Mødedato: 16.09.2015, kl. 18:00
Mødested: Lyrskovsgade 4, 3. sal, lokale 5

Høring: Kommuneplan 2015 - beslutning om evt. borgerinddragelse og svar

Se alle bilag
Lokaludvalget skal drøfte processen i forbindelse med høringen af Kommuneplan 15 og beslutte, om der skal laves en borgerinddragelsesproces.

Tidligere beslutninger

Lokaludvalget havde Kommuneplan 2015 i en intern høring før sommer, hvor lokaludvalgets tre fagudvalg drøftede høringsmaterialet, og lokaludvalget drøftede de forskellige input på det ordinære møde den 20. april. Forretningsudvalget og sekretariatet blev bemyndiget til at udarbejde og indsende et høringssvar på baggrund af fagudvalgenes input.

Lokaludvalget drøftede punkter på udvalgets møde 26. august, og traf beslutning om at udskyde en beslutning om evt. borgerdialog til mødet i september, samt at bede de tre fagudvalg om at drøfte input til et høringssvar vedr. Kommuneplanen på udvalgenes førstkommende møde.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår lokaludvalget,

  1. at træffe endelig beslutning om udvalget vil stå for en borgerinddragelsesproces i forbindelse med den offentlige høring af Kommuneplan 15, og evt. afsætte en ramme på op til 10.000 kr. af lokaludvalgets puljemidler til dette.
  2. at træffe endeligbeslutning om udarbejdelse af høringssvar vedr. Kommuneplan 15, og give forretningsudvalgets mandat til at færdiggøre og indsende et endeligt inden høringsfristen.

Problemstilling

Lokaludvalget har nu fået Kommuneplan 15 i officiel høring. Høringen løber fra den 21. august til den 16. oktober, og høringsmaterialet  vil i høringsperioden kunne findes her: http://kp15.kk.dk/ og http://www.blivhoert.kk.dk/.

Kommuneplanen er den overordnede ramme for byens udvikling, og dette kommuneplansforslag er fokuseret på at styrke københavnernes livskvalitet og skabe vækst. Lokaludvalget havde Kommuneplan 15 i intern høring i foråret (høringsfristen 8. maj), og lokaludvalgets høringssvar i forbindelse med den interne høring er vedlagt som bilag.

Rammerne i Kommuneplan 15
Kommuneplanen er struktureret under temaerne: Grøn boligby, Sammenhængende by, Kvalitet i bylivet, Sammen om vækst og arbejdspladser og Greater Copenhagen. 

Kommuneplanen søger bl.a. at løse, de udfordringer den stigende befolkningsudvikling i København medfører. Herunder behovet for flere boliger, samt sikring af en hensigtsmæssig kørende trafik, med mest mulig vækst inden for grøn trafik.
Ligeledes understreger kommuneplanen vigtigheden af, at byen skal værne om den sociale sammenhængskraft, at alle byens kvarterer skal hænge godt sammen fysisk og indrettes, så københavnere mødes på tværs af økonomiske, sociale og kulturelle baggrunde, og at København vedbliver med at have blandede og mangfoldige boligområder.

København skal også fortsat være en attraktiv ramme om det moderne hverdagsliv, og derfor skal udbygning af skoler, daginstitutioner, idrætfaciliteter, rekreative områder, handelsliv m.v. følge befolkningsudviklingen, og anvendelsen af byens rum og bygninger skal optimeres. Kommuneplanen fokuserer ligeledes på, at der skal være gode rammer for at drive virksomhed, da det skaber beskæftigelse.

Lokaludvalgets drøftelse
Lokalvalget skal træffe beslutning om evt.  borgerinddragelsesaktiviteter under høringsperioden.

Lokaludvalget skal træffe beslutning om processen for udarbejdelse af et høringssvar til Kommuneplan 2015.



Løsning

Borgerinddragelse
Lokaludvalgets fagudvalg har drøftet ønsker til evt. borgerinddragelse, men der foreligger ikke et skriftligt oplæg til dette møde. Lokaludvalget skal træffe beslutning om hvorvidt der skal gennemføres borgerinddragelse i forbindelse med offentlighedsfasen af Kommuneplanen, evt. afsætte en ramme på op til 10.000 kr. til projektet samt træffe beslutning om hvem der er ansvarlig for gennemførsel af evt. borgerinddragelsesaktiviteter.

Høringssvar
Lokaludvalget har på mødet i august truffet beslutning om at et høringssvar skal tage udgangspunkt i det høringssvar der blev afgivet i forbindelse med den interne høring inden sommer 2015, eventuelt med inkorporering af elementer fra lokaludvalgets høringssvar til Kommuneplansstrategien (se bilag).

Lokaludvalgets tre fagudvalg har drøftet høringsmaterialet samt de to tidligere afgivne høringssvar. Teknik- og Miljøudvalget har fremsendt følgende (fra referatet):
  • De konkrete retningslinjer er svære at finde.
  • Der mangler en gennemgang bydel for bydel med før- og efterbilleder
  • Man kan ikke se, hvor man går ind og ændrer, der mangler opsummering, planen er uhåndgribelig,og derfor ved vi ikke, hvem vi skal gå ud og snakke med, og ud fra dette materiale er det vanskeligt at inddrage øvrige borgere.

Kultur, Fritids- og Børneudvalgets input til høringssvar er vedlagt dagsordnen som bilag. Socialudvalget har ikke fremsendt skriftlig kommentarer, og orienterer evt. mundtligt på mødet..

Lokaludvalget træffer beslutning om at give forretningsudvalget v. Thomas Egholm mandat til at udarbejde et endeligt svar på vegne af udvalget.

Økonomi

Lokaludvalget afsætter en ramme på op til 10.000 kr. fra puljemidlerne til borgerinddragelse.

Videre proces

Lokaludvalget skal på sit ordinære møde den 16. september enten godkende et høringssvar eller give TMU/formandsskabet mandat til at udarbejde et endeligt svar, på baggrund af udvalgets drøftelser.

Beslutning

Lokaludvalget vurderede, at det ikke var muligt at finde en vedkommende og konkret vinkel på kommuneplanen, som udvalget kunne diskutere med borgere på et borgermøde, og besluttede derfor ikke at lave borgerinddragelse.

Lokaludvalget besluttede at give forretningsudvalget mandat til at færdiggøre og indsende et høringssvar inden høringsfristen 16. oktober.

Til top