Mødedato: 03.04.2024, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Medlemsforslag om temadrøftelse vedr. brugen af AULA

Se alle bilag

Det indstilles,

1. at Børne- og Ungdomsforvaltningen forbereder en temadrøftelse for Børne- og Ungdomsudvalget om brugen af Aula, herunder hvordan oplevet stress hos ansatte og forældre i tilknytning til brugen af Aula kan reduceres, jf. også forslagets motivering.

(Stillet af Socialistisk Folkeparti)

Motivering

Med baggrund i vedhæftede artikel fra Zetland stiller vi forslag om afholdelse af en temadrøftelse i udvalget om brugen af Aula i dag - og om hvordan vi kan reducere den oplevede stress hos ansatte og forældre i brugen af Aula.

Kan vi sikre mindre kommunikation og mere målrettet kommunikation, undgå overdrevet engagement, skabe mere psykologisk tryghed, klar forventningsafstemning, mindre tidsforbrug mv. for at sikre et mere optimalt samarbejde og fokus på kerneopgaven, nemlig børnenes trivsel og læring?

Vi ser gerne at der som en del af temadrøftelsen indgår oplæg fra interne og/eller eksterne eksperter med henblik på en kvalificering af drøftelsen.

Beslutning

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 3. april 2024:

Medlemsforslaget blev godkendt efter afstemning med følgende resultat, idet drøftelsen a) skal ses uafhængigt af artiklen fra Zetland, b) alene skal vedrøre Aula på folkeskoleområdet, c) skal have både et forældre- og et medarbejderperspektiv og d) skal pege på muligheder for hensigtsmæssig understøttelse af den lokale dialog:

For stemte 9 medlemmer: A, F, V, Ø og Å.

Imod stemte 2 medlemmer: C.

Ingen medlemmer undlod at stemme.

Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Venstre og Alternativet ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: ”Nogle lærere bruger meget tid på konfliktfyldt dialog med flere og flere forældre. Vi vil opfordre til, at man fastholder respekten for lærernes faglighed og rolle. Det er positivt med dialog med lærerne. Der bør dog samtidig være en grundrespekt for – når forældrenes input er kommet ind - at det i sidste ende er underviseren der sætter rammen for undervisningen i Københavns Folkeskole. Samlet er der behov for en større respekt om lærerens rolle”.

Til top