Jobagent, ansøgningsproces og ansættelsestyper

Tilmeld dig vores jobagent og læs mere om ansøgningsprocessen i Københavns Kommune, samt hvilke forskellige ansættelsestyper vi tilbyder.

Ansættelsesprocessen 

Læs her hvordan ansættelsesprocessen typisk forløber. Det kan dog variere. 
 
Når du har søgt et job via vores elektroniske rekrutteringssystem, modtager du automatisk en mailkvittering. Via e-rekrutteringssystemet har ansættelsesudvalgene løbende mulighed for at vurdere de indkomne ansøgninger, men afgørelsen om, hvem der skal til samtale, falder først efter ansøgningsfristen. 

Hvis du bliver udvalgt til samtale, vil du via mail eller telefonopringning få besked om, hvor og hvornår du skal møde op. Desuden vil du få at vide, hvem der er til stede under samtalen. 

Persontest kan forekomme i forbindelse med jobsamtaler. Du vil i så fald blive oplyst om det, inden samtalen og testen finder sted. 

Afslag 

Hvis du har været til samtale, men ikke får jobbet, vil du som hovedregel modtage et telefonisk afslag. Det vil typisk være en fra ansættelsesudvalget, der ringer dig op. Under samtalen vil du have mulighed for at stille spørgsmål til, hvorfor du ikke fik jobbet. 

Hvis du ikke bliver indkaldt til samtale, vil du modtage et skriftligt afslag på din ansøgning. Afslaget kan godt være et stykke tid undervejs, da vi først skal have et endeligt ja fra den valgte kandidat, før vi giver afslag til resten af ansøgerne. 

Uopfordrede ansøgninger 

Når Københavns Kommune modtager uopfordrede jobansøgninger, er det fast praksis at henvise til vores opslåede stillinger. Ønsker du at søge et job i Københavns Kommune, skal du holde øje med vores stillingsopslag på hjemmesiden og sende din ansøgning til præcis den/de opslåede stillinger, du er interesseret i. 

Elev i Københavns Kommune

I Københavns Kommune kan du søge en elevstilling som ernæringsassistent, sosu-assistent, eventkoordinator, gartner, pædagogassistent, datatekniker eller kontorelev. 

Forskellige ansættelsestyper: Løntilskud, praktikstillinger, tidsbegrænsede stillinger o. lign.

Vi annoncerer ikke særlige ansættelsestyper på hjemmesiden. Løntilskud, praktikstillinger o.lign. og tidsbegrænsede stillinger med en varighed på max. ni måneder, hvor kommunen allerede råder over en vikar, slås ikke op på vores hjemmeside. 

Fleksjob og tidsbegrænsede stillinger kan blive slået op efter behov. 

Er du interesseret i praktikophold, et job med løntilskud eller en anden form for aktivering, skal du kontakte dit jobcenter. 

Medarbejder i Københavns Kommune

Her kan du læse om ansættelsesforhold, medarbejderfordele, og få overblik over organisationen.

Kontakt

Økonomiforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V