Jeg skal sygemeldes

Hvis du skal sygemeldes, er der forskellige regler alt efter din situation. Hvis du har ret til sygedagpenge, har du først ret til at få sygedagpenge fra den dag, du har meldt dig syg.
Video Url

Sådan sygemelder jeg mig

Vis alle

Jeg er alvorligt syg

Hvis du er alvorligt syg, kan du vælge at blive en del af ”standbyordningen”. Det gælder fx ved diagnoser som kræft eller svært hjertesvigt. Det betyder, at du ikke behøver at have kontakt med os i jobcentret undervejs i dit sygdomsforløb.

Hvis du ønsker at blive en del af standbyordningen, skal du ringe til os i jobcentret. Du kan også få en pårørende til at ringe for dig. Så sætter vi din sag på standby, hvis du har en sygdom, der giver mulighed for det.

Kan jeg få en anden til at tale for mig?

Ja, det kan du. Alt efter din situation og behov kan du vælge at få en bisidder eller en partsrepræsentant. Det kan du læse mere om på vores hjemmeside.

Jeg er i job

Du skal allerførst kontakte din arbejdsgiver og melde dig syg. Her skal du også fortælle, hvor lang tid du forventer at være syg. Du skal også give dit bud på, om din sygdom påvirker din evne til at arbejde fremover.

Når du har meldt dig syg, vil du få et brev fra Ydelsesservice København. Vi samarbejder med din arbejdsgiver, fordi din arbejdsgiver får dækket dele af din løn fra kommunen under din sygdom (også kaldet "sygedagpengerefusion"). 

I brevet fra os vil vi bede dig om at udfylde nogle oplysninger om din sygdom. Så får vi indblik i din situation og kan på den måde hjælpe dig bedst muligt.

Jeg er i fleksjob, løntilskudsjob eller i virksomhedspraktik

Du skal allerførst kontakte din arbejdsgiver og melde dig syg. Her skal du også fortælle, hvor lang tid du forventer at være syg. Du skal også give dit bud på, om din sygdom påvirker din evne til at arbejde fremover.

Bagefter skal du ringe til os i jobcentret. Hvis du er tilknyttet en a-kasse, skal du også huske at melde dig syg på jobnet.dk.

Når du har meldt dig syg, sender vi dig et brev, hvor vi vil bede dig om at udfylde nogle oplysninger om din sygdom. Så får vi indblik i din situation og kan på den måde hjælpe dig bedst muligt. 

Jeg er ledig og tilknyttet en a-kasse

Hvis du er tilknyttet et forløb i jobcentret eller en anden aktør

Så skal du sygemelde dig på jobnet.dk.

Hvis du er tilknyttet et forløb ved en anden aktør, skal du også ringe til dem og melde dig syg – medmindre andet fremgår i indkaldelsen til dit forløb.

Hvis du er tilknyttet et forløb hos os i jobcentret, skal du også ringe til os. 

Hvis du ikke er tilknyttet et forløb i jobcentret

Så skal du melde dig syg på jobnet.dk og ringe til os.

Når du har sygemeldt dig, får du et brev fra os

I brevet vil vi bede dig om at udfylde nogle oplysninger om din sygdom. Så får vi indblik i din situation og kan på den måde hjælpe dig bedst muligt.

Jeg er ledig og ikke tilknyttet en a-kasse

Du skal ringe til os og melde dig syg. Så taler vi sammen om, hvordan din sygdom påvirker dig, og hvad der skal ske fremover i dit forløb.

Jeg er ledig og blev færdiguddannet for mindre end en måned siden

Du sygemelder dig, samtidig med at du ansøger om sygedagpenge. Du skal ringe til Ydelsesservice og bede om at få tilsendt en ansøgningsblanket til sygedagpenge, som du skal udfylde.

Har jeg ret til sygedagpenge?

Du har ret til sygedagpenge, fra den dag din uddannelse er afsluttet, hvis alle disse betingelser er opfyldt: 

  • at du blev syg, efter at du har afsluttet din uddannelse
  • at du har afsluttet din uddannelse inden for den seneste måned
  • at din uddannelse har varet i mindst 18 måneder
  • at det er en anerkendt erhvervsmæssig uddannelse (fx smed, sygeplejerske, akademikere, læger. Dvs. det gælder ikke for fx studenter eller HF’ere).

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din uddannelse er en erhvervsmæssig uddannelse, kan du ringe til Ydelsesservice på tlf. 82 56 43 00.

Kontakt

Jobcenter København

Gammel Køge Landevej 43

2500 Valby

Åbningstider

Mandag

08:30 - 16:00

Tirsdag

08:30 - 16:00

Onsdag

08:30 - 16:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 14:00

Telefontider

Mandag

08:30 - 16:00

Tirsdag

08:30 - 16:00

Onsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 16:00

Fredag

08:30 - 15:00

Hvis du bliver syg

Modtager du kontanthjælp  - ring og aflys din aftale. Telefonerne åbner kl. 8.00 for sygemelding.

 

Modtager du dagpenge - meld dig syg på www.jobnet.dk 

Hvis du vil skrive til os

Brug Digital Post, når du vil skrive til os.