Mødedato: 15.05.2014, kl. 17:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

1. kvartalsrapport 2014 (regnskabsprognose og kvartalsregnskab pr. 31. marts)

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget forelægges 1. regnskabsprognose (bilag 1), de administrative udgifter (bilag 2) og 1. kvartalsregnskab (bilag 3) til godkendelse.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller
  1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender 1. regnskabsprognose (bilag 1),
  2. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender bilaget vedr. de administrative udgifter (bilag 2),
  3. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender kvartalsregnskab pr. 31. marts 2014 (bilag 3),  
  4. at Kultur- og Fritidsudvalget bemyndiger forvaltningen til at foretage mindre tekniske korrektioner i kvartalsregnskab og prognose efter udvalgets godkendelse af denne kvartalsrapport.

Problemstilling

I følge 'Cirkulære for Budgetopfølgning 2014' skal de enkelte udvalg hver især godkende regnskabsprognosen, oversigt over administrative udgifter, kvartalssregnskabet og oversigt over forventede overførsler til 2015.

Denne regnskabsprognose er den første af tre årlige regnskabsprognoser og indeholder et forventet årsregnskab for 2014, samt et kvartalsregnskab for 1. kvartal. Prognosen for årsregnskabet består af det forventede årsresultat efter forventede korrektioner. Kvartalsregnskabet beskriver afvigelsen mellem 1. kvartals periodiserede budget og forbrug.


Løsning

1. regnskabsprognose 2014

Service-, overførsels- og anlægsbevillingerne for hhv. Københavns Borgerservice og Kultur og Fritid, forventes at balancere ved årets udgang under forudsætning af, at de forventede korrektioner bliver godkendt. Derfor har forvaltningen ingen forventning om at overføre mer- eller mindreforbrug til 2015.

Oversigt over forventet regnskab 2014 og uddybende forklaringer fremgår af bilag 1.

1. kvartalsregnskab 2014

På servicebevilling Københavns Borgerservice er der ingen afvigelser.

På servicebevilling Kultur og Fritid er der en afvigelse på 8,0 mio. kr. mellem periodiseret budget og forbrug i 1. kvartal, som udelukkende skyldes periodiseringer. Som følge af organisationsændringen i KFF er hovedparten af budgettet placeret i december måned, indtil fordelingen af personale mellem de nye centrale enheder er faldet på plads, hvorefter budgettet fordeles ud på årets resterende måneder.  

På overførselsbevilling Københavns Borgerservice er der en mindre periodisk afvigelse af teknisk karakter.

På overførselsbevilling Kultur og Fritid er der ingen afvigelser.

På anlægsbevillingerne Københavns Borgerservice samt Kultur og Fritid er der mindre periodiske afvigelser af teknisk karakter.

Oversigt over 1. kvartalsregnskab 2014 fremgår af bilag 3.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Kultur- og Fritidsudvalgets prognose og kvartalsregnskab indgår i en samlet indstilling for Københavns Kommune, der behandles af Økonomiudvalget den 20. maj 2014.
Carsten Haurum


                                /Susanne Hovgaard Heunicke

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 15. maj 2014:

Indstillingen blev godkendt.
Til top