Du er her

Selv i skønne København sker der lommetyverier

Lommetyverier er den mest udbredte form for kriminalitet i København. Find de gode råd til, hvordan man undgår lommetyve her.

Københavns Kommune gennemfører en lommetyveri-kampagne i samarbejde med Københavns Politi, SSP København, Det Kriminalpræventive Råd, Wonderful Copenhagen og transportorganisationerne DSB, Metroselskabet og Movia mfl.

Formålet med kampagnen er, at gøre borgere og besøgende i København opmærksomme på, hvordan de kan nyde byen uden at blive udsat for lommetyverier.

Kampagnen består af en kort videospot og en række trykte materialer i form af foldere, go-cards og plakater. Du kan finde materialerne nederst på siden.

Om kampagnen

Kampagnens opfordring lyder ”Pas på dine ting, pas på hinanden og nyd København” og giver tre gode råd:

  • Gem din pung og dine nøgler i en lukket lomme og ikke i baglommen
  • Husk at lukke din taske og undgå at gå rundt med mange penge på dig.
  • Lad ikke din mobiltelefon være synlig hverken i lommen, tasken eller på cafebordet. 

Baggrunden for kampagnen

I 2015 faldt antallet af anmeldte lommetyverier i København med 2 procent i forhold til året før. Men det er fortsat den mest anmeldte kriminalitetsform i byen, hvor især Indre By, området ved Hovedbanegården, Indre Nørrebro og visse bus- tog- og metrostrækninger er ramt af mange lommetyverier. Problemet udfordrer København, som en attraktiv og sikker hovedstad. Derfor er Københavns Kommune gået sammen med de øvrige samarbejdspartnere om at lancere en kampagne, der skal fremme en forebyggende adfærd, der minimerer risikoen for at blive udsat for lommetyveri, når man færdes i byen.