Mødedato: 15.05.2014, kl. 17:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Placering af kunstgræsbaner

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til forslag om at etablere en 7-mands kunstgræsbane med lys og hegn på Holmens Idrætsanlæg.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at der placeres en 7-mands kunstgræsbane på Holmens Idrætsanlæg.

Problemstilling

I medfør af Budget '14 er afsat 5,5 mio. kr. til etablering af en kunstgræsbane i 2015 og 50.000 kr. i afledt drift i 2014 samt 150.000 kr. i 2015 og årene frem.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 20. febuar 2014, at placeringen af en 7-mands kunstgræsbane i forlængelse af budget 2014 skulle udsættes med henblik på, at forvaltningen undersøger, hvorvidt nogle af de eksisterende baner kan udvides til 11-mandsbaner.

Løsning

Placering af en ny 7-mandsbane på Holmen
På Holmens Idrætsanlæg er der mulighed for, at en ny kunstgræsbane kan skabe en god synergi med Hal C på Arsenaløen. Der er i dag en 7-mands græsbane på Holmens Idrætsanlæg, og etablering af en kunstgræsbane kan derfor give mulighed for en væsentligt øget banekapacitet i et tæt bebygget område hvor nærmeste kunstgræsbane er på Kløvermarkens Idrætsanlæg (bilag 1).

Placeringen på Holmens Idrætsanlæg har været drøftet med Teknik- og Miljøforvaltningen, der ikke umiddelbart ser problemer ved placeringen.

Alternative placeringer
Kultur- og Fritidsforvaltningen har undersøgt, om nogle af de eksisterende 7-mands baner kan udvides til 11-mands kunstgræsbaner. Det har ikke været muligt at finde nogle 7- mandsbaner, der kan udvides. Københavns Kommune har syv 7-mandsbaner, hvoraf to er placeret på folkeskoler.

Den eksisterende 7-mandsbane i Emdrup Idrætspark kan ikke udvides, da det kræver inddragelse og nedlæggelse af kolonihaver i Emdrup Vænge H/F (bilag 2).

Emdrup Vænge H/F er placeret på et område som er udlagt til varigt kolonihaveområde. Kolonihaveloven forhindrer, at der kan disponeres over området til andet formål. Området er udlagt til kolonihaveområde og kan ikke nedlægges uden Borgerrepræsentationens tilladelse. En sådan tilladelse kan kun gives, såfremt væsentlige samfundsmæssige hensyn gør det nødvendigt at disponere over området til andre formål, der ikke kan tilgodeses et andet sted i kommunen, og under forudsætning af, at der inden for området tilvejebringes et nyt kolonihaveområde, der kan erstatte det område, som nedlægges.
Det er på denne baggrund Kultur- og Fritidsforvaltningens vurdering, at heller ikke banen i Emdrup Idrætspark kan udvides.

Generelt om drift af kunstgræsbaner
Det koster ca. 150.000 kr. årligt at drive en 7-mands kunstgræsbane. I beløbet indgår udgifter til helårligt vedligehold og pleje af banen, lysmaster og hegn, løbende reparation af kunstgræs, udgifter til el/belysning, vandforbrug og snerydning.


Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen anmoder Københavns Ejendomme om at begynde en byggesag. Når der er udarbejdet et projekt, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen fremlægge en indstilling om udmøntning.


Carsten Haurum

                                                    /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 15. maj 2014:

Indstillingen blev godkendt.
Til top