Mødedato: 04.06.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Høring af Socialudvalget vedr. Københavns Kommunes indkøbspolitik 2014-2018

Se alle bilag
På Økonomiudvalgets møde den 13. maj 2014 blev behandling af Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2014-2018 udskudt med henblik på gennemførelse af en udvalgshøring.

Indstilling og beslutning

Socialforvaltningen indstiller overfor Socialudvalget,

1. At Socialudvalget godkender vedlagte høringssvar (bilag 2) til Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2014-2018

Problemstilling

Københavns Kommunes nuværende indkøbspolitik udløber i 2014, hvorfor en ny indkøbspolitik skal vedtages.

På Økonomiudvalgets møde den 13. maj 2014 blev behandlingen af Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2014-2018 udsat til senere møde, med henblik på gennemførelse af udvalgshøring af alle politiske udvalg.  

Løsning

I Københavns Kommunes indkøbspolitik udstikkes rammerne for kommunens indkøb af varer, tjenesteydelser samt bygge- og anlægsopgaver, og gælder for samtlige udbud og indkøb de næste 4 år.

Københavns Kommunes Indkøbspolitik 2014-2018 er bygget op omkring 5 hensyn, som Københavns Kommune skal inddrage i tilrettelæggelse af udbudsprocessen: effektivitet, brugervenlighed, samfundsansvar og miljø, markedsdialog samt innovation og vækst.  Hensynet effektivitet skal øge fokus på pris, styring og organisering i indkøb, hensynet til brugervenlighed skal understøtte brugervenligheden af indkøbsaftaler og indkøbssystemer, hensynet til samfundsansvar og miljø medfører at Københavns Kommune skal bruge sin indkøbsvolumen til fremme af samfundsansvarlige og miljørigtige indkøb, hensynet til markedsdialog skal fremme dialog og lokal jobskabelse i udbudsprocessen og hensynet til innovation og vækst skal medføre at Københavns Kommune skal tænke inovativt og helhedsorienteret i tilgangen til indkøb.

Forvaltningen finder, at politikken er fornuftig og sikrer en balance mellem ressourceeffektive indkøb og mulighederne for at tilrettelægge en fornuftig faglig praksis for indkøb i alle dele af forvaltningen.

Indkøbspolitikken undtager visse former for indkøb fra de fælles indkøbsaftaler, f.eks. indkøb der foretages med et pædagogisk sigte. Institutioner og tilbud i Københavns Kommune har dermed mulighed for at foretage pædagogiske indkøb med borgere som led i en terapeutisk eller pædagogisk proces uden brug af de fælles indkøbsaftaler, f.eks. når et barn skal lære at købe ernæringsrigtige fødevarer eller når voksne med særlige behov har brug for støtte i indkøbsprocessen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Socialudvalgets høringsvar sendes efter Socialudvalgets godkendelse til Økonomiudvalget.
Anette Laigaard

/
                           Lone Berner Wolff

Beslutning

Konstitueret kontorchef Lone Berner Wolff deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev godkendt med bemærkning om, at Socialudvalget ønskede at supplere høringssvaret med, at det er vigtigt, at der er fokus på sikring af socialøkonomiske virksomheder og muligheden for at undtage indkøb af pædagogiske ydelser fra udbud. 

Ø afgav protokolbemærkning om, at

"Enhedslisten er bekymret over den utilfredshed indkøbsordningen har givet anledning til mange steder i Socialforvaltningen og at compliance-procenterne hæves så meget."
Til top