Udbudsparadigmer ved entrepriser

Du skal bruge udbudsparadigmerne, når du udarbejder udbudsmateriale til et anlægsprojekt med Københavns Kommune som bygherre.

Udbudsparadigmerne supplerer bl.a. Vejdirektoratets udbudsforskrifter og AB18 / ABT18. Paradigmerne er udarbejdet af Teknik- og Miljøforvaltningen til brug ved egne projekter. Andre kan bruge paradigmerne, men det er uden ansvar for Københavns Kommune.

Sådan bruger du udbudsparadigmerne

Udbudsparadigmerne er lavet som skabeloner, som du skal rette til i forhold til det enkelte projekt. Du skal altid tage højde for de særlige og individuelle forhold, som gør sig gældende i projekterne. Det fremgår af paradigmets første side, hvordan du arbejder med dokumentet.

Brug de opdaterede paradigmer

Det er rådgivers ansvar at sørge for at bruge de sidst gældende og opdaterede paradigmer. Du kan se dato for seneste opdatering på paradigmets forside. Har du spørgsmål eller brug for yderligere information om udbudsparadigmerne og deres brug, kan du kontakte den projektleder, der er ansvarlig for projektet.

Særlige arbejdsbeskrivelser - Styring og samarbejde (SAB 0)

SAB 0 beskriver krav til entreprenørens indsats for styring af entreprisen og samarbejdet med bygherren. SAB 0 er en sammenskrivning af AAB Styring og Samarbejde og Københavns Kommunes krav og præciseringer.

Hent paradigme for Styring og samarbejde

Særlige arbejdsbeskrivelser (SAB)

SAB indeholder en samlet arbejdsbeskrivelse for den tekniske udførelse samt forhold vedrørende Arbejdsplads. SAB beskriver Københavns Kommunes særlige krav, som supplerer Almindelig Arbejdsbeskrivelse (AAB) indenfor de enkelte fagområde.

Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG)

TAG angiver forudsætningerne for Tilbudslistens poster. Herunder hvilke ydelser der er indeholdt i de enkelte poster, bestemmelser om mængdeændringer m.v. TAG’en refererer til Tilbudslistens (TBL) nummerering.

Tilbudsliste (TBL)

TBL angiver arbejdets mængder i henhold til AAB, SAB og tegninger. TBL er opdelt i hovedposter (HP), poster (PO) og underposter (UP), herunder poster for eventuelle tillægsarbejder. Nummerering af posterne i TBL refererer til TAG’en.

Udbudskontrolplan (UKP)

UKP er en oversigt over Københavns Kommunes krav til entreprenørens egenkontrol for at dokumentere kvaliteten af det udførte arbejde, herunder hvad og hvornår der skal kontrolleres, acceptkriterium og tilhørende dokumentation.

Ledningskoordinering

Ledningsomlægninger skal planlægges og koordineres med ledningsejerne så tidligt som muligt. Her finder du proceduren for ledningsomlægninger i anlægsprojektet og paradigmer, som rådgiver kan anvende i planlægningen af ledningsomlægningerne.

Arbejdsmiljøkoordinering

PSS plan for sikkerhed og sundhed for store byggepladser

PSS fungerer som et styringsredskab for de fælles sikkerhedsarbejder på byggepladsen. Formålet med planen er at sikre et godt arbejdsmiljø for alle, der arbejder på pladsen. 

PSS for små og mellemstore byggepladser

Små og mellemstore byggepladser defineres som entrepriser med op til 10 personer på arbejdspladsen på samme tid.

Journal om sikkerhed ved drift og vedligeholdelse

Journalen skal gøre opmærksom på særlige arbejdsmiljømæssige udfordringer ved fremtidig drift og vedligehold af det færdige anlæg, og hvordan disse kan imødegås. 

Hent journal om sikkerhed ved drift og vedligeholdelse

Logbog til registrering af relevante beslutninger for PSS og journal

Logbogen benyttes i projekteringsfasen og danner baggrund for udarbejdelse af PSS (Plan for sikkerhed og sundhed) og Journal om sikkerhed ved drift og vedligeholdelse.

Hent logbog til registrering af relevante beslutninger for PSS og journal

Dagsorden for overdragelsesmøde, paradigme til registrering af ulykke, paradigme til sikkerhedsmødereferat og til skriftlig advarsel til entreprenør.

Det er ofte en god idé at aktørerne for projektet, herunder arbejdsmiljøkoordinator P og B, mødes inden anlægspladsen åbner. I Dagsorden for overdragelsesmøde mellem AMK-P og AMK-B er en liste over forslag til punkter, der kan være aktuelle i denne forbindelse.

Ved ulykker har byggelederen på projektet ansvaret for at udfylde og sende skemaet Registrering af ulykke til BFsikkerhed@kk.dk. 

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du gerne vil have besked, når der er opdaterede paradigmer eller andre nye dokumenter.

Kontakt

Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold