Hvad sker der i jobcentret?

Jobcenter København tilbyder en række informationsmøder og faglige oplæg, som kan klæde dig godt på til at komme videre i din jobsøgning. 
Find ud af hvilke events der er i jobcentret. 

Læs også om dine muligheder og få gode fif til din jobsøgning.  

Hvordan booker jeg en samtale hos Karrierecentret?

Når du melder dig ledig, bliver du automatisk indkaldt til et velkomstmøde. Efter det første møde booker du selv de næste samtaler på Jobnet.dk. På Min side kan du se din deadline for næste møde.

Hvis du ikke booker, inden fristen udløber, bliver du afmeldt fra dagpengene.

Hvis der ikke er ledige tider, kan du enten ringe til os eller skrive til os på digital post.

Se hvordan du booker din næste samtale på jobnet.dk

 

Hvis jeg er tilknyttet ekstern leverandør?

Du kan blive tilknyttet en ekstern leverandør, hvis du ikke har fundet en virksomhedspraktik eller anden aktivering, inden du bliver tilknyttet et forløb. Din uddannelsesbaggrund, din alder og din ledighedslængde afgør, hvilket forløb du bliver tilknyttet.

Der er tre eksterne leverandører, som Karrierecentret henviser til, og overordnet er der tale om forløb, der kan understøtte din virksomhedsrettede jobsøgning.  

Hvis du skal til samtaler, er syg eller er forhindret på anden måde skal du huske både at give besked til den eksterne leverandør og til jobcenteret. Hvis du er i forløb og skal til samtale hos Karrierecentret kan du booke en telefonisk samtale, så behøver du ikke møde op – så ringer vi til dig.

Forløbet tager afsæt i det arbejdsmarked, som er relevant for dig. Der er imidlertid også et stærk fokus på faglig og geografisk mobilitet, så din jobsøgning hurtigst muligt bredes ud. Det er derfor vigtigt, at du har flere sat dig flere – og måske forskellige – jobmål på Jobnet.dk.

15 og 30 timers jobsøgningsforløb
Typisk vi du have 7, 13 eller 26 ugers ledighed, når du bliver tilknyttet et forløb i enten 30 timer om ugen i 4 uger eller et forløb på 15 timer om ugen i 3 uger.

Formålet med disse forløb er, at du kommer godt i gang med din jobsøgning, så du hurtigt kommer i arbejde eller alternativt i virksomhedspraktik eller job med løntilskud.

Forløbet bliver sammensat med udgangspunkt i dine jobmål og behov, så du får de rigtige værktøjer til at iværksætte en målrettet jobsøgning og virksomhedskontakt. Dette kunne f.eks. være ved at deltage i aktiviteter, der giver dig indblik i forholdene på det aktuelle arbejdsmarked, i hvordan du finder alternative jobveje eller brug af dit netværk.

Opfølgning på dit jobsøgningsforløb
Typisk vil du have 26-52 ugers ledighed, når du bliver tilknyttet dette forløb. Det opfølgende forløb indeholder 3 timers fremmøde om ugen i 3 uger.

Formålet er at følge op på din hidtidige jobsøgning og fastholde effektiviteten i den.

Du vil deltage i aktiviteter, der bl.a. giver dig mulighed for at sparre med andre, afklare dine kompetencer og få større indsigt i arbejdsmarkedet samt fokus på en målrettet og udvidet jobsøgning.

For at få det optimale udbytte, er det vigtigt, at dine jobmål er opdaterede og afspejler det brede arbejdsmarked, samt at du har et generisk cv, som hurtigt kan tilpasses konkrete jobs, som du har tænkt dig at søge.

10 timers jobsøgningsforløb med personlig jobformidler
Er du ikke kommet i job efter 1 års ledighed, kan du komme i dette forløb på 10 timer om ugen i 6 uger. En time af de 10 timer er en personlig jobformidler tilknyttet dig. 

Jobformidleren vil være din faste sparringspartner og hjælpe dig til at udarbejde og udføre en målrettet plan for din udvidede jobsøgning. Udover samtalerne med din jobformidler vil du, sideløbende med din egen jobsøgning, deltage i aktiviteter, der skal understøtte dig i din jobsøgning og virksomhedskontakt. Disse aktiviteter kunne f.eks. indeholde information om brancheskift, forholdene på det aktuelle arbejdsmarked eller brugen af netværk i jobsøgningen.

Fokus for din jobsøgning vil være på det brede arbejdsmarked og brancheskifte vil være relevant for dig at overveje, da du med din hidtidige jobsøgningsstrategi ikke er lykkes med at lande jobbet. Praktik kan her være særlig relevant som led i fx et brancheskifte, hvor du kan få erfaring med og indsigt i nye arbejdsområder og funktioner.

Læs mere om de eksterne leverandører
Det er vores samarbejdspartnere AS3 Employment, Hartmanns A/S og Konsulenthuset Ballisager, der udbyder forløbene. Læs mere her:

www.ballisager.com

www.as3employment.dk

www.hartmanns.dk  

Hvordan kontakter jeg Karrierecentret?

Digital post
Skriv til Karrierecentrets digitale postkasse, når din henvendelse handler om dig og muligvis indeholder personfølsomme oplysninger (cpr-nummer). Skriv sikkert her - brug vores digitale postkasse.

Telefon
Hvis du vil tale med en medarbejder i Karrierecentret er det bedst at ringe mandag-fredag mellem kl. 9 og 11.
 
Hvis du har et generelt spørgsmål, kan du ringe: Mandag, tirsdag og torsdag mellem kl.  8.30-16 samt onsdag og fredag mellem kl. 8.30-15

Hvis du bliver syg skal du sygemelde dig på jobnet.

Du kan også ringe ind og sygemelde dig på 82 56 56 82 fra kl. 8:30

Adresse
Hvis du har et møde i Karrierecentret, så finder du os her:

Nyropsgade 41 A
1602 København V

Åbningstider:

Mandag  09:00 - 15:00
Tirsdag   09:00 - 15:00
Onsdag   09:00 - 15:00
Torsdag  09:00 - 15:00
Fredag    09:00 - 14:00