Mødedato: 15.12.2022, kl. 17:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

A-sag: Besøg af elever ifm.inddragelsesprojektet af børn og unge i Københavns Kommuneplansstrategi 2023/24

Se alle bilag

To skoleelever orienterer lokaludvalget om deres arbejde ifm. inddragelsesprojektet af børn og unge i Københavns Kommuneplansstrategi 2023/24.

Efterfølgende orienterer medarbejdere fra "Hørt Ungdom" om deres arbejde med at udvikle og facilitere ungeinddragelse i Københavns Kommune. 

 

 

 

Indstilling

Forpersonen indstiller, 

  1. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering fra de to elever om inddragelsesprojektet af børn og unge i Købehavn og deres anbefalinger til Kommuneplansstrategi 2023/24 til efterretning.
  2. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering fra medarbejdere fra "Hørt Ungdom" vedr. deres arbejde med at udvikle og facilitere ungeinddragelse i kommunen til efterretning. 

Problemstilling

To folkeskole elever er blevet inviteret til at komme og orientere lokaludvalget om det arbejde, der er blevet lavet i forbindelse med, at 28 københavnske elever fra 7. og 8. klasse i efteråret 2022 blev inddraget i at komme med anbefalinger til Københavns Kommuneplansstrategi.

Økonomiforvaltningens Center for Byplanlægning stillede de unge fire højaktuelle spørgsmål som "Hørt Ungdom" faciliterede en faglig funderet inddragelsesproces omkring; 

  • Hvordan sikrer vi boliger til alle i København?
  • Hvordan ser fremtidens rekreative områder ud?
  • Hvordan er fremtidens trygge København?
  • Hvordan bliver København en mere bæredygtig storby?

Som afslutning overdragede ungerepræsentanterne deres anbefalinger til Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, ved Åbent Rådhus den 6. november 2022.

Inddragelsesarbejdet er bl.a. mundet ud i vedhæftede bilag på internetdagsorden "Unges anbefalinger til Kommuneplansstrategi 2023/24", hvor de unge repræsentanter har udformet idéelle fremtidsscenarier for København i 2036. Derudover har de formuleret konkrete anbefalinger fra et børne- og ungeperspektiv til, hvordan København skal prioritere løsninger på ovenstående spørgsmål. Anbefalingerne udleveres i fysisk for på mødet.

Hvem er "Hørt Ungdom"?
Hørt Ungdom skræddersyer fagligt funderede inddragelsesprocesser, der indgår som del af de deltagende klassers undervisning. Når eleverne fordyber sig fagligt i temaet for inddragelsen, bliver de i stand til at bidrage med kvalificerede og brugbare anbefalinger og til at gå i dialog med beslutningstagere om løsninger.

Målet er at give børn og unge en stemme og mulighed for at påvirke den politiske dagsorden, når der træffes beslutninger i Københavns Kommune, som vedrører børn og unges hverdag og fremtid. Målet er ligeledes at udvikle den deltagende unges handle kompetence, demokratiske selvtillid, politiske dannelse og motivation for at være aktive medskabere og formidlere af en bæredygtig fremtid.

Løsning

  1. Vanløse Lokaludvalg tager orientering fra de to elever om inddragelsesprojektet af børn og unge i Købehavn og deres anbefalinger til Kommuneplansstrategi 2023/24 til efterretning.
  2. Vanløse Lokaludvalg tager orientering fra medarbejdere fra "Hørt Ungdom" vedr. deres arbejde med at udvikle og facilitere ungeinddragelse i kommunen til efterretning. 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for Vanløse Lokaludvalgs puljemidler. 

Videre proces

Det foreslås, at hver temagruppe forholder sig til relevante problemstillinger i de unges anbefalinger, så det kan indgå aktivt i bydelsplanarbejdet.

/Jan Lindboe

Beslutning

1. Vanløse Lokaludvalg tog orientering med anbefalinger og visioner for København 2036 fra Liva, elev på Katrinedal skole, til efterretning.

2. Vanløse Lokaludvalg tog orientering fra Amanda Mide-Andersen og Mie Damkjær Geertsen, Hørt Ungdom/Bæredygtig Generation under Børne og Ungdomsforvaltningen, til efterretning.

Til top