Mødedato: 06.09.2006, kl. 15:00

P-anlæg i indre brokvarterer: Udbudsgrundlag for købskontrakt for privatinitierede P-anlæg

Se alle bilag

P-anlæg i indre brokvarterer: Udbudsgrundlag for købskontrakt for privatinitierede P-anlæg

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. september 2006

 

 

Sager til beslutning

 

13.      P-anlæg i indre brokvarterer: Udbudsgrundlag for købskontrakt for privatinitierede P-anlæg

 

TMU 557/2006  J.nr. 310.0013/05

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender

at Københavns Kommune udbyder købskontrakter, som indebærer at Københavns Kommune overtager nybyggede nøglefærdige og idriftsatte parkeringsanlæg med offentlig adgang,

at Københavns Kommune markedsfører ideen om at lade private bygherrer bygge parkeringsanlæg.

 

 

RESUME

Teknik- og Miljøudvalget godkendte på mødet den 8. marts 2006, at der udarbejdes et udbudsgrundlag for privat initierede P-anlæg.

Udbudet henvender sig til private bygherrer med det formål at opnå en økonomisk, teknisk og byarkitektonisk gevinst. I forhold til at bygge p-anlæg i vejarealer vil der være betydelige fordele i at bygge p-anlæg på private grunde, idet prisen vil være lavere (ingen ledningsomlægninger), der vil ikke skulle etableres terminalanlæg i de forholdsvis smalle byrum, og der vil ikke være anlægsmæssige gener i vejarealerne.

De private bygherrer inviteres til at etablere og drive offentligt tilgængelige P-anlæg på egen grund i de indre brokvarterer som en del af en ny eller eksisterende bebyggelse. Anlæggene afgrænses f.eks. som "ejerlejligheder" eller andel af "ejerlejlighed", der efter ibrugtagningen sælges til kommunen. Udbudet giver således private bygherrer mulighed for at foreslå alternative placeringer til de p-anlæg, som påregnes udført som kommunalt initierede i vejareal.

For at finde disse private bygherrer gennemføres et offentligt udbud efter udbudsdirektivets regler (BEK nr. 937 af 16.9.2004), som ikke begrænser antallet af deltagere.

Inden den endelige accept af tilbuddene vil der skulle gennemføres en afklaringsfase. I den fase skal der for et p-anlæg på privat grund gennemføres en "VVM-screening" med henblik på at afklare, om der skal udarbejdes en egentlig VVM-redegørelse, og om nødvendigt udarbejdes lokalplan eller lokalplantillæg.

 


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Teknik- og Miljøud valget godkendte på mødet den 8. marts 2006 (TMU 126/2006), at etablering af kommunalt initierede P-anlæg igangsættes, og at der udarbejdes et udbudsgrundlag for privat initierede P-anlæg som en del af strategien for forbedring af parkeringsforholdene i Københavns Kommune.

Med udbudet af de privatinitierede P-anlæg ønskes afdækket hvor, og i hvilket omfang, der findes muligheder for at etablere offentlige P-anlæg på private grundarealer i de indre brokvarterer. Udbudet for de privatinitierede P-anlæg går forud for den endelige beslutning om placeringen af de kommunalt initierede p-anlæg. Der vil blive foretaget en samlet vurdering af, hvilke af de privat, og de kommunalt initierede anlæg der er bedst egnede, før indstilling om den endelige beslutning forelægges Teknik- og Miljøudvalget.

Udbudsmaterialet for de privatinitierede P-anlæg, jf. bilag 1, er under udarbejdelse. Materialet indeholder i hovedsagen en købsaftale, der beskriver de juridiske forhold, samt et byggeprogram, hvori der redegøres for kravene til anlæggene. Udbudsbekendtgørelsen for det offentlige udbud vil blive afsendt og offentliggjort umiddelbart efter Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse af denne indstilling. Sideløbende med offentliggørelsen af udbudsbekendtgørelsen påregnes gennemført en "markedsføring", jf. bilag 2, overfor private bygherrer om deres mulighed for at bygge nøglefærdige parkeringsanlæg for Københavns Kommune.

 

Uddybning af indstilling

Udbudet tager sigte på at opnå tilbud, hvor kontraktparten opfører parkeringsanlægget i eget navn og for egen risiko, hvorefter det færdigopførte anlæg overdrages til Københavns Kommune som en selvstændig fast ejendom (en selvstændig matrikel / ejerlejlighed / andel af ejerlejlighed), således at kommunen bliver ejer/medejer af anlægget.

For at finde disse private bygherrer gennemføres et offentligt udbud efter udbudsdirektivets regler (BEK nr. 937 af 16.9.2004), hvorved deltagerantallet ikke begrænses.

I udbudsmaterialet vil der være redegjort for de kvalitetskrav, der skal være opfyldt for at afgøre, hvorvidt det er interessant for Københavns Kommune at indgå en aftale om etablering af P-anlæg på private grunde.

Tilbudene vil blive evalueret ud fra følgende tildelingskriterier:

-         pris for leverance og drift af P-anlæg pr. parkeringsplads

-         beliggenhed (i forhold til behovsopgørelser og i forhold til beliggenheden af de kommunalt initierede anlæg)

-         tilkørselsforhold

-         drifts- og brugervenlighed

 

Inden den endelige accept af tilbudene vil der skulle gennemføres en afklaringsfase. I den fase skal et eventuelt P-anlæg på privat grund gennemgå en lokalplanmæssig afklaring, ligesom der skal gennemføres en "VVM-screening" med henblik på at afklare, om der skal udarbejdes en egentlig VVM-redegørelse.

I forbindelse med nybyggeri skal den private bygherre etablere det i henhold til lokalplanen krævede antal parkeringspladser. Disse parkeringspladser holdes adskilt fra de parkeringspladser, som den private bygherre ønsker at afhænde til Københavns Kommune. Driften og vedligeholdelsen af eventuelle fælles adgangsfaciliteter fordeles efter fordelingstal (antal parkeringspladser). 

Kontraktparten skal på Københavns Kommunes vegne drive parkeringsanlægget i 5 år regnet fra overdragelsen (kan udvides til 8 år hvis kommunen ønsker det). Dette giver Københavns Kommune mulighed for efter de 5 år at samle en række af P-anlæggene i en driftsorganisation for så vidt angår den bygningsmæssige drift, driften af de mekaniske dele og driften af billet/kortautomat.

Udbudet vil give Københavns Kommune et billede af interessen hos de private bygherrer for at indgå aftaler om at bygge P-anlæg for Københavns Kommune. Udbudet bør gentages med jævne mellemrum (1 gang om året) for at kunne tilpasses private byggeprojekter efterhånden som de opstår.

Resultatet af udbudet vil foreligge i november/december 2006.

 

Økonomi

Omkostningerne til gennemførelse af udbud, markedsføring m.v. afholdes inden for den driftsramme, der er til rådighed for parkeringsprojektet i 2006.

 

Miljøvurdering

Gennemførelsen af udbudet har ingen betydende konsekvenser for miljøet. For selve byggerierne vil der i afklaringsfasen skulle foretages en "VVM-screening" med henblik på at afklare, om der skal udarbejdes en egentlig VVM-redegørelse.

 

Høring

I forbindelse med etableringen af parkeringsanlæggene vil der blive gennemført høring af naboer, interessenter og øvrige parter. De anlæg som kræver lokalplan vil gennemgå de dertil hørende offentlighedsprocedurer.

Høringerne vil blive koordineret med den kommende borgerdialog om skabelsen af nye og bedre byrum gennem nedlæggelse af 1000 gadeparkeringspladser.

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: Notat vedrørende udbud

Bilag 2: Notat vedrørende markedsføring af udbudet.

 

 

 

 

Ole Bach


 

Til top