøgninger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere tages fra Kgs. Enghavepuljen i 2014, og gives som en underskudsgaranti, da Lokaludvalget ikke må bidrage til at projekter genererer overskud.

Beslutning

At pkt 1 blev godkendt med 19 stemmer for, 2 undlod (Peter og Mathilde), ingen imod
At pkt 2 Der blev stillet et ændringsforslag om at bevilge 10.000 kr. Ændringsforslaget blev godkendt med 13 stemmer for, 6 imod (Lasse, Benny S., Peter, Jan D., Per, Christian), 2 undlod (Joan, Ann)
At pkt 3 Der blev stillet et ændringsforslag om at bevilge 20.000 kr. Ændringsforslaget blev godkendt 16 stemmer for, 2 imod (Hans og Per), 3 undlod (Kirsten L, Anna, Steen). Lokaludvalget opfordrer ansøger til også at søge Vesterbro Lokaludvalg en anden gang og så undrer det Lokaludvalget, at AFUK skriver, at de ligger på Vesterbro, når de har adresse i Sydhavnen.
At pkt 4 blev godkendt med 20 stemmer for, ingen imod, 1 undlod (Klaus)
At pkt 5 blev godkendt enstemmigt (3 var inhabile; Brian, Jan F. og Steen).
At pkt 6 blev godkendt med 18 stemmer for, ingen imod, 1 undlod, 2 var inhabile (Ann og Steen)
Til top