Mødedato: 26.02.2015, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Afsættelse af midler til kunstnerisk masterplan for Ny Amagerbrogade

Se alle bilag
Indstilling om samarbejdsprojekt vedr. kunstnerisk masterplan for Ny Amagerbrogade.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,

1) At Amager Øst Lokaludvalg afsætter en rammebevilling på kr. 75.000 af 2015 puljemidlerne til projektet "Kunst på Amagerbrogade".

2) At Amager Øst Lokaludvalg afsætter kr. 25.000 fra rammebevillingen til afholdelse af opstartsworkshop den 19. marts 2015 samt konsulenthonorar til udarbejdelse af masterplan.

Problemstilling

I regi af ad hoc gruppen Amagerbrogade opstartes i samarbejde med Københavns Kommune og Amager Vest Lokaludvalg en særlig indsats, der har til formål at sikre, at den Ny Amagerbrogade får et sammenhængende ambitiøst kunstnerisk udtryk. Det overordnende formål er således at udarbejde og realisere en kunstnerisk helhedsplan (masterplan) for Amagerbrogade på hele strækningen fra Christmas Møllers Plads til Sundbyvester Plads.

 


Løsning

Der igangsættes en proces jvf. nedenstående. Processen har deltagelse af lokaludvalg, Københavns Kommunes billedkunstudvalg, Teknik- og Miljøforvaltningen, KØS (museum for kunst i det offentlige rum) og andre nationale "kunsteksperter" samt lokale borgere og beboere, kvartermanager, kunstnere mv. Der nedsættes en styregruppe bestående af 2-3 medlemmer af hvert lokaludvalg. Styregruppens opgave er at sikre fremdrift og retning i projektet. Projektet er i Amager Øst Lokaludvalg forankret i ad hoc gruppen for Amagerbrogade ved tovholder Randi Sørensen.

Tidsplan:

Februar: De to lokaludvalg afsætter midler til hele processen (workshop, udarbejdelse af masterplan samt inddragelse af kunstnere og udarbejdelse af færdigt skitseoplæg, der er klar til at blive præsenteret for TMU/billedkunstudvalget).

19. marts kl. 17-19: Opstartsworkshop på Fabrikken for Kunst og Design

Medio marts – medio april: Udarbejdelse af masterplan / kunstnerisk helhedsplan for Amagerbrogade på baggrund af workshop. Masterplanen skal udtrykke den overordnede kunstneriske retning i fremtidens Amagerbrogade, eksempelvis et gennemgående tema (vand, lys, Amagers historie, street art, interaktive installationer, bestemte farver mv.), samt udpege hvor på gaden, det er mest oplagt at tænke kunst ind.  

Slut april:  Opfølgning med deltagere på workshoppen, herunder præsentation / tilretning af masterplan. Drøftelse i lokaludvalgene og beslutning om evt. at afsætte midler til en videre proces.

Maj-juni: En eller flere kunstnere udvikler ideoplæg. Den nærmere proces fastlægges i styregruppen, men kunne være som en idékonkurrence, at man udvalgte nogle kunstnere på baggrund af de tematikker workshoppen har udpeget eller andre modeller. 

Slut juni: Lokaludvalg og lokale aktører beslutter hvilket ideoplæg, de vil gå videre med, og fremsender dette til beslutning i billedkunstudvalg/TMU umiddelbart efter sommerferien.

August-oktober: Politisk beslutning i Billedkunstudvalg/TMU.

November-december: Fondsansøgninger etc.  

Workshoppens indhold den 19. marts:

Oplæg om kunst i byrummet (v. KØS eller andre "eksperter", der kan give indblik i eksempler på, hvordan man kan skabe en kunstnerisk identitet i det offentlige rum med udgangspunkt i eksempler fra ind- og udland).

Oplæg om Amagerbrogadeprojekt med fokus på, hvor der kan være kunst v. Martin Akselsen/rådgiver eller andre fra TMF.

Ideudviklingsworkshop med fokus på, hvilken overordnet identitet, der ønskes på den Ny Amagerbrogade.

Formålet med workshoppen er at give borgerne indflydelse på den overordnede kunstneriske identitet på den Ny Amagerbrogade - at identificere en retning, som professionelle kunstnere kan arbejde videre med at udfolde i den videre proces.

Workshoppen er åben for alle interesserede. Der vil især blive oplyst om workshoppen i kunsteriske netværk og nyhedsplatforme.

Økonomi

Det samlede budget er kr 150.000. Der afsættes i hvert af de to lokaludvalg en rammebevilling på kr. 75.000 af 2015 puljemidlerne.

Ud af rammebevillingen afsættes der, i hvert af de to lokaludvalg, 25.000 kr. til afholdelse af opstartsworkshop den 19. marts, samt honorar til ekstern konsulent, der sørger for fotomateriale og udarbejdelse/opsætning af den kunstneriske masterplan.

Forventet budget for workshop:
Lokaleleje: 5.000
Annoncering og PR: 15.000
Oplægsholder: 5.000
Forplejning: 5.000
Omkostninger til workshop eksempelvis tryk: 5.000
Honorar til konsulent: 15.000
Ialt: 50.000 kr.

Udgiften deles mellem Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg.

Den øvrige rammebevilling frigives på baggrund af konkret ansøgning og er tiltænkt udgifter af følgende karakter:
-Præmiesum i forbindelse med eventuel idekonkurrence eller honorar til kunstnere 
-Konsulentbistand til udarbejdelse af fondsansøgninger
-Tryk af materialer

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes en rammebevilling på kr. 75.000 til projektet.

Heraf afsættes der kr. 25.000 til afholdelse af opstarts workshop og udarbejdelse af masterplan.
Til top