Mødedato: 23.04.2014, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Valg af repræsentanter til eksterne fora

Vesterbro Lokaludvalg er repræsenteret i en række bestyrelser og interessefora på Vesterbro. Det nye Lokaludvalg skal vælge repræsentanter til at besætte disse poster.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg

1. at vælge en repræsentant til DGI-Byens Brugerbestyrelse

2. at vælge en repræsentant til Frivilligcentrets bestyrelse

3. at vælge en repræsentant til Kulturhavn

4. at vælge en repræsentant til Kulturanstaltens Brugerbestyrelse

5. at beslutte at repræsentanter for Vesterbro Lokaludvalg i andre fora fungerer under instruktionsbeføjelse fra Vesterbro Lokaludvalg

Problemstilling

DGI-byens brugerbestyrelse
Formålet med brugerudvalget er – gennem brugerinddragelse – at sikre en optimal benyttelse af den offentlige del i DGI-byen – samt medvirke til udvikling af nye måder – og rammer for –idrætsudøvelse – herunder undervisning og aktiviteter, der forudsætter vand. Valg til Brugerudvalget finder sted i oktober måned i alle lige år, og gælder for en 2-årig periode. Niels Bjerrum har repræsenteret Vesterbro Lokaludvalg, men da han er udtrådt af Vesterbro Lokaludvalg skal der vælges en ny repræsentant.

Frivilligcentrets bestyrelse
Frivilligcentret arbejder for det frivillige sociale arbejde i lokalområdet. Deres tilbud retter sig mod foreninger og mod borgere, der vil være frivillige. Frivilligcentret er et lokalt samlingssted for det frivillige arbejde. Centret arbejder for netværk mellem de lokale foreninger og for at medvirke til nytænkning og udvikling af nye muligheder på det frivillige sociale område. Læs mere om deres arbejde på: www.frivilligcentervsv.dk. Bestyrelsen mødes 4-6 gange årligt.
Ole Rindtoft har siddet som repræsentant for Vesterbro Lokaludvalg i Frivilligcenterets bestyrelse.

Kulturhavn
På festivalen Kulturhavn kan folkeoplysende foreninger og aftenskoler i København vise deres aktiviteter frem for byens borgere, for turister og alle andre interesserede. Kulturhavn repræsenterer mangfoldigheden i det københavnske foreningsliv - lige fra kampsport til street basket, fra orientalsk dans til alverdens typer vandsport. På Kulturhavn forenes det københavnske foreningsliv i nye sammenhænge på tværs af foreninger og aktiviteter. Kulturhavns vigtigste opgave er at skabe de bedste professionelle rammer for, at foreningerne kan vise netop dét, de brænder for og erallerbedst til.
Vesterbro Lokalråd har en plads i bestyrelsen, men har ifølge Kulturhavn vedtægter mulighed for at overdrage pladsen til Vesterbro el. Kgs. Enghave Lokaludvalg. Om de ønsker dette bliver afklaret inden lokaludvalgsmødet den 23. april 2014, så Lokaludvalget evt. kan udpege en repræsentant.

Kulturanstaltens Brugerbestyrelse
Formålet er at sikre brugerindflydelse, jfr. aftale, bl.a. udmøntet gennem Kulturanstaltens strategiske målstyring med Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Kulturanstalten er et dynamisk kraftcenter, der engagerer sig i bydelens dagligliv og er med til at forankre den lokale, den nationale såvel som internationale kultur i lokalesamfundet. Kulturanstaltens vigtigste opgave er at støtte, styrke og være med til at videreudvikle kulturudbuddet i bydelen på tværs af politik, religion, køn, alder eller kulturelle forskelle. Kulturanstalten skal gennem professionalisme, inspiration og engagement etablere samarbejdsrelationer såvel lokalt som nationalt og internationalt, der kan være med til at udvide og udvikle den kulturelle dagsorden i København.
Thomas Warburg har siddet som repæsentant for Vesterbro Lokaludvalg i Kulturanstaltens brugerbestyrelse.

Instruktionsbeføjelser
At sidde med instruktionsbeføjelse fra Vesterbro Lokaludvalg betyder, at man sidder i det pågældende fora for at varetage Lokaludvalgets interesse, frem for primært at varetage den pågældende forenings/bestyrelses/udvalgs interesser. Ved at lokaludvalgsmedlemmer sidder med instruktionsbeføjelser undgås det (generelt set), at et lokaludvalgsmedlem vil være inhabil ved behandlingen af en sag fra den pågældende instans – Lokaludvalgsmedlemmet sidder der jo for at varetage lokaludvalgets interesser.

Løsning

Vesterbro Lokaludvalg skal vælge repræsentanter til de forskellige eksterne fora.

Videre proces

Københavns Borgerrepræsentation skal godkende Lokaludvalgets udpegning af repræsentanter til ikke-kommunale enheder.

Beslutning

Jesper Møller Pedersen blev valgt til DGI-byens brugerbestyrelse

Ole Rindtoft blev valgt til Frivilligcenter VSV's bestyrelse

Vesterbro Lokalråd har oplyst til sekretariatet, at de ønsker at beholde pladsen, men på lokaludvalgsmødet blev det oplyst, at Lokalrådet evt. alligevel vil overgive den til Vesterbro Lokaludvalg. Såfremt Lokalrådet ønsker at overdrage pladsen til Lokaludvalget vil det blive taget op på lokaludvalgsdagsordenen på et senere møde.

Matthias Lund Bach blev valgt til Kulturanstaltens Brugerbestyrelse

Der blev tilføjet valg til to yderligere poster:

Kunst i Istedgade
Der var afstemning om to kandidater: Bruno Anders Schwede og Anne Mette W Nielsen
Anne Mette blev valgt efter afstemning: På Anne Mette W. Nielsen stemte 12 personer, på Bruno Anders Schwede stemte 6 personer
Det blev desuden besluttet, at Lokaludvalgets repræsentant skal argumentere for stedsspecifik kunst og ikke en skulptur, der kunne have stået hvor som helst.
Om posten:
Statens Kunstfonds Udvalg for kunst i det Offentlige Rum, har set meget positivt på vores ansøgning om Støtte til en kunstopgave til Istedgade. 
Der er nedsat en styregruppe, der som opdragsgiver på vegne af Statens Kunstfond og Københavns Kommune, har det overordnede ansvar for kunstopgavens gennemførelse.   Styregruppen består af Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum, og tre repræsentanter udpeget af Københavns Kommune. Københavns kommune er repræsenteret ved; Stadsarkitekt Tina Saabye og Jens Peter Munch, der er ansvarlig for kommunens kunstværker i det offentlige rum. Niels Vestergaard var kommunens tredje repræsentant og der skal vælges en ny repræsentant fra Vesterbro Lokaludvalg
Styregruppens opgave og ansvar er, at beslutte grundlaget for opgaven, herunder placering og økonomi samt valg af kunstner. Styregruppen har ansvaret for beslutning om godkendelse af både kunstnerens skitseforslag for kunstopgavens løsning, og det styrende budget for realisering. Styregruppen følger værket frem til aflevering.


Parkbrugerrådet
Lokaludvalget besluttede at spørge Erik Willumsgaard, der ikke var tilstede på mødet, om han ønskede at være Lokaludvalgets repræsentant i udvalget.
Om posten:
De Indre Søer blev fredet tilbage i 1966, men der er aldrig blevet udarbejdet en udviklingsplan. Desuden har Teknik- og Miljø Forvaltningen fået en bestilling på at udarbejde en plan for opgradering af De Indre Søer. Derfor har Kommunen valgt at slå disse to projekter sammen for at udarbejde en fælles ramme for De Indre Søers udvikling fremover. I denne forbindelse ønsker Københavns Kommune at danne et parkbrugerråd, som kan bidrage til arbejdet med gode ideer og konstruktiv kritik. Parkbrugerrådet sammensættes af høringsberettigede organisationer (i henhold til fredningen), Københavns Kommunes Grønne Råd, repræsentanter for parkens faste brugere, lokaludvalget m.fl. I alt ca. 20 personer.


Det blev besluttet at alle repræsentanter sidder med instruktionsbeføjelse fra Vesterbro Lokaludvalg.
Til top