Mødedato: 27.10.2022, kl. 18:30
Mødested: Fysiklokalet på 1. sal. EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65

Meddelelser

Invitation til Parkbrugerråd for Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken - og invitation til Parktræf

Parkbrugerråd:

En repræsentant inviteres til at deltage i Parkbrugerrådet for Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken. Parkbrugerrådet holder møde onsdag d. 26. oktober 2022 kl. 16.30 – 19.00, Njalsgade 13, mødecentret på 1. sal, 2300 Københavns S. Lokaludvalget har mulighed for at deltage med én repræsentant og melde én suppleant ind. Miljøudvalget har foreslået Jan Bötcher som repræsentant.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune skal til at revidere udviklingsplanen for Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken fra 2018. Denne plan skal udstikke rammerne for, hvordan udviklingen af parkerne kan foregå de næste 10 år. I den forbindelse oprettes der igen et parkbrugerråd bestående af organiserede interessenter i nærområdet og repræsentanter for Københavns Kommunes Grønne Råd, som kan være med til at præge planen. Parkbrugerrådet holder et møde, hvor vi diskuterer forskellige emner. Desuden afholdes et parktræf for øvrige borgere, hvor Parkbrugerrådets medlemmer også er velkomne. Til slut får medlemmerne planen i høring inden den vedtages, hvorefter Parkbrugerrådet nedlægges.

Link til den forrige plan, som skal revideres :https://kk.sites.itera.dk/apps/kk_pub2/index.asp?mode=detalje&id=1788

Parktræf:

Lokaludvalget inviteres desuden til at deltage i Parktræf for Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken. Parktræffet afholdes d. 1. november 2022 kl. 15:30-17.

På træffet gås en tur i parkerne og gennemgå aktuelle emner. Forslag til emner er velkomne på mail.

 

Præsentation af fremtidsvisioner til kommuneplansstrategi 2023 fra ungerepræsentanter

Den 12. oktober deltog Jens Kristian Jensen fra Børne-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget i et møde på rådhuset, hvor elevrepræsentanter fra fem folkeskoler i København, herunder Tingbjerg Skole, fremlagde deres ønsker til, hvordan København skal se ud i 2036. Præsentationen var en del af en inddragelsesproces igangsat af Økonomiforvaltningen som en del af den tidlige inddragelse i forbindelse med Kommuneplanstrategi 2023. Processen var faciliteret af Afdelingen for Bæredygtig Udvikling under Børne- og Ungdomsforvaltningen.

 

Mini-workshop om trafiksikkerhed på Frederikssundsvej den 5. oktober

I budget ’22 blev der afsat 1,1 mio. kr. til en undersøgelse af trafiksikkerheden på Frederikssundsvej, der skal indeholde en analyse af skoleveje, tryghed og sikkerhed på Frederikssundsvej.

ViaTrafik er rådgivere på projektet og skal udarbejde en rapport med en analyse af hele Frederikssundsvej fra Nørrebro Station til Novembervej (5,5 km).

Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF) og ViaTrafik har afholdt miniworkshop med lokaludvalget, hvor Palle Lolk, Lis Søkvist, Christian Hesselberg og Sune Vuorela deltog. De har ligeledes afholdt en miniworkshop med Bispebjerg Lokaludvalg. Derudover har de talt med Bellahøj og Brønshøj Skole (samt Skolen i Charlottegården i Bispebjerg), hvor der også har været udsendt en spørgeskemaundersøgelse til forældre og elever, og de har besigtiget morgentrafikken ved skolerne. Frem til den 31. oktober kører en spørgeskemaundersøgelse til alle som færdes på Frederikssundsvej, som formidles på pyloner i byrummet og på lokaludvalgets facebookside, og de skal ud og tale med forbipasserende på Frederikssundsvej. Derudover inddrages politiets ulykkesstatistik fra 2012-2021. Link til spørgeskemaundersøgelse: https://www.kk.dk/trafikundersoegelse-af-frederikssundsvej.

Rapporten med analysen forventes færdig til december, og TMF skal orientere Teknik- og Miljøudvalget (TMU) i april 2023. Rapporten skal indeholde 10 nedslagspunkter langs hele Frederikssundsvej, hvor der udarbejdes løsningsforslag til at forbedre trafiksikkerheden samt en principiel strækningsløsning. Lokaludvalget får rapporten til gennemlæsning og kommenteringen i intern høring, inden den lægges op for TMU.

TMF udarbejder budgetnotater på de 10 tiltag fra analysen, som lægges op til budgetforhandlingerne for Budget ’24 i september 2023.

Lokaludvalget opfordres til at arbejde politisk for at løfte budgetnotaterne ind i forhandlingerne.

 

 Åbent rådhus 6. november

 6. november afholder Københavns Kommune åbent hus på rådhuset, hvor forvaltninger og politikere snakker med københavnerne og får input til kommende projekter. Brønshøj-Husum Lokaludvalg besluttede på deres møde 25. august at deltage i arrangementet. Christoffer Rosenkrands, Elsebeth Thorlak og Lis Søkvist deltager.

Der er stadig mulighed for flere medlemmer at deltage - skriv til Ditte Tøfting-Kristiansen ea4v@kk.dk.

 

Kursus i lokalplaner 7. november

7. november afholdes der et kursus i lokalplaner for lokaludvalgsmedlemmer. Det afholdes 16.30-20.30 i Festsalen på Københavns Rådhus. Der er tilmelding til Ditte Tøfting-Kristiansen ea4v@kk.dk senest 30. oktober.

 

Besøg af Socialborgmester Karina Vestergaard 8. november

Tirsdag d. 8. november kl. 18.30-20.00 besøger Socialborgmester Karina Vestergaard lokaludvalget i forbindelse med Social- og Sundhedsudvalgets møde. Alle er velkomne til mødet, men bedes give Ditte Tøfting-Kristiansen ea4v@kk.dk besked af hensyn til forplejning.

Social- og Sundhedsudvalget planlægger mødet og ønsker at fokusere på børnefattigdom, væresteder for voksne, der er psykisk udfordrede samt tid til dialog og spørgsmål.

 

Digitalt kursus om statistikbanken 9. november
For medlemmer og ansatte i lokaludvalgene inviteres til 'et-hjælp-til-selvhjælp-kursus' i brug af statistikbanken, så man selv kan finde data om København – også på mindre geografisk afgrænsede områder som bydele, kvarterer og roder. Morten Eske Jensen fra Det tværgående Analysekontor vil vise os, hvordan man bruger databasen i løbet af dette ”lynkursus”. Find statistikbank her: https://www.kk.dk/om-kommunen/fakta-og-statistik/statistikbanken

Sekretariatet har udsendt invitation med mødelink.

 

Møder med Teknik- og Miljøforvaltningen

I forbindelse med udarbejdelse af bydelsplanen afholdes der to møder med Teknik-og Miljøforvaltningen. Begge møder holdes sammen med Vanløse Lokaludvalg.

  • Torsdag d. 3/11 kl. 17.00-ca. 19.30 i Brønshøj-Husum, EnergiCenter Voldparken. Her deltager Parker, Kirkegårde og Renhold samt Bygge-, Parkerings- og Miljømyndighed. .
  • Tirsdag d. 22/11 kl. 17.00-ca. 19.30 i Vanløse, i Festsalen på Kulturstationen i Vanløse. Her deltager Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold samt Almene Boliger og Affald og Ressourcer i Plan, Analyse, Ressourcer og CO2-reduktion (PARC)

Lokaludvalget tilmelder sig et eller begge møder ved at sende en mail til Ditte Tøfting-Kristiansen på mail ea4v@kk.dk senest 28. oktober

 

Startredegørelsen for lokalplan etape 2 for Tingbjerg

Mandag 3. oktober behandlede Teknik- og Miljøudvalget startredegørelsen for lokalplan etape 2 for Tingbjerg. Startredegørelsen er grundlaget for lokalplanprocessen.  Lokalplanen forventes klar til offentlighøring i 2. kvartal af 2023.

Se referatet her: https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/Teknik-%20og%20Miljøudvalget/møde-03102022/referat/punkt-4

FSB havde foretræde for udvalget ifm. punktet. Se materialet her: https://www.kk.dk/sites/default/files/agenda/2b8fc129-4983-4b54-9d92-a85841c2c261/20f0f6c8-1fa4-4a31-9f17-98b4e97b5038-bilag-7.pdf

 

Status for Husumforbindelsen gennem AAB38

Projektet er nu færdigprojekteret, men udførslen er rykket til efteråret 2023. Det skyldes, at det sidste stykke sti på Kobbelvænget ikke kan udføres, så længe byggeriet på Kobbelvænget er i gang.

Derfor afventer udførsel af Husumforbindelsen gennem AAB38, færdiggørelsen af byggeriet på Kobbelvænget

Den nye tidsplan for Husumforbindelsen gennem AAB38 er derfor som følger:

  • Færdigprojektering og aftaleindgåelse: frist forår 2023
  • Anlæg: August- oktober 2023
  • Ibrugtagning: december 2023

 

Offentlig høring af skybrudssikring i Kagsmosen og den nedre del af Kagsåen

Københavns Kommune ved Området for Klimatilpasning og Byfornyelse, Herlev Kommune, Gladsaxe Kommune og Rødovre Kommune samt HOFOR og Novafos har den 3. november 2021 ansøgt om etablering og drift af projekterne i Kagsmosen og Kagsåen.

Projektet, som består af delprojekterne Kagsmosen Skybrudsprojekt, Hverdagsregnsprojektet og Nedre Kagså projektet, er af en sådan karakter, at det kræver, at miljøpåvirkninger belyses i en miljøkonsekvensrapport (VVM) før etablering og drift. Miljøkonsekvensrapporten er udarbejdet af bygherres rådgiver og undersøger projektets påvirkning på miljøet i anlægs- og driftsfasen for en række miljøparametre bl.a. natur, overfladevand, trafik og rekreative interesser.

Miljøkonsekvensrapport samt VVM-myndighedens udkast til VVM-tilladelse er i offentlig høring i otte uger med frist for bemærkninger den 5. december 2022.

Miljøudvalget følger sagen.

Sekretariatet har annonceret høringen på Facebook. 

Læs mere her: Kagsmosen og Kagsåen - Høring af miljøkonsekvensrapport (kk.dk)

 

Kursus i ambassadørrrollen for lokaludvalg 

Mandag den 28. november kl. 19-22 er der kursus i ambassadørrollen i Café Oasen i Kulturstationen Vanløse. Aftenen består af oplæg og workshop med journalist Katrine Asp-Poulsen, som har indgående kendskab til vores hovedstad fra sin tid som redaktionschef på P4 København. På kurset skal arbejdes med, hvordan man er en god ambassadør for sit lokaludvalg, hvordan man fortæller gode historier som skaber synlighed, opbakning og engagement, så ens lokaludvalg brænder igennem i bydelen. 

Tilmelding senest mandag den 21. november til mail: z28u@kk.dk

 

Sø i Glumsøparken

I et partnerskab mellem SAB Glumsøparken, beboeren Bent Lorentzen og KPK og med puljemidler fra Biodiver­sitetspuljen er et sø-projekt ved at blive etableret lige tæt ved Korsager Allé.

 

Oprensning Fæstningskanalen

Efter at der er bevilget 8.5 mio. kr. på budget 2023 er TMF gået i gang med at søge rækken af tilladel­ser og dispensationer. Efter endt fugle-ynglesæson forventes maskineriet at gå i gang med oprensningen omkring oktober 2023.

 

 

Til top