Mødedato: 15.05.2014, kl. 17:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Ændring af kommissorium for Musikudvalget

Se alle bilag
Der skal tages stilling til ændring af kommissorium for Københavns Musikudvalg.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler,  


at Borgerrepræsentationen godkender den i løsningsafsnittet beskrevne ændring af Københavns Musikudvalgs kommissorium, således at udpegningen af de politisk valgte medlemmer bliver ensartet i Scenekunst-, Billedkunst- og Musikudvalget.

Problemstilling

Det nuværende kommissorium for Københavns Musikudvalg blev godkendt på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 22. november 2012 og på Borgerrepræsentationens møde den 13. december 2012.

Københavns Musikudvalgs kommissorium indeholder på nuværende tidspunkt en betingelse om, at alle fire politiske repræsentanter i udvalget skal have sæde i Kultur- og Fritidsudvalget.

Scenekunst- og Billedkunstudvalgets kommissorium indeholder ikke betingelser om, at de politiske medlemmer skal have sæde i Kultur- og Fritidsudvalget.

Kultur- og Fritidsforvaltningen ønsker med denne indstilling at ændre kommissoriet således, at kommissorierne for Scenekunst-, Billedkunst- og Musikudvalget med hensyn til udpegningen af de politisk valgte medlemmer bliver ensartet.

Løsning

Det foreslås at ændre Københavns Musikudvalgs kommissorium punkt 3.1:

Fra:
3.1 Udvalget har mindst tolv medlemmer. Heraf skal fire medlemmer have sæde i Kultur- og Fritidsudvalget. De øvrige skal være musikkyndige. Formandsposten bestrides af Kultur- og Fritidsborgmesteren. Næstformandsposten bestrides af en af de musikfaglige repræsentanter.

Samtlige medlemmer udpeges af Borgerrepræsentationen.

Til:
3.1 Udvalget har mindst tolv medlemmer. Heraf kan fire medlemmer have sæde i Kultur- og Fritidsudvalget. De øvrige skal være musikkyndige. Formandsposten bestrides af Kultur- og Fritidsborgmesteren. Næstformandsposten bestrides af en af de musikfaglige repræsentanter.

Samtlige medlemmer udpeges af Borgerrepræsentationen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Ændringen træder i kraft umiddelbart efter Borgerrepræsentationens godkendelse.




Carsten Haurum

                                                               /Merete Evers Dewilde

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 15. maj 2014:

Indstillingen blev godkendt.
Til top